طالبان در ولایت بادغیس افغانستان، کارمندان زن یک نهاد غیردولتی و جهانی را تهدید کردهاند که اگر برقع نپوشند، توسط نیروهای این گروه با گلوله زده خواهند شد.
حقوق بشر به ویژه حقوق بانوان در افغانستان، با برگشت طالبان به قدرت به شدت متاثر شد و محدود گشت.
حالا خبرگزاری فرانسه از قول منابع در گزارشی نوشته که نیروهای ریاست امر به معروف و نهی از منکر طالبان در ولایت بادغیس در شمال غرب افغانستان به کارمندان بانوی یک نهاد غیردولتی هشدار داده که اگر بدون برقع دیده شوند، به آنان شلیک خواهد شد.
دو کارمند یک نهاد بینالمللی در بادغیس به شرط افشا نشدن هویتشان به خبرگزاری فرانسه گفتهاند که اخیرا مقامهای ریاست امر به معروف و نهی از منکر طالبان با اعضای این نهاد دیداری داشتند که در آن، کارمندان زن را تهدید به پوشیدن برقع کردند.
کارمندان این نهاد همچنین گفتهاند که کارمندان زن از این پس باید توسط محرم تا دفتر همراهی شوند.
در همین حال، کارمندان یک نهاد دیگر نیز این هشدار را تایید کرده و گفته که مقامهای ریاست امر به معروف و نهی از منکر طالبان بدون هیچ اطلاع قبلی به این نهادها میآیند تا ببینند که آیا قوانینی را که سفارش کردهاند عملی میشود یا خیر.
وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان پیش از این در شهرهای دیگر افغانستان ازجمله کابل نیز اقدام به پخش اعلامیههایی برای تشویق بانوان به پوشیدن برقعی که سراپای آنان را بپوشاند، کرده بود.
حالا ظاهرا ریاست امر به معروف و نهی از منکر طالبان در بادغیس برای عملی کردن این خواسته طالبان، یک گام بیشتر به جلو گذاشته و تهدید کرده که زنان بدون برقع را با گلوله خواهند زد.
با برگشت طالبان به قدرت، بانوان از کار کردن در نهادهای دولتی فورا منع شدند، دختران اجاز تحصیل بیش از کلاس ششم را از دست دادند و بر گشت و گذار بانوان نیز محدودیت وضع شد.
تاکنون هیچ کشوری نیز حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته و خیلیها منتظرند ببینند که این گروه با مسایل حقوق بشری چه نوع برخوردی میکنند.
سازمان حقوق بشری هرانا روز جمعه اعلام کرد که در دی ماه، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران با اجرای دستکم ۳۹ مورد حکم اعدام، همچنان به نقض حق بنیادین حیات انسان ادامه داد. بنا بر گزارش نهادهای بینالمللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.
در دیماه، چند زن در تهران که برای ورزش صبحگاهی به پارک رفته بودند، توسط یک مرد مورد اسیدپاشی قرار گرفتند.
در ماهی که سپری شد، ۱۸۶ کارگر در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط کار در اقصی نقاط کشور دچار حادثه شدند. ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده که رتبه بسیار پایینی است.
همچنین در ماهی که گذشت فشار بر اقلیتهای مذهبی ادامه داشت. به عنوان نمونه، دادگاه ویژه اصل ۴۹ قانون اساسی مازندران، حکم بر مصادره ملک شیدا تائید، شهروند بهائی ساکن قائمشهر به نفع “ستاد اجرائی فرمان امام” داد.
در ضمن، هادی رحیمی، نوکیش مسیحی و منیژه اعظمیان، شهروند بهائی، جهت اجرای حکم حبس بازداشت و به ترتیب به زندان های اوین و بابل منتقل شدند.
همچنین، ساناز نطقی و فرجالله بنگاله شهروندان بهائی، به دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان احضار شدند.