شارلوته بلیس، خبرنگار نیوزیلندی در افغانستان وقتی که باردار شد نتوانست به دلیل مقررات کرونایی به کشورش بازگردد. اینک بر ماجرای این خبرنگار پایانی خوش رقم خورده است.

شارلوته بلیس (Charlotte Bellis)، خبرنگار باردار نیوزیلندی مستقر در افغانستان اینک مجاز است به کشورش بازگردد.

او که در افغانستان متوجه بارداری‌اش شده بود به دلیل مقررات سفت و سخت کرونایی قادر نبود از کابل روانه نیوزیلند شود.

بلیس در پستی اینستاگرامی نوشت: «من اوایل مارس به وطنم نیوزیلند برمی‌گردم و دخترم را به دنیا می‌آورم.»

نیوزیلند با وجود این که آمار ابتلا به کرونا در آن نسبت به سایر نقاط دنیا اندک است اما مقرراتی سخت‌گیرانه‌تر وضع کرده است.

به گفته سازمان جهانی بهداشت، از حدود ۵میلیون سکنه این کشور تا کنون حدود ۱۵هزار و ۶۰۰ نفر به کرونا مبتلا شده و ۵۲ نفر جان باخته‌اند.

حتی شهروندان نیوزیلندی باید بعد از ورود به کشورشان به مدت دو هفته تحت نظر ارتش قرنطینه شوند.

بلیس توانسته برای این قرنطینه دوهفته‌ای بالاخره نوبت دریافت کند. او از دولت خود انتقاد می‌کند که با وجود این که بارداری اتفاقی قابل برنامه‌‌ریزی نیست جلوی بازگشت او به وطن را گرفتند.

او از دولت خود خواسته تا برای حل این مسئله راه‌ چاره‌ای بیابد، از شهروندان این کشور حفاظت کند و به حقوق آن‌ها احترام بگذارد.

بلیس سال گذشته در مورد بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان برای شبکه تلویزیونی الجزیره گزارشی تهیه کرده و به دلیل مصاحبه‌ با طالبان در مورد رفتارشان با زنان و کودکان توجه افکار عمومی جهان را به خود جلب کرده بود.

او در سپتامبر گذشته فهمید که از جیم هویله‌بروک، عکاس آزاد و شریک زندگی‌اش حامله شده است. و این بارداری برای او که از پزشکش شنیده بود نمی‌تواند بچه‌دار شود مثل معجزه بود. دختر او در ماه مه به دنیا می‌آید.

بلیس در ماه نوامبر از کار در الجزیره دست کشید و این زوج به بلژیک، وطن جیم هویله‌بروک رفتند. اما بلیس نمی‌توانست به این دلیل که تبعه نیوزیلند بود برای مدت زیادی در بلژیک ماندگار شود.

به همین دلیل این دو دوباره به افغانستان تحت سلطه طالبان، تنها کشوری که در آن ویزا داشتند برگشتند.

بلیس می‌گوید، ۵۹ سند، از جمله اسناد مربوط به تزریق واکسن کرونا و حاملگی را به مقام‌های نیوزیلند فرستاده، با وجود این مقام‌های کشورش در ابتدا این مورد اضطراری را نپذیرفته و جلوی بازگشت او به کشور را گرفتند.

  • در پی قدرت‌گیری طالبان و سقوط کابل ده‌ها هزار شهروند افغانستان از کشور خارج شدند، هزاران نفر دیگر هم چنین قصدی دارند. بسیاری از مردم قادر به تامین ابتدایی‌ترین نیازمندی‌های خود نیز نیستند. برخی‌ها حتی برای تأمین نیاز‌های اولیه خود ناچار شده‌اند، دار و ندار خود را در بازارهای خیابانی کابل عرضه کنند.