محسن رضایی، معاون اقتصادی دولت ایران، می‌گوید از ابتدای دی‌ماه سالجاری یارانه‌ها دو برابر می‌شود و هر خانواده چهار نفره ۸۰۰ هزار تومان یارانه و کالا دریافت می‌کنند.

او با اشاره به اینکه بخشی از یارانه از طریق «بن کارت» به صورت کالا پرداخت می‌شود، گفت قرار بود این طرح از ابتدای آذرماه اجرایی شود ولی چون بن کارت‌ها آماده نشد، به ابتدای دی‌ماه موکول شده است.

پیش‌ از این، مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه ایران، گفت بود که دولت برای جبران اثرات تورمی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، می‌خواهد یارانه برخی از دهک‌های جامعه به ۹۰ تا ۱۱۰ هزار تومان افزایش پیدا کند و ممکن است «یارانه برخی از افراد در دهک‌های کم درآمد به بالای ١٢٠ هزار تومان هم برسد».

انتخاب دستوری رقم ۴۲۰۰ تومان برای یک دلار آمریکا در بهار ۱۳۹۷ یکی جنجالی‌ترین تصمیمات دولت دوازدهم به ریاست حسن روحانی بود.

هدف از این طرح حمایت از اقشار آسیب‌پذیر برای کنترل قیمت کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی اعلام شد تا با قیمتی که با قدرت خرید طبقه متوسط و پایین تطابق دارد به دست مصرف‌کننده نهایی برسد.

مقام‌های دولت رئیسی و برخی نمایندگان مجلس اما می‌گویند این سیاست شکست خورده و قیمت برخی کالاهای اساسی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شوند، به شدت افزایش یافته است.

مخالفان حذف این ارز اما می‌گویند حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باعث تورم گسترده خواهد شد ولی به نظر می‌رسد مسئولان اقتصادی دولت ابراهیم رئيسی قصد دارند با افزایش یارانه اثرات تورمی را جبران کنند.

سیاست توزیع پول برای جبران کاستی‌ها و ناکارآمدی‌های اقتصادی در طول سال‌های اخیر در اقتصاد ایران بارها آزموده شده و علیرغم شکست خوردن این سیاست، کماکان در اولویت دستورکارهای مقام‌های دولتی است.