بهروز محبی نجمآبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، روز چهارشنبه، ۲۲ دی، اعلام کرد نزدیک به بیست میلیون نفر در کشور «در شرایط مساعدی نیستند، این افراد حدود سه میلیون خانوار هستند که دچار فقر مطلقاند».
این نماینده مجلس در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا منبع این آمار را «سامانه رفاه» معرفی کرد. بر اساس آمارهای رسمی در حال حاضر ۶۰ درصد جمعیت کشور زیر خط فقر به حساب میآیند.
بهگفته این نماینده مجلس، دلیل این وضعیت مشکلات در سه حوزه «اشتغال، تولید و صادرات» است، با این حال اگر در پی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، «تأمین کالاهای اساسی» انجام نشود، «ادامه زندگی برای اقشار آسیبپذیر بسیار دشوارتر از این خواهد شد».
در همین زمینه روز گذشته رئیس سازمان برنامه و بودجه از طرح دولت ابراهیم رئیسی برای توزیع نان با کارت مخصوص پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی خبر داد.
دولت طی هفتههای گذشته ارز ترجیحی را «فسادزا» توصیف کرده و گفته است که در صورت حذف این ارز، هر شهروند ۱۱۰ هزار تومان یارانه بیشتر خواهد گرفت.
این در حالی است که احسان ارکانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، گفته است دولت با حذف ارز ترجیحی ۴۰۰ هزار میلیارد تومان سود خواهد کرد که معادل ۵۵۰ هزار تومان یارانه یک ماه هر شهروند ایرانی است، اما دولت فقط میخواهد ۱۱۰ هزار تومان یارانه بدهد؛ در حالی که بخش بزرگی از مواد خوراکی مصرفی خانوارها مشمول ارز ترجیحی است.
بر اساس آمارهای رسمی، ۶۰ درصد جمعیت کشور زیر خط فقر هستند و با توجه به تداوم تورم افسارگسیخته در کشور، کارشناسان میگویند که مردم توان فشار حذف ارز ترجیحی را ندارند.