“راز زیمت”، کارشناس مسائل ایران و افسر اطلاعاتی پیشین ارتش اسرائیل در مصاحبه با رادیوی فرانسوی “فرانس کولتور” دستیابی به توافق در مذاکرات جاری وین میان ایران و آمریکا را بسیار دشوار دانسته و خروج دونالد ترامپ از برجام را نتیجۀ فشارهای دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر پیشین اسرائیل، و یک خطای راهبردی خوانده است.
“راز زیمت” گفته است : خروج ترامپ از برجام تصمیم دولت آمریکا نبود، بلکه نتیجۀ تاثیر و نفوذ حکومت وقت اسرائیل بود. به گفتۀ “راز زیمت” این تصمیم باعث پیشرویهای گستردۀ رژیم ایران در زمینۀ اتمی شد. به گفتۀ کارشناس اسرائیلی، خروج از برجام خطایی راهبردی بود و مسئلۀ اصلی امروز این است که چگونه حکومت ایران را از نو و ترجیحاً از طریق دیپلماتیک به رعایت تعهداتش در برجام ملزم ساخت؟
“راز زیمت” که این سخنان را همزمان با ازسرگیری مذاکرات وین اظهار داشته، سپس افزوده است که نظر عمومی در اسرائیل، اعم از دولت و کارشناسان این کشور از جمله خود او این است که بازگشت به برجام به ویژه به دلیل رویکرد بسیار سرسختانهای که حکومت ایران اتخاذ کرده، بسیار دشوار خواهد بود. کارشناس اسرائیلی، مطالبات تهران را در این مذاکرات از جمله ضمانت آمریکا و لغو کلیه تحریمهای مرتبط یا غیرمرتبط به برجام را غیرقابل قبول و غیرقابل تحقق دانسته و افزوده است : اگر در این مذاکرات حکومت ایران هیچ نرمشی از خود نشان ندهد، معنای آن این است که جمهوری اسلامی نمیخواهد به برجام بازگردد. و اگر جمهوری اسلامی به برجام بازنگردد توافق موقتی هم در بین نخواهد بود و جمهوری اسلامی ایران به اقدامهای اتمیاش ادامه خواهد داد. در این صورت، به گفتۀ “راز زیمت”، برای اسرائیل تمام گزینهها از جمله عملیات نظامی علیه برنامۀ اتمی ایران روی میز خواهند بود.
“راز زیمت” دربارۀ توانایی عملیاتی اسرائیل در ایران ابراز بی اطلاعی کرده است. با این حال، او با استناد به اظهارات مقامات اسرائیلی طی ماه های گذشته گفته است که “اسرائیل از نو در حال استقرار در میدان است”. “راز زیمت” تصریح کرده است که اسرائیل قادر است برغم مخالفت آمریکا به طور یکجانبه دست به اقدام نظامی علیه برنامۀ اتمی ایران بزند. اما، این تصمیم به تنش و منازعه نظامی در کل منطقه و ورود ارتش آمریکا به آن منجر خواهد شد.
“راز زیمت”، در پایان گفته است که در مذاکرات وین اولویت اوّل از نگاه اسرائیل مسئلۀ اتمی ایران است. او تأکید کرده است : درست است که موشکهای بالستیکی و فعالیتهای مخرب تهران در منطقه تهدید یا چالشی برای اسرائیل به شمار می روند، اما، با این مشکلات می توان به طور جداگانه برخورد کرد. زیرا، برخلاف مسئلۀ هسته ای، موشکها و اقدامهای منطقهای حکومت ایران، موجودیت اسرائیل را به خطر نمی اندازند.