یک روز پس از حمله حوثیها به امارات، حمله هوایی ائتلاف نظامی تحت فرماندهی عربستان به صنعا چندین کشته و زخمی بر جای نهاد. نقاطی در اطراف صنعا نیز هدف حمله هوایی واقع شده است. دستکم ۲۰ نفر در جریان این حملات کشته شدند.
روز سهشنبه ۱۸ ژانویه (۲۸ دی) نیروی هوایی ائتلاف نظامی تحت فرماندهی عربستان مناطقی از شهر صنعا را هدف حمله قرار داد. شهر صنعا در کنترل شورشیان حوثی قرار دارد.
گفته میشود در جریان این حمله هوایی دستکم ۱۴ نفر در یک ساختمان واقع در پایتخت یمن کشته شدهاند. خبرگزاری رویترز ضمن انتشار خبر این حمله، آن را واکنشی به حملات پهپادی شورشیان حوثی به خاک امارات متحده عربی دانسته است.
باید یادآور شد در حمله پهپادی حوثیها به سه تانکر و فرودگاه بینالمللی ابوظبی، سه نفر کشته و شش نفر مجروح شده بودند.
رسانههای دولتی عربستان اعلام کردهاند حمله بامداد سهشنبه ۱۸ ژانویه متوجه مواضع و اردوگاههای نظامی شورشیان حوثی در صنعا بوده است.
خبرگزاری رویترز حملات هوایی ائتلاف نظامی تحت فرماندهی عربستان به صنعا را مرگبارترین حمله به این شهر از سال ۲۰۱۹ به این سو ارزیابی کرده است.
گفته میشود حدود ۱۴ نفر از ساکنان خانه یکی از فرماندهان پیشین ارتش حوثیها در این حمله کشته شدهاند. همین منبع خبری به نقل از یکی از پرسنل کادر پزشکی و همچنین ساکنان این ساختمان گفته است که در جریان این حمله، این فرمانده پیشین همراه با همسرش، پسر ۲۵ سالهاش و همچنین چند تن از دیگر اعضای خانوادهاش کشته شده است.
از سوی دیگر اعلام شده است حمله ائتلاف نظامی تحت فرماندهی عربستان در پیرامون صنعا باعث کشته شدن حدود ۲۰ نفر شده است.
واکنش گسترده به حمله ی حوثی ها به امارات
آمریکا، کشورهای غربی و سازمان ملل اما تا به حال نسبت به حمله ی حوثی ها به امارات واکنش نشان داده اند. وزارت خارجه آمریکا شامگاه دوشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد ایالات متحده حملات مرگبار حوثیها به ابوظبی را به شدت محکوم میکند و در کنار شرکای اماراتی خود ثابت قدم میایستد.
در این بیانیه که ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه منتشر کرده، آمده است که حوثیها در «حملات تروریستی» خود به ابوظبی، «سایتهای غیرنظامی» از جمله فرودگاه بینالمللی ابوظبی را هدف قرار دادند و «افراد بیگناه را کشتند و مجروح کردند.»
وزارت خارجه آمریکا در این بیانیه به خانواده قربانیان این حمله و «مردم امارات» تسلیت گفته و اعلام کرده است که حوثیها مسئولیت این حمله را پذیرفتهاند. وزارت خارجه آمریکا میگوید: «ما بر تعهد تزلزل ناپذیر خود نسبت به امنیت امارات تاکید میکنیم و متحد با شرکای اماراتی میایستیم.»
پیشتر نیز آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، در تماس با همتای اماراتی خود اقدام حوثیهای مورد حمایت ایران را محکوم کرد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، نیز حمله حوثیها به امارات را محکوم کرد.
به نوشته رویترز، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل گفت که آقای گوترش همچنین از همه طرفهای درگیر خواست که «حداکثر خویشتنداری را نشان دهند» و مانع هرگونه افزایش تنشها شوند.
ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، نیز در واکنش به حمله حوثیهای مورد حمایت ایران به امارات گفت که این حمله ثبات منطقه را به خطر میاندازد.
همچنین لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا، در توییتی نوشت: «حملات تروریستی مورد ادعای حوثیها در امارات متحده عربی را به شدیدترین وجه محکوم میکنم.»
خبرگزاری دولتی اماراتی «وام» پیشتر اعلام کرد بر اثر انفجار سه تانکر سوخت در یک منطقه صنعتی در نزدیکی انبارهای یک شرکت نفت در ابوظبی، سه نفر کشته و شش نفر زخمی شدند. این خبرگزاری گفت کشته شدگان دو هندی و یک پاکستانی هستند. این تانکرها در نزدیکی فرودگاه ابوظبی بودند.
رویترز به نقل از عبدالخالق عبدالله، یک تحلیلگر سیاسی اماراتی، مینویسد که حمله حوثیها میتواند گفتوگوی امارات و به طور گستردهتر گفتوگوی کشورهای دیگر جنوب خلیج فارس با ایران را از مسیر خود منحرف کند.
او گفت: «امارات متحده عربی قرار نیست این موضوع را خیلی ساده تلقی کند.»
وزارت خارجه امارات در بیانیهای اعلام کرد که این کشور« این حمله تروریستی شبه نظامیان حوثی به مناطق و تأسیسات غیرنظامی در خاک امارات را محکوم می کند.» این بیانیه همچنین گفت که اقدام حوثیها «بدون مجازات نخواهد ماند» و «امارات این حق را برای خود محفوظ می دارد که به این حملات تروریستی» و «جنایی» پاسخ دهد.