اوضاع در افغانستان پس از قدرت‌گیری طالبان به طور فزاینده‌ای وخیم‌ شده و هزاران نفر از شهروندان قصد خروج از این کشور را دارند. ۱۵ کشور اتحادیه اروپا برای پذیرش حدود ۴۰ هزار شهروند افغان اعلام آمادگی کرده‌اند.

با گذشت سه ماه پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان و بدتر شدن شرایط زندگی مردم، اتحادیه اروپا حاضر شده شمار بیشتری از شهروندان این کشور را بپذیرد.

سایت “تاگس‌شاو”، وابسته به شبکه اول تلویزیون آلمان به نقل از یلوا یوهانسون، کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا خبر داد ۱۵ کشور اتحادیه اروپا برای پذیرش ۴۰هزار نفر از شهروندان افغانستان اعلام آمادگی کرده‌اند. طبق گفته یوهانسون، آلمان ۲۵ هزار نفر را خواهد پذیرفت.

به گفته یوهانسون اعضای اتحادیه اروپا تاکنون حدود ۲۸ هزار نفر را از افغانستان خارج کرده‌اند و ۴۰ هزار مورد جدید  به این افراد اضافه خواهد شد. در مجموع کشورهای اتحادیه اروپا برای پذیرش ۶۰ هزار نفر از افغانستان در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ اعلام آمادگی کردند. 

پس از روی کار آمدن طالبان در اواسط اوت ۲۰۲۱ اتحادیه اروپا تصمیم گرفت برای پذیرش شهروندان افغانستان تعهدی ندهند تا از مهاجرت غیرقانونی جلوگیری شود. آن زمان گفته می‌‌شد که باید اطمینان حاصل کرد که به افراد نیازمند در کشورهای همسایه افغانستان کمک می‌شود.

سازمان عفو بین‌الملل گفته است زنان قربانی خشونت در افغانستان هیچ کمکی دریافت نمی‌کنند. بسیاری از مردم از ترس تلافی طالبان در صدد فرار هستند. 

به گفته سازمان ملل، بیش از نیمی از مردم افغانستان با کمبود مواد غذایی مواجه هستند. علاوه بر این افغانستان بدترین خشکسالی‌های دو دهه اخیر را از سر می‌گذراند.

آمریکا نیز حدود ۹ میلیارد دلار ذخایر ارزی بانک مرکزی این کشور را بلوکه کرده است.

  • در پی قدرت‌گیری طالبان و سقوط کابل ده‌ها هزار شهروند افغانستان از کشور خارج شدند، هزاران نفر دیگر هم چنین قصدی دارند. بسیاری از مردم قادر به تامین ابتدایی‌ترین نیازمندی‌های خود نیز نیستند. برخی‌ها حتی برای تأمین نیاز‌های اولیه خود ناچار شده‌اند، دار و ندار خود را در بازارهای خیابانی کابل عرضه کنند.