اولین جلسه محاکمه جمشید شارمهد، شهروند ربوده شده ایرانی- آلمانی در تهران برگزار شده است. خانواده آقای شارمهد محاکمه او را “ساختگی” خوانده و گفتهاند “۵۵۵” روز است که از وضعیت او اطلاعی در دست ندارند.
تابستان سال گذشته (۱۳۹۹) جمشید شارمهد، رئیس “گروه تندر” در جریان سفری به امارات متحده عربی در دوبی توسط ماموران حکومت ایران ربوده و به این کشور منتقل شد. او رئیس رادیو تند نیز هست. “تندر” نام رسانه گروه “انجمن پادشاهی ایران” در لسآنجلس در جنوب ایالت کالیفرنیای آمریکاست که حکومت ایران از آن به عنوان یک “گروه تروریستی” یاد میکند.
خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه با انتشار عکس و خبری شروع رسیدگی به اتهامات آقای شارمهد را تایید کرده است.
دادستانی تهران در کیفرخواست مدعی شد که آقای شارمهد به “تلاش برای بمب گذاری در سد سیون شیراز، برنامه ریزی جهت ترور مسئول پروژه سد، انفجار در کفشداری مقبره آیتالله خمینی در سال ۱۳۸۸ و تهیه بمب برای انفجار حوزه علمیه آیت گلپایگانی اعتراف کرده است”.
بنابر ادعای دادستانی جمشید شارمهد با اف بی آی، (اداره تحقیقات فدرال) در ارتباط بوده و قصد داشته با موساد سازمان امنیتی اسرائیل تماس برقرار کند.
پس از ربودن آقای شارمهد، وزارت اطلاعات ایران تا کنون در چندین نوبت، ویدیوهایی تحت عنوان “اعترافات” از جمشید شارمهد پخش کرده است. نهادهای ناظر بر وضعیت حقوق بشر میگویند این گونه اعترافات زیر شکنجه اخذ میشود و ناقض حقوق متهم است.
خانواده جمشید شارمهد: او ۵۵۵ روز است که در انفرادی است
خبر محاکمه جمشید شارمهد در حالی منتشر میشود که غزاله شارمهد دختر این شهروند ایرانی- آلمانی در توییتی نوشت: “این نامش نه دادگاه نه عدالت. پدرم قربانی دستگاه تبلیغاتی و غیراخلاقی و غیر انسانی است! ما به عنوان تنها نماینده پدرم به شدت به این تاریخ دادگاه و روند رسیدگی اعتراض داریم”.
او توضیح دادگاه امروز نوشت: “از این تاریخ دادگاه اطلاعی نداشتیم، کنسولگری آلمان هم در این مورد مطلع نشده است. این یک محاکمه ساختگی است”.
او نوشته است “پدرم ۵۵۵ روز هست در سلول انفرادی به سر می برد، ما از سلامت روحی و جسمی او پس از آن روزهای شکنجه چیزی نمیدانیم.
ریاست محکمه امروز را قاضی صلواتی برعهده دارد که احکام سنگینی برای زندانیان سیاسی صادر کرده بود از جمله برای آرش رحمانی پور، متهم به همکاری با گروه تندر که در زمستان سال ۱۳۸۸ به همراه محمدعلی زمانی اعدام شد.
خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه نیز اقدام به انتشار عکسهایی کرد که میگوید اعضای خانواده انفجار حسینیه شیراز هستند که در سال ۱۳۸۷ رخ داد و تا کنون افراد بسیاری در رابطه با این پرونده محاکمه شدهاند.
“دستگیری” یکی دیگر از اعضای تندر
چهار روز پیش رسانههای ایران به نقل از یک مقام امنیتی این کشور از دستگیری یکی از اعضای گروه “تندر” خبر دادهاند.
این مقام امنیتی نام فرد دستگیر شده را “ماسماتوس” اعلام کرده و مدعی شد این فرد “نفر دوم شاخه نظامی ” گروه تندر است.
گفته شده فرد بازداشت شده اولین فردی بود که کشته شدن مسعود علی محمدی، دانشمند هستهای ایران را در سایت خود اعلام کرده بود.