نخستوزیر اسرائیل جمهوری اسلامی را سرچشمه ترور در منطقه خواند و نسبت به سرمایهگذاری در ایران هشدار داد. نفتالی بنت در اجلاس اقتصاد جهانی گفت فقط توافقی با ایران قابل قبول است که به توقف فعالیتهای هستهای آن منجر شود.
نفتالی بنت در اجلاس اقتصاد جهانی که به صورت کنفرانس ویدئویی در شهر داووس سوئیس برگزار میشود، جمهوری اسلامی را سرچشمه ترور در خاورمیانه خواند و نسبت به اقدامهای بیثباتکننده آن هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، نخستوزیر اسرائیل سهشنبه، ۱۸ ژانویه با اشاره به مذاکرات احیای برجام که دور هشتم آن در وین در حال برگزاری است، تاکید کرد توافق با جمهوری اسلامی تنها زمانی قابل قبول است که ایران برنامههای اتمی خود را متوقف کند.
مذاکرات احیای برجام میانه فروردین ماه در دولت حسن روحانی آغاز شد و پس از حدود شش ماه وقفه با تیم مذاکرهکننده دولت ابراهیم رئیسی از سر گرفته شد.
انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هماهنگی این مذاکرات را بر عهده دارد و آمریکا برای نخستینبار پس از خروج از توافق هستهای در اردیبهشت ۱۳۹۷ به طور غیرمستقیم با آن مشارکت دارد.
برداشته شدن تحریمهای آمریکا و بازگشت ایران به اجرای تعهدات خود مطابق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از مهمترین مسائل مورد مذاکره در وین هستند.
هشدار درباره “اختاپوس ترور”
نخستوزیر اسرائیل جمهوری اسلامی را “اختاپوس ترور” خوانده که به گفته او سرش در تهران و پاهایش در سراسر منطقه خاورمیانه گسترده شده است.
اسرائیل حضور و نفوذ منطقهای ایران به خصوص در لبنان، سوریه و باریکه غزه را تهدیدی برای امنیت خود ارزیابی میکند و بارها تاکید کرده که استقرار نظامیان جمهوری اسلامی و گروههای نیابتی آن در نزدیکی مرزهای خود را بر نمیتابد.
جمهوری اسلامی ار ابتدای تاسیس همواره نابودی اسرائیل را یکی از مهمترین هدفهای خود عنوان کرده و پشتیبانی مالی و نظامی از گروههایی مانند حزبالله لبنان و نیروهای حماس در باریکه غزه را پنهان نمیکند.
ایران اتهام تلاش برای دستیافتن به سلاح اتمی را همواره رد کرده و هدف برنامههای هستهای خود را استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای عنوان میکند.
با این حال طی سالهای گذشته بارها اسنادی فاش شده که بیانگر وجود برخی برنامهها و مراکز اعلام نشده و پنهان هستهای ایران بودهاند.
هشدار به سرمایهگذاری در ایران پس از توافق
ظاهرا نمایندگان جمهوری اسلامی، پنج کشور باقیمانده در توافق هستهای و آمریکا در دور هشتم مذاکرات وین به رئوس کلی یک توافق، دستکم به طور موقت نزدیک شدهاند.
اسرائیل بارها گفته خود را به هیچ توافقی که ایران را متعهد به کنار گذاشتن برنامههای مناقشهبرانگیز اتمی خود در بلند مدت نکند، متعهد نمیداند و در صورت لزوم علیه آن به تنهایی اقدام میکند.
نخستوزیر اسرائیل با اشاره به امکان رسیدن به توافق در وین به سرمایهگذاران احتمالی در ایران هشدار داده که این کار، چه توافقی حاصل شود یا نشود، در هر صورت اشتباه خواهد بود.
در سالهای اخیر اقداماتی علیه برخی تاسیسات هستهای ایران و افراد موثر در آن رخ داده که جمهوری اسلامی در مواردی اسرائیل را مسئول آنها معرفی کرده است.
سرمایهگذاری کلان اسرائیل در دفاع سایبری
تلاش برای حمله سایبری به شرکتها و تاسیسات اسرائیلی یکی دیگر از اتهامهایی است که متوجه جمهوری اسلامی میشود.
به گزارش رویترز نفتالی بنت در سخنرانی ویدئویی خود در اجلاس داووس گفته اسرائیل در سالهای اخیر در فنارویهای مقابله با حملههای سایبری سرمایهگذاریهای هنگفتی کرده که نزدیک به نیمی از کل سرمایهگذاریهای جهانی در این عرصه میشود.
نخستوزیر اسرائیل میگوید افزایش دورکاری به خاطر پاندمی کرونا شرکتها را در برابر حملههای سایبری آسیبپذیرتر کرده و این کشور به مرکز قدرتمند دفاع سایبری تبدیل شده است.
اجلاس اقتصاد جهانی از حدود نیم قرن پیش به طور معمول در ماه ژانویه در شهر داووس برگزار میشود. در دو سال گذشته برگزاری این اجلاس به خاطر پاندمی کرونا با چالشهایی روبرو شد.