ارتش آمریکا اعلام کرد که یک گروه پرکار هکری در آمریکای شمالی، اروپا و خاورمیانه را با نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران مرتبط میداند.
فرماندهی سایبری ارتش آمریکا روز چهارشنبه، ۲۲ دی، جزئیات ابزارهای متعدد هک سایبری را که به گفته مقامات آمریکایی، وزارت اطلاعات و امنیت ایران علیه شبکههای رایانهای در «سراسر جهان» به کار برده، شرح داد.
به گزارش سیانان، این نخستین بار است که دولت آمریکا وزارت اطلاعات ایران را با یک گروه جاسوسی پرکار با نام «مادیواتر» [آب گلآلود] مرتبط اعلام میکند.
به گفته سخنگوی فرماندهی سایبری ارتش آمریکا، گروه «مادیواتر» در سالهای گذشته در تقلای گردآوری دادهها از شرکتهای مخابراتی و سایر سازمانها در سراسر خاورمیانه بوده است.
فرماندهی سایبری ارتش آمریکا روز چهارشنبه از جمله چند نمونه از کدهای مخربی را منتشر کرد که توسط هکرهای وابسته به نهادهای اطلاعاتی و نظامی حکومت ایران استفاده میشد.
به گفته سخنگوی آمریکایی، افشای این کدها گامی برای آگاه کردن سازمانها در آمریکا و نقاط دیگر جهان است تا از خود در برابر تحرکات آتی مشابه از سوی ایران یا عوامل تهاجمی دیگر محافظت کنند.
سارا جونز، یک تحلیلگر ارشد دادهها در شرکت امنیت سایبری «مندینت» در این زمینه گفت که ایران تیمهای متعددی را برای جاسوسی، حمله و گردآوری اطلاعات از راه سایبری به کار گرفته است.
به گفته خانم جونز، وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران از این تیمها برای پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی ایران در راستای تقابل رژیم ایران با دشمنان و رقبایش در سراسر منطقه استفاده میکنند.
به گفته تحلیلگران، گروه «مادیواتر» یکی از عوامل کلیدی در سیستم جاسوسی سایبری ایران است.
تحلیلگران دادهها که سیانان با آنها گفتوگو کرده است از جمله اشاره کردهاند که هکرهای گروه «مادیواتر» در حال تقلا برای رخنه به سامانههای کامپیوتری دولتهای ترکیه، اردن و عراق، رصد شده بودند.
به گفته این آگاهان، تلاش اطلاعاتی ایران برای گردآوری اطلاعات از راه هک سایبری از کشورهای یادشده از سال ۲۰۱۹ آغاز، و پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، تشدید شده است.
سیانان میگوید که گروه «مادیواتر» در تلاش برای رخنه به کامپیوترهای سازمانهای مختلف در بخش آمریکای شمالی نیز بوده اما اطلاعات زیادی در این خصوص، در آمریکا رسانهای شده است.
سخنگوی فرماندهی سایبری ارتش آمریکا از دادن پاسخ به این پرسش خودداری کرد که آیا هکرهای مرتبط با نهادهای اطلاعاتی ایران در دوره اخیر باز هم از طریق بدافزارها به شبکههای کامپیوتری سازمانهای آمریکایی رخنه کردهاند یا نه!
با این حال، کریس اینگلیس، مدیر ستاد ملی سایبری آمریکا در توئیتی از موفقیت تیمهای نیروی ماموریت ملی سایبری کشورش در شناسایی و اختلال تحرکات خصمانه ستایش کرد.
کریس اینگلیس، که مشاور ارشد جو بایدن در امور سیاست و راهبرد سایبری نیز هست، نوشت که نیروی ماموریت ملی سایبری آمریکا تاکتیکها و شیوههای رژیم ایران را افشا کرده و این موفقیت، نمونهای است که آمریکاییها در صورت متحد بودن، مقتدرتر هستند.
به گزارش سیانان، اقدام فرماندهی سایبری ارتش آمریکا در افشای فعالیتهای گروه هکری مرتبط با رژیم ایران، بخشی از تلاش منظم نهادهای اطلاعاتی آمریکا برای انگشت نهادن به روی ابزارهای هک است که توسط سازمانهای اطلاعات خارجی استفاده میشود.
ارتش آمریکا و سایر آژانسهای اطلاعاتی آمریکا در این زمینه تحرکات ایران را در کنار چین، روسیه و کره شمالی رصد میکنند تا با اثرات عملیات جاسوسی علیه آمریکا مقابله کنند.
سخنگوی دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک به درخواست شبکه سیانان برای اظهار نظر پاسخ نداده است.