جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا روز پنج‌شنبه ۲۳ دسامبر/دوم دی ماه، قانون ممنوعیت واردات کالاهای چینی از مبدا سین کیانگ را امضا کرد. کاخ سفید این تصمیم را پاسخی به نگرانی‌ها در مورد وجود نیروی کار اجباری در این منطقه مسلمان‌نشین اعلام کرده است.

همزمان با تشدید تنش‌ها میان واشنگتن و پکن، جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا قانونی را امضا کرد تا  از ورود کالاهای چینی از مبدا سین کیانگ به ایالات متحده و همچنین کار اجباری اویغور‌ها جلوگیری کند. 

رئیس جمهوری آمریکا در یک پست توییتری نوشت: «من امروز قانونی را برای جلویگری از کار اجباری اویغور‌ها به امضا رساندم». 

وی افزود: «ایالات متحده از تمامی ابزارهایی که در اختیار دارد استفاده خواهد کرد تا از عدم وجود نیروی کار اجباری در سین‌کیانگ و سایر بخش‌های چین اطمینان حاصل کند».     

امضای قانون ممنوعیت واردات کالاهای چینی از مبدا سین کیانگ از سوی جو بایدن پس از آن صورت می‌گیرد که مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا نسخه نهایی آن را در اوایل ماه دسامبر به تصویب رسانده بودند.

پس از به امضا رسیدن این قانون، شرکت‌های آمریکایی تنها در صورتی می‌توانند از این منطقه مسلمان‌نشین کالا وارد کنند که بتوانند مدارک معتبری در مورد عدم وجود نیروی کار اجباری ارائه دهند. 

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی قانون ممنوعیت واردات کالاهای چینی از مبدا سین کیانگ را بخشی از تلاش‌های آمریکا برای اعمال فشر بر چین به خاطر نادیده گرفتن حقوق مسلمانان اویغور و آزار و اذیت سیستماتیک آن‌ها عنوان کرده است.

علاوه بر کار اجباری، سران برخی از کشورهای غربی ازجمله ایالات ‌متحده آمریکا، کانادا و استرالیا، مقامات چین را به نقض حقوق بشر، ارتکاب «نسل‌کشی» و «عقیم سازی» اویغور‌ها در «اردوگاه‌های تعلیم اجباری» در سین‌کیانگ متهم می‌کنند. 

مقامات پکن همواره هرگونه نقض حقوق بشر در«اردوگاه‌های تعلیم اجباری» را رد کرده و این اردوگاه‌ها را «اردوگاه‌های آن آموزش حرفه‌ای» برای پیشگیری از رشد افراطی‌گرای در چین می‌خوانند.