مقام‌های رسمی از وقوع سیل و آبگرفتگی در ۱۴ استان ایران خبر می‌دهند. با بروز این وضعیت، تاکنون دست‌کم هشت نفر در استان‌های جنوبی ایران بر اثر سیل، جان باخته‌اند.

مهدی ولی‌پور، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، استان‌های درگیر سیل و آبگرفتگی را آذربایجان غربی، اصفهان، بوشهر، قزوین، فارس، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، زنجان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان جنوبی، هرمزگان و یزد اعلام کرده است.

به گفته وی، تاکنون عملیات امدادرسانی به سیل‌زدگان در ۷۶ شهرستان از استان‌های یادشده انجام شده که شامل ۲۳۱ منطقه شهری، روستایی، عشایری یا محورهای کوهستانی است.‎

مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس ایران نیز از افزایش جان‌باختگان سیل در استان‌های جنوبی کشور به هشت تن خبر داده و گفته دو نفر نیز کماکان مفقود هستند.

وی این آمار را متعلق به استان‌های فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان عنوان کرده و گفته در این سه استان، تاکنون ۱۴ نفر نیز مصدوم شده‌اند.

خبرگزاری تسنیم هم نوشته است که سیلاب روزهای گذشته در استان‌های جنوبی ایران، «خسارات فراوانی» به زندگی مردم وارد کرده و «هم اکنون شرایط خوبی در این مناطق حاکم نیست.»

علیرضا میربهاالدین، مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان نیز از امدارسانی به ۸۲۱ خانوار آسیب‌دیده از سیلاب در این منطقه خبر داده و گفته است کمک‌رسانی به مردم ۲۷ روستای حومه چابهار، کنارک، سرباز، نیکشهر و فنوج همچنان ادامه دارد.

گزارش‌ها از چابهار نیز حاکی است که باران همه مراکز آموزشی، ادارات و دستگاه‌های اجرایی این شهرستان را به تعطیلی کشانده است.

بارش‌های کم‌سابقه در منطقه بلوچستان واقع در جنوب استان سیستان و بلوچستان به ویژه در دو شهرستان چابهار و کُنارک، موجب آبگرفتگی اکثر معابر و منازل شهروندان شده و خسارات متعددی به زیرساخت‌ها وارد کرده است.

عبدالغفور هوت، فرماندار کنارک نیز گفته در حال حاضر، بیش از دو هزار خانه در شهر بندری کنارک درگیر آبگرفتگی است و مردم نیازهای امدادی دارند.

به گفته او، شهر کنارک به‌ واسطه «خاک نفوذناپذیری که دارد نمی‌تواند بیش از پنج میلی‌متر آب را در خود جای دهد و در واقع زمین این شهر کشش لازم برای جذب بیش از ۳۵۰ میلیمتر بارندگی چند روز اخیر را ندارد.»

گزارش‌ها از استان فارس نیز حاکی است که ۲۴ شهرستان این استان از جمله سپیدان، ارسنجان، ممسنی، قیروکارزین، رستم، شیراز، اقلید، فیروزآباد، لامرد، داراب، استهبان، جهرم، زرین‌دشت، فسا، لارستان، نی‌ریز، خرامه، خنج، مهر، اوز، کازرون، مرودشت، خرم‌بید و گراش درگیر سیلاب شده‌اند.

هلال احمر فارس از امدادرسانی هوایی به هفت روستای شهرستان لامِرد خبر داده و شمار قربانیان در این منطقه را پنح نفر و تعداد مصدومان را ۱۲ نفر اعلام کرده است.

فعالیت سامانه بارشی اخیر در شهرستان لامرد در بخش‌های زیرساختی شهری و روستایی، راه‌های مواصلاتی و کشاورزی، ۱۸۰ میلیارد تومان خسارت برجای گذاشته و بر اثر بارش‌ها ۴۴ واحد مسکونی به صورت ۱۰۰ درصد تخریب شده است.

شدت بارش‌ها در برخی از شهرستان‌های جنوبی به حدی بوده است که باعث انسداد مسیر‌های ارتباطی و بروز خساراتی برای مناطق روستایی شد و براثر وقوع سیل تعداد زیادی از گوسفندان روستائیان و عشایران تلف شدند که هنوز میزان دقیق از خسارت سیل برآورد نشده است.

در سال‌های اخیر به دلیل تغییرات اقلیمی و بی‌توجهی‌های صورت‌گرفته به محیط زیست در ایران و کشورهای همسایه، علاوه بر پدیده گرد و غبار، وقوع سیلاب‌ها نیز زندگی مردم در ایران را تحت تاثیر قرار داده است.