شکردخت جعفری، پژوهشگر و مخترع افغانستانی ساکن بریتانیا دومین اختراع خود را تحت عنوان «اندازه گیری سه بعدی دوز اشعه» به ثبت رساند. وی روز شنبه ۲۵ دسامبر/چهارم دی ماه، ضمن ابراز خرسندی از ثبت این اختراع جدید گفت امیدوار است مردم افغانستان نیز روزی از نتیجه تلاشهایش بهرهمند شوند.
شکردخت جعفری، بانوی پژوهشگر افغانستانی ساکن بریتانیا که روز گذشته موفق شد دومین خود را تحت عنوان «اندازه گیری سه بعدی دوز اشعه» به ثبت رساند، امروز شنبه ۲۵ دسامبر/چهارم دی ماه، در گفتوگو با بخش فارسی رادیوی بینالمللی فرانسه گفت امیدوار است روزی مردم افغانستان هم بتوانند از این اختراع استفاده کنند.
این بانوی محقق که اختراع نخست خود را تحت نام «دستگاه دزسنج ثبت تشعشعات در پرتودرمانی سرطان» دو سال پیش در بریتانیا به ثبت رسانده بود تاکید کرد که وی همواره کوشیده کرده است تا مردم افغانستان نیز از نتیجه تلاشهایش بهرهمند شوند.
شکردخت جعفری همچنین گفت که وی در حین پژوهش همواره به ساده و ارزان بودن دستگاههای درمان سرطان میاندیشد زیرا امیدوار است در آینده این دستگاهها در افغانستان نیز قابل اجرا باشد تا بیماران سرطانی با هزینه کم مداوا شوند.
این بانوی موفق با کارنامه علمی درخشان در بخش دیگری از گفتوگوی اخیر خود همچنین ابراز امیدواری کرد که با وجود وضعیت غمانگیز کنونی افغانستان، روزی در این کشور نیز یک مرکز سرطان بنیان نهاده شود.
شکردخت جعفری افزود، مردم افغانستان، بویژه بانوان نباید دست از تلاش بردارند و امید خود را از دست بدهند. وی همچنین تاکید کرد بانوان افغانستانی با بیداری، خودباوری، تلاش و مسئولیت پذیری میتواند سرنوشت خود را در دست گیرند و آینده را به گونه متفاوت از امروز رقم بزنند.
این مخترع افغانستانی که خود به رغم تجربه تلخ مهاجرت به موفقیتهای علمی چشمگیری دست یافته است، گفت: «با وجود بسته بودن مدارس و دانشگاهها، بانوان میتوانند از طریق مراکز آموزشی آنلاین راه دانش را در پیش گیرند».
شکردخت جعفری همچنین یادآوری کرد که بانوان افغانستانی از طریق شرکت در کلاسها و آزمونهای بینالمللی میتوانند دست از ادامه تحصیل برندارند و مسیر کسب علم را با وجود همه مشکلات با موفقیت بپیمایند.