عباس دریس (شلیشات) از بازداشتشدگان اعتراضات آبان ۹۸ در معشور (ماهشهر) به اتهام قتل یک مامور نیروی انتظامی ایران به اعدام محکوم شده است.
بر اساس گزارش منابع العربیه، عباس دریس ۴۸ ساله متاهل و از اهالی جراحی در اوایل آذر ۹۸ به همراه برادرش محسن دریس ۲۹ ساله بازداشت شد و هر دو برادر هماکنون در زندان ماهشهر زندانی هستند.
این منابع گفتهاند که حکم اعدام او از مدتها پیش به وکیل وی ابلاغ شده بود اما به دلایل نامعلومی این حکم به خانواده او ابلاغ نشده بود.
به گزارش این منابع قرار بود حکم عباس دریس یکشنبه ۱۴ آذر به اجرا گذاشته شود، اما خانواده او تاکنون خبری مبنی بر اجرا، تعویق یا لغو این حکم دریافت نکردهاند.
منبع مطلع العربیه گفته است: «بهدلیل زیاد بودن مردم و هجوم نیروهای بسیج، سپاه و نوپو و تیراندازی مستقیم آنها، مجبور شدیم به طرف شهر عقبنشینی کنیم. نیروهای نوپو از جمله رضا صیادی به طرف مردم تیراندازی میکردند و گلوله از پشت به بدن رضا صیادی اصابت میکند و این امر توسط کارشناسی که صحنه حادثه را بررسی کرده نیز تایید شده است.»
این منبع افزود: «از عباس دریس اعترافات تلویزیونی دروغین تحت فشار و شکنجه مبنی بر تیراندازی و کشتهشدن یک مامور گرفته شد.»
منبع العربیه همچنین اظهار داشت که کارشناس پرونده نیز تاکید کرده که تیر از جهت مخالف به مامور اصابت کرده است.
منبع مذکور تصریح کرد که همسر عباس دریس پس از چندین ماه پیگیری و مراجعات مکرر به دستگاههای ذیربط بهدلیل فشار روحی فراوان سکته کرده و چهار ماه پیش فوت میکند.
این منبع گفت، مادر عباس دریس نیز یکشنبه ۱۴ آذر، در روزی که قرار به اجرای حکم اعدام او بوده، درگذشته است.
عباس دریس متهم است به طرف نیروهای نوپو شلیک و این امر منجر به کشتهشدن یک مامور به نام رضا صیادی شده است.
دادگاه انقلاب بر اساس اعترافات او که از تلویزیون ایران نیز پخش شد، وی را به اتهام «محاربه»، «اخلال در نظم» و «شرکت در قتل مامور نوپو» به اعدام محکوم کرد. برادر او نیز به اتهام «شرکت در قتل» به حبس ابد محکوم شده است.
کشتار نیزار ماهشهر به عنوان یکی از وحشیانه ترین سرکوب های اعتراضات آبان ۹۸ بود که بنا به گزارش «نیویورک تایمز» حدود ۱۰۰ نفر از شهروندان عرب طی آن توسط نیروهای امنیتی ایران کشته شدند.
حکومت ایران هیچگاه آمار دقیق قربانیان اعتراضات سراسری در این کشور به خصوص در ماهشهر را اعلام نکرد ولی خبرگزاری رویترز این تعداد را بیش از ۱۵۰۰ نفر ذکر کرد.
سازمان عفو بینالملل در ۲۰ می ۲۰۲۰ مشخصات ۳۰۴ جانباخته اعتراضات آبان را منتشر کرد اما اخیرا این تعداد را به ۳۲۴ نفر افزایش داد. این سازمان به تعدادی از کشتهشدگان نیزار هم اشاره کرد اما فعالان اهوازی تعداد این کشتهها را بسیار بیشتر عنوان کردهاند.