کارزار مخالفت با برخورد قهرآمیز با اعتراضات اصفهان و شلیک گلوله‌های ساچمه‌ای، به‌ویژه به چشم معترضان با حمایت گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی، از جمله برخی چهره‌های مطرح روبرو شده است.

اقدام دو تن از مادران دادخواه به راه‌اندازی کارزار “چشم مجروح” در اعتراض به شلیک گلوله‌های ساچمه‌ای به چشم معترضان اصفهان، حمایت کاربران شبکه‌های اجتماعی را در پی داشته است.

مادران پژمان قلی‌پور و نوید بهبودی، از کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ دوشنبه ۸ آذر (۲۹ نوامبر) در اعتراض به برخورد خشونت‌آمیز مأموران امنیتی با اعتراضات علیه بی‌آبی و سوء مدیریت منابع آبی در اصفهان تصویری نمادین از خود در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردند.

آن‌ها در این تصویر به علامت همبستگی با ده‌ها معترضی که در اعتراضات اصفهان به دلیل اصابت گلوله‌های ساچمه‌ای چشم‌شان مجروح شده یک چشم خود را بستند.

آن‌ها در پیامی اعلام کردند: «فرزندان مجروح اصفهان همانند فرزندان ما هستند و اجازه نمی‌دهیم خبر رنج آن‌ها دفن شود.»

انتشار این تصویر همبستگی با مردم اصفهان را گسترده‌تر کرد و تعدادی از چهره‌های مطرح، فعالان مدنی و سایر کاربران نیز به کارزار “چشم مجروح” پیوستند.

در فضای مجازی اینک تصاویر چهره‌های سرشناسی از جمله محمدعلی طالبی و مهناز محمدی، کارگردان، پرستو صالحی، آیدا کیخایی و مریم بوبانی، بازیگران سینما و فعالین مدنی از جمله مادر محسن جعفرپناه و سایر افراد دست به دست می‌چرخد که در آن یک چشم خود را به صورت نمادین بسته‌اند و با استفاده از هشتگ‌هایی چون #اصفهان_تنها_نیست، #اصفهان، #ساچمه به این کارزار پیوسته‌اند.

تجمع‌های اعتراضی اصفهان به مدت بیش از دو هفته در بستر خشک‌ زاینده‌رود برپا بود. این تجمع‌ها با برخورد قهرآمیز نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد.

شماری از معترضان بر اثر شلیک گلوله‌های ساچمه‌ای مجروح شده و به بیمارستان‌ها انتقال یافتند. عده‌ای نیز بازداشت شدند و شبکه اینترنت نیز همچون سایر اعتراضات در برخی از مناطق اصفهان قطع شد.

سازمان حقوق بشر ایران شمار بازداشتی‌ها را دست کم ۱۲۰ نفر اعلام کرده است. نهادهای حقوق بشری توسل به زور و خشونت علیه معترضان اصفهان را محکوم کرده‌اند.

آمریکا نیز سرکوب معترضان را مایه نگرانی خواند. ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در توییتی نوشت: «مردم ایران حق دارند سرخوردگی‌شان را ابراز کرده و حکومت خود را پاسخگو بدانند.»

  •  زمستان ۹۶ خشک‌ترین فصل نیم قرن گذشته در ایران است و تهران تازه در ۲۷ دی روی برف به خود دید. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران، کاهش ۶۰ تا ۷۰درصدی بارندگی به نسبت سال گذشته را در ۵۰سال گذشته بی‌سابقه می‌خواند. محمدرضا بختیاری می‌گوید در ایران تغییر اقلیم رخ داده و باید بر این اساس زندگی کرد که چاره‌ای جز صرفه‌جویی نیست.