روزنامه فرهیختگان، وابسته به دانشگاه آزاد، در گزارشی از سرمایهگذاری سپاه پاسداران برای توسعه برنامه موشکی خبر داده و نوشته است موشک با برد ۵ هزار کیلومتر «در دسترستر از همیشه» است.
این روزنامه با اشاره به اظهارات امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران درباره آزمایشهای موشکی جدید «با موتورهای سنگین سوخت جامد و همچنین استفاده از مواد کامپوزیتی در بدنه موشک»، نوشته است چنین اقدامی به معنای امکان عبور برد موشکهای ایران از برد ۲ هزار کیلومتر است.
موشکهای ماهوارهبر معمولاً از سوخت مایع استفاده میکنند، اما موشکهای سوخت جامد خالص عمدتاً با سامانههای موشکهای بالستیک مرتبط هستند.
محمدعلی جعفری، فرمانده سابق سپاه پاسداران، آبان ۹۶ گفته بود که برد موشکها «طبق سیاستهای» رهبر جمهوری اسلامی «محدود» شده و دو هزار کیلومتر انتخاب شده است.
به گفته آقای جعفری «آمریکاییها به اندازه کافی در شعاع دو هزار کیلومتری اطراف کشور ما حضور دارند که در صورت تهاجم به آنها پاسخ داده خواهد شد».
برخی مقامهای سپاه پاسداران طراحی موشک با برد ۲ هزار کیلومتر را مرتبط با هدف قرار دادن اسرائيل دانستهاند.
با این حال، یک سال بعد حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران که در آن زمان جانشین فرمانده سپاه بود، تهدید کرد که اگر فشارها بر ایران افزایش یابد، «بیش از این برد موشکهایمان را اضافه میکنیم».
امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، نیز دیماه سال ۹۹ ضمن تهدید کشورهای عربی گفت در زمینه موشکی «هیچکس ما را به محدودیت برد ۲ هزار کیلومتر مجبور نکرده است».
او همچنین با اشاره به برخی تحلیلها درباره احتمال مذاکره دولت ایران درباره برنامه موشکی، گفته است برنامه موشکی « خط قرمز» است و «غلط میکند کسی بخواهد در این زمین مذاکره کند».
انتشار گزارشها درباره افزایش برد موشکی ایران در حالی مطرح میشود که برخی کشورهای منطقه به ویژه عربستان سعودی درباره توسعه برنامه موشکی ایران ابراز نگرانی کرده و خواستار انجام یک توافق جامع با ایران درباره مسائل مختلف از جمله محدود کردن برنامه موشکی ایران هستند.
وزارت خارجه آمریکا نیز بارها تأکید کرده است «نگرانی قابل توجهی در مورد گسترش سلاحهای هستهای» در رابطه با برنامه موشکهای بالستیک تهران دارد.
مقامهای دولت آمریکا در ابتدای شروع ریاست جمهوری جو بایدن اظهارنظرهایی درباره امکان یک توافق جامع با ایران که علاوه بر برنامه هستهای شامل برنامه موشکی و رفتارهای منطقهای این کشور نیز بشود را مطرح کردند ولی در ماههای اخیر به طور عمده صرفا روی توافق درباره برنامه هستهای ایران تمرکز دارند.