انتظار می رود فرانک-والتر اشتاینمایر به عنوان رئیس جمهوری آلمان ابقا شود. حزب سوسیال دموکرات، حزب لیبرال و حزب سبزها به عنوان احزاب ائتلافی تشکیلدهنده دولت آلمان با ابقا اشتاین مایر در مقام ریاست جمهوری موافقت کردند.
رسانههای آلمان از توافق حزب سوسیال دموکرات، حزب دموکراتهای آزاد (لیبرالها) و حزب سبزها بر سر انتخاب فرانک-والتر اشتاین مایر برای دوره دوم ریاست جمهوری آلمان خبردادند.
آنالنا بربوک و روبرت هابک و برخی دیگر از رهبران سبزها گفتند اشتاینمایر رئیس جمهوری “فعال و مورد احترام” است که در نخستین دوره ریاست جمهوری خود خدمات بزرگی انجام داده است.
سران حزب سبزها همچنین نقش رئیس جمهور آلمان را برای انسجام دموکراتیک جامعه در خروج از بحران کرونا ستودند.
اشتاین مایر ۶۴ سال دارد و در سال ۲۰۱۷ از طرف حزب سوسیال دموکرات آلمان برای مقام ریاست جمهوری آلمان معرفی شد و با رأی اکثریت مجلس به این مقام برگزیده شد.
آقای اشتاین مایر اکنون تمایل خود را برای تداوم کار در دور دوم ریاست جمهوری اعلام کرده است.
احزاب ائتلافی پیش از کریسمس درباره ابقا او در مقام ریاست جمهوری نظر مثبت خود را اعلام کرده بودند.
لارس کلینگ بیل، رهبر جدید حزب سوسیال دموکرات از حمایت سبزها و لیبرالها از اشتاینمایر استقبال کرده است.
با توجه به اینکه احزاب ائتلافی آلمان از اکثریت آرا برخوردارند انتحاب دوباره فرانک−والتر اشتاینمایر به مقام ریاست جمهوری آلمان در روز یکشنبه ۱۳ فوریه ۲۰۲۲ قطعی است.
با این حال قرار است حزب دموکرات مسیحی آلمان و حزب سوسیال مسیحی، احزاب عمده اپوزیسیون آلمان یک زن را به عنوان رئیس جمهور جدید نامزد بکنند.
رئیس جمهور در آلمان قدرت اجرایی ندارد اما بر اساس نتایج انتخابات و توازن قوا در مجلس، نامزد صدراعظمی را به مجلس معرفی میکند و رسمیت یافتن مقام صدراعظم هم مشروط به تایید کتبی رئیس جمهور است. او قراردادهای میان کشوری را امضا میکند و قوانین مجلس نیز پس از تایید او به اجرا درمیآیند. اعلان وضعیت جنگی هم در اختیارات رئیس جمهور است.
اشتاینمایر در دوره صدراعظمی گرهارد شرودر رئیس دفتر او بود. بعدتر، در فاصله میان ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ در دولت ائتلافی سوسیالدمکراتها و اتحادیه مسیحی به رهبری آنگلا مرکل وزیر خارجه شد. تصدی این مقام در دولت ائتلافی مشابه در سال ۲۰۱۳ دوباره به او واگذار شد که تا سال ۲۰۱۷ و برگزیدهشدن به عنوان رئیس جمهور در این مقام بود. در همین دوره بود که اشتاینمایر به عنوان وزیر خارجه آلمان نقشی محوری در مذاکرات ۵+۱ با ایران و حصول توافق برجام داشت.