سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران حمله اسرائیل به بندر لاذقیه سوریه را به شدت محکوم کرد و آن را “تجاوز” و “به سخره گرفتن” قوانین بینالمللی خواند.
سوریه دیروز تایید کرد که جنگندههای اسرائیل به این بندر حمله کردهاند. این دومین بار است که اسرائیل از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ به مرکز اصلی باربری این کشور حمله میکند.
خبرگزاری رویترز هم در گزارشی نوشته اسرائیل محل نگهداری مهمات ایران را بمباران کرده است.
یک روز پس از این حمله، سعید خطیبزاده گفته حملات مکرر اسرائیل به سوریه و هدف قرار دادن مجدد انبارهای مواد غذایی و دارویی در بندر لاذقیه، “اقدامی تجاوزکارانه و مصداق روشنی از اهداف بحرانافکنی و آشوبطلبی این رژیم در منطقه بوده و همچنین عملی غیر انسانی و غیر اخلاقی تلقی میشود”.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران همچنین با دفاع از اقدام متقابل گفت “دفاع مشروع و متقابل در برابر اقدامات متجاوزان حق دولت و ملت مقاوم جمهوری عربی سوریه” است.
او از کشورها و مجامع بینالمللی هم خواست برای جلوگیری از تکرار چنین حملاتی “اقدامات لازم را به عمل آورند”.
دیده بان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا میگوید در حمله روز گذشته “دو شبهنظامی طرفدار دولت سوریه کشته شدند و سه شبهنظامی مجروح”.
لاذقیه مهمترین بندر تجاری سوریه در دریای مدیترانه است. رسانه های دولتی سوریه گفتند کانتینرهایی که در این حملات مورد اصابت قرار گرفتهاند حاوی “روغن موتور و قطعات یدکی خودروها و سایر وسایل نقلیه” بودند.
در حملات پیشین اسراییل به لاذقیه معمولا تاسیسات نظامیان ایرانی و شبهنظامیان حزبالله لبنان که برای کمک به بشار اسد در جنگ داخلی سوریه در این کشور مستقر هستند، هدف قرار گرفتهاند.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشته این حمله یکی از ۳۰ حمله اسرائیل به سوریه در سال ۲۰۲۱ است.
اسرائیل: به ایران اجازه نمیدهیم تسهیلات به گروههای نیابتی بفرست
در همین حال بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، ساعاتی پس از اینکه ارتش کشورش اهدافی را در بندر لاذقیه هدف قرار داد در یک پایگاه هوایی به ایران هشدار داد که اسرائیل اجازه نخواهد داد تسلیحاتی را کفه ترازو را به نفع نیروهای نیابتی تغییر میدهد، به منطقه ارسال کند.
او از همه کشورهای منطقه خواست که جلوی “آسیب” ایران به حاکمیت و شهروندان خود را بگیرند.
با این حال اسرائیل همچون گذشته به صراحت مسئولیت این حمله را به عهده نگرفت.
سوریه مدعی است اسرائیل از فراز دریای مدیترانه دست به این حمله زده است. بنابر گزارشها حملات به لاذقیه انفجارهای ثانویه عظیم در پی داشت.
“ارتش اسرائیل چند سناریوی احتمالی برای حمله به ایران تهیه کرده“
همزمان روزنامه هاآرتص روز گذشته در گزارشی نوشت ارتش اسرائیل چندین سناریوی احتمالی را برای حمله به اهدافی در ایران ارائه کرده است.
ارتش اسرائیل اما تاکید کرده است که تعیین نتیجه چنین حملاتی یا ارزیابی اینکه چگونه بر برنامه هستهای تهران تأثیر میگذارد دشوار است.
بنابر این گزارش ارتش اسرائیل در ماههای گذشته به عنوان بخشی از برنامه آمادگی خود برای حمله احتمالی به ایران، سلاح های پیشرفته تدارک دیده، و نیروی هوایی آن تمرینات آموزشی انجام داده است.
علاوه بر این ارتش اسرائیل برای اهداف مورد نظرش یک بانک اطلاعات و دادهها تشکیل داده است. بنابر این گزارش، یک بودجه مازاد ۲.۹ میلیارد دلاری هم به ارتش اسرائیل داده شد.
مقامات نظامی اسرائیل گفتهاند که ارتش اسرائیل به محض اینکه دولت موافقت کند، آماده حمله به ایران خواهد بود.