یک روزنامه اسرائیلی روز چهارشنبه، اول دی‌ماه، گزارش داد که دانشگاه آلمانی فرایبورگ همکاری خود با دانشگاه اصفهان را به دلیل تبلیغات «یهودستیزانه» و بازنشر مطالبی در مورد «نابودی اسرائیل» متوقف کرده است.

روزنامه جروزالم پست همزمان می‌گوید، دولت اسرائیل تایید کرده است که برای منزوی کردن همه نهادهای ایرانی و قطع همکاری غرب با آنها تلاش می‌کند.

روزنامه جروزالم پست روز اول دی گزارش داد که دانشگاه فرایبورگ از سال ۲۰۱۹ عملا برنامه تبادل دانشجو با دانشگاه اصفهان را متوقف کرده است.

باستین اشتراوخ، سخنگوی دانشگاه فرایبورگ، همچنین گفته است که اکنون دیگر تعداد بسیار اندکی دانشجوی ایرانی در فرایبورگ حضور دارند و هیچ دانشجویی از فرایبورگ بر اساس برنامه پیشین تبادل دانشجو به اصفهان اعزام نشده است.

بر اساس این گزارش، دانشگاه اصفهان در وب‌سایت خود گزارش‌هایی درباره تظاهرات «روز قدس» منتشر کرده بود.

جمهوری اسلامی ایران هر سال در آخرین جمعه ماه رمضان، تظاهراتی با عنوان حمایت از فلسطینیان به اسم «روز قدس» همراه با شعارهای «نابودی» و «مرگ بر اسرائیل» ترتیب می‌دهد.

جروزالم پست، دانشگاه اصفهان را یک دانشگاه دولتی و منتشرکننده تبلیغات رسمی حکومتی نامیده است.

سخنگوی دانشگاه فرایبورگ افزوده است که در سال ۱۳۹۵ که برنامه تبادل دانشجو در جریان بود، به صراحت از دانشگاه اصفهان خواسته شد از بازنشر مطالبی در مورد برگزاری مسابقه «کاریکاتور هولوکاست» خودداری کند و این خواسته عملی شد.

فرایبورگ در ایالت بادن-وورتمبرگ در جنوب غرب آلمان و نزدیک به فرانسه، تنها شهر این کشور است که با شهری در ایران پیمان خواهرخواندگی دارد. این پیمان ۲۱ سال پیش در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی امضا شد.

سخنگوی شهردار فرایبورگ گفته است که پیمان یادشده «در خدمت تسهیل تماس‌های مردمی» بوده است.

به نوشته جروزالم پست، نمایندگان شماری از احزاب در شورای شهر فرایبورگ حامی پیمان خواهرخواندگی با اصفهان هستند.

از واکنش دولت اسرائیل به مطلب جروزالم پست چنین برمی‌آید که این کشور نهادهای جمهوری اسلامی ایران را که با غرب همکاری‌هایی دارند شناسایی می‌کند و با هدف قطع این روابط، اظهارات و مطالب آنها را رصد کرده و مطالب آن‌ها را که حمایت از «یهودستیزی» و ضد اسرائیلی تشخیص دهد، به آگاهی نهادهای غربی می‌رساند.

روزنامه جروزالم پست نیز که به طرزی فعال، مطالب و اقدامات افراد و نهادهای غربی مرتبط با ایران را زیر رصد دارد، با استناد به گزارش‌های اطلاعاتی آلمان نوشته است که حضور ایرانیان طرفدار جمهوری اسلامی ایران در آلمان، در راستای اهداف حکومت تهران است.

از واکنش دانشگاه اصفهان به گزارش یادشده در خصوص قطع برنامه تبادل دانشجو با دانشگاه فرایبورگ هنوز گزارشی منتشر نشده است.

مشخص نیست در طول سال‌هایی که این برنامه در جریان بوده، چند دانشجو از اصفهان به فرایبورگ اعزام شده‌ یا چه شمار دانشجو از فرایبورگ، برای گذراندن واحدهایی به اصفهان رفته‌اند.

سخنگوی دانشگاه فرایبورگ گفته است که برای فعال کردن مجدد برنامه تبادل دانشجو، «بررسی مفصلی» انجام خواهد شد تا اطمینان داده شود که اصول جامعه مدنی رعایت شده و علم به حاشیه رانده نمی‌شود.