اولاف شولتس صدراعظم آلمان به روسیه میرود. او دیروز در کییف بود. شولتس گفته میخواهد برای کاهش تنش در بحران اوکراین با پوتین لابی کند.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان امروز سهشنبه ۱۵ فوریه (۲۶ بهمن) وارد مسکو میشود. این اولین سفر شولتس به روسیه در دوره صدارت اعظمی اوست. در این سفر شولتس و ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه درباره بحران اوکراین گفت و گو خواهند کرد.
دیدار شولتس و پوتین در کاخ کرملین برای چند ساعت پیشبینی شده است و در پایان این دیدار نیز دو طرف در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک شرکت خواهند کرد.
دیدار شولتس از کرملین در حالی صورت میگیرد که روابط آلمان و روسیه در پایینترین سطح خود است. بحران اوکراین بر گفت و گوهای دوجانبه برلین و مسکو در بسیاری زمینهها سایه انداخته است.
اولاف شولتس روز دوشنبه پیش از سفر به مسکو در جریان سفرش به کییف گفت میخواهد برای کاهش تنش در بحران اوکراین با پوتین لابی کند. او استقرار ده ها هزار سرباز روس در امتداد مرز اوکراین را “غیرقابل درک” توصیف کرد.
صدراعظم آلمان همچنین بار دیگر نسبت به حمله روسیه به اوکراین هشدار داد و تاکید کرد اتحادیه اروپا و آمریکا خود را برای پاسخ به چنین حملهای از طریق تحریمهای اقتصادی آماده کردهاند.
درخواست برای تحریم اولیگارشهای روس
پیش از این دیدار، آندری ملنیک، سفیر اوکراین در برلین صدراعظم آلمان را ترغیب کرده بود تا موضع سختی در قبال پوتین اتخاذ کند.
او روز سهشنبه به روزنامه گروه رسانهای مدیافونک آلمان گفت: «تنها یک اولتیماتوم واضح به آقای پوتین، با مهلتی حداکثر تا ۱۶ فوریه برای بازگرداندن گروههای تا دندان مسلح خود، میتواند صلح جهانی را نجات دهد.»
سفیر اوکراین ادامه داد: «اگر کرملین این آخرین هشدار را نادیده بگیرد، باید تحریمهای پیشگیرانه بسیار سختی علیه روسیه گام به گام از روز بعد اعمال شود.»
ملنیک گفته این تحریمها باید شامل کلیه محصولات وارداتی از قبیل نفت، گاز، تولیدات زغال سنگ و سایر کالاهای استراتژیک شود. او تاکید کرد این تحریمها همچنین باید مسدود کردن داراییهای دولتی روسیه در خارج، ممنوعیت کامل سرمایه گذاری در روسیه و تحریمهای شخصی گسترده علیه رهبران و الیگارشهای روسیه را نیز در بر بگیرد.
هشدار بربوک
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان در آستانه سفرش به اسپانیا، شریک آلمان در ناتو، درخواست بازگشت سربازان روس از مرز اوکراین را تکرار کرد. او روز سهشنبه گفت مسئولیت تنشزدایی “مشخصا با روسیه” است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
خانم بربوک هشدار داد: «سرنوشت کل کشور و کسانی که در مرزهای اوکراین هستند به دلیل استقرار نیروهای روسیه در خطر است. وضعیت به شدت خطرناک است و این خطر هر زمان میتواند تشدید شود.»
جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا پیشتر گفته بود حمله روسیه به اوکراین منجر به تعلیق قرارداد خط لوله گازی نورد استریم ۲ خواهد شد. این خط لوله، گاز روسیه را به آلمان و اروپا میرساند.
اولاف شولتس نیز از “تهدیدی خیلی خیلی جدی برای صلح در اروپا” سخن گفته بود.
روسیه اما همواره گفته برنامهای برای حمله به اوکراین ندارد و آمریکا را به تبلیغات ضدروسیه و هراسافکنی متهم کرده است.
در حال حاضر ۱۳۰ هزار سرباز روس همراه با تجهیزات پیشرفته نظامی در مرزهای اوکراین مستقر هستند.