نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ایران می‌گوید که کودک‌همسری باید فقط به موارد ازدواج بچه ۹ یا ده ساله اطلاق شود و دختر ۱۳ ساله «که دیگر کودک‌همسر نیست».

حسن نوروزی عنوان کودک‌همسری برای دختران ۱۳ و ۱۴ ساله را رد کرده و گفته است: «قانون درست برای ازدواج، قانون اسلام است و سن ازدواج در دختران به معنی سن بلوغ در نظر گرفته می‌شد که عموما سن ۱۳ یا ۱۴ سال است و این که دختر بتواند زندگی را به جلو برد یا خیر نیز به اذنِ ولی باز می‌گردد.»

بر اساس شرع اسلام، سن بلوغ دختران ۹ سال تمام و برای پسران ۱۵ سال تمام است، اما مقام‌های حکومت ایران به طور معمول با ازدواج دختران بالای ۱۳ سال موافق هستند.

بنا بر اعلام مرکز آمار ایران، آمار ازدواج دختران ۱۰ تا ۱۴ ساله در سال ۹۹ در مقایسه با سال پیش از آن، ۱۰.۵ درصد افزایش یافته و حدود پنج درصد از کل ازدواج‌های ثبت‌شده در سال ۹۹ به ازدواج کودکان زیر ۱۵ سال مربوط می‌شود.

این برآوردها تنها مربوط به ازدواج‌های ثبت‌شده در سازمان ثبت احوال کشور است و به نظر می‌رسد، آمار واقعی بیش از این موارد باشد.

در سال‌های اخیر تلاش‌هایی برای اصلاح قوانین مرتبط با کودک همسری صورت گرفت، از جمله طرحی در مجلس ارائه شد که «حداقل سن ازدواج در دختر ۱۶ سال تمام شمسی و در پسر ۱۸ سال تمام شمسی» تعیین شده بود ولی با توجه به مخالفت برخی مراجع تقلید شیعه این طرح رد شد.

در سال ۹۷ نیز لایحه منع ازدواج با کودکان در کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی رد شد. حسن نوروزی یکی از مخالفان این لایحه در همان زمان بود که افزایش کف سن ازدواج را مغایر شرع و نادرست دانسته و گفته بود دخترانی که در سنین پایین ازدواج می کنند «کمتر طلاق می‌گیرند و زایمان سالم‌تری دارند».

بر اساس آمار رسمی سازمان ثبت احوال ایران، در شش ماه نخست سال جاری، ۷۹۱ کودک از مادران ۱۰ تا ۱۴ ساله و در همین بازه زمانی ۳۶ هزار و ۵۶۲ کودک از مادران ۱۵ تا ۱۹ ساله متولد شده‌اند.