شورای فرهنگی بریتانیا روز چهارشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد که ارس امیری، از کارکنان این نهاد که به مدت سه سال در ایران زندانی بود، بعد از تبرئه شدن به بریتانیا بازگشته است.
خانم امیری که ساکن بریتانیاست، در سال ۱۳۹۶ در پی سفری به تهران برای ملاقات با اعضای خانوادهاش، دستگیر شد.
او به اتهام جاسوسی برای دولت بریتانیا به ۱۰ سال زندان محکوم شد.
شورای فرهنگی بریتانیا در این مدت بارها تاکید کرد که وظیفه خانم امیری در این نهاد، معرفی فرهنگ و هنر ایران به مخاطبان بریتانیایی بوده است.
در نهایت، در پی اعتراضهای مکرر وکلای خانم امیری به حکم صادر شده، در مرداد ماه ۱۳۹۹ دیوان عالی کشور او را از تمامی اتهامات تبرئه کرد.
خانم امیری در در تیرماه سال ۹۸ در نامهای به رئیس قوه قضائیه نوشت که بعد از بازداشت، به مدت ۶۹ روز در سلول انفرادی محبوس بوده است.
او در همین نامه، اتهام «تشکیل و اداره گروه برانداز علیه نظام جمهوری اسلامی» را کاملا بیاساس خواند و نوشت که از سوی وزارت اطلاعات ایران تحت فشار قرار گرفته تا با آنها همکاری کند.
در فاصله کوتاهی بعد از این نامه، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه، ارس امیری را «عنصری نفوذی» خواند.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: خانم امیری «به واسطه ارتباط با بریتیش کانسل و نفوذ فرهنگی در جامعه ما به ویژه از طریق هنر و اقدامات براندازانهای که در این مسیر انجام میداد مورد شناسایی قرار گرفت و در دادگاه انقلاب محاکمه شد.»
شورای فرهنگی بریتانیا (بریتیش کانسیل)، یک نهاد عمومی بریتانیایی است که با اهدافی چون گسترش زبان انگلیسی، تبلیغات فرهنگی و توسعه روابط آموزشی بریتانیا و دیگر کشورهای جهان فعالیت میکند.
در بیانیه تازه این نهاد آمده است که به همکاری با ارس امیری افتخار میکند.
این بیانیه میافزاید که خانم امیری، یکی از مدیران کارکنان برنامه هنری این نهاد در لندن بوده و برای «افزایش درک و قدردانی از فرهنگ ایران در بریتانیا» فعالیت میکرده است.
این نخستین بار نیست که شهروندان دو تابعیتی یا ایرانیان ساکن در کشورهای دیگر، در جریان سفر به ایران با اتهامات سیاسی سنگین روبهرو میشوند.