جامعه جهانی بهایی روز چهارشنبه ۲۷ بهمن در مورد روند رو به افزایش مصادره اموال بهاییان ایران که توسط «ستاد اجرایی فرمان امام» سازمان‌دهی و هدایت می‌شود، «شدیدا ابراز نگرانی کرد».

«ستاد اجرایی فرمان امام»، بزرگ‌ترین هلدینگ اقتصادی وابسته به دفتر رهبر جمهوری اسلامی است و زیر نظر علی خامنه‌ای فعالیت می‌کند.

بر اساس اطلاعیه‌ای که پایگاه خبری جامعه جهانی بهایی منتشر کرده است، در جدیدترین نمونه از این روند، دادگاه انقلاب استان سمنان دستور مصادره املاک شش شهروند بهایی را به درخواست «ستاد اجرایی فرمان امام» صادر کرده است.

این اطلاعیه در ادامه سخنان دیان علایی، نماینده جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل متحد در ژنو را بازتاب داده است.

به گفته خانم علایی، شتاب گرفتن روند مصادره اموال بهاییان ایران، «مرحله‌ای جدید و بسیار نگران‌کننده در آزار و اذیت» این شهروندان است که در بیش از چهار دهه گذشته، از زمان تاسیس حکومت جمهوری اسلامی تاکنون به اشکال مختلف ادامه یافته است.

نماینده جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل متحد تصریح کرد که نمونه‌های اخیر این روند نشان می‌دهد «این سرکوب‌ها از سوی بالاترین سطوح رهبری ایران برنامه‌ریزی می‌شود».

دیان علایی تاکید کرده که رهبران جمهوری اسلامی با فقیر کردن بهاییان ایران از طریق مصادره و توقیف پی در پی اموال این شهروندان، بر ثروت خود می‌افزایند.

او مصادره‌های صورت‌گرفته در استان‌های سمنان، مازندران و کهگیلویه و بویر احمد را نقطه آغاز «بحرانی بدتر» دانست و گفت این خطر وجود دارد که توقیف‌ها از این پس، بیشتر به صورت تدریجی و پراکنده انجام گیرد تا توجه جامعه بین‌المللی به موضوع جلب نشود.

نماینده جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل از مدافعان حقوق بشر در داخل و خارج از ایران خواست که ضمن محکوم کردن این «بی‌عدالتی»، خواستار لغو فوری احکام صادر شده به نفع ستاد فرمان اجرایی امام شوند.

اواسط آذر ماه امسال، سیزده قطعه زمین کشاورزی بهاییان در روستای کتا در استان کهگیلویه و بویراحمد توقیف شد.

پیشتر نیز گزارش‌های متعددی از تخریب خانه‌های خانواده‌های بهایی و تصرف زمین‌های کشاورزی آن‌ها در روستای «روشنکوه» ساری منتشر شده بود.

همچنین دادگاه ویژه اصل ۴۹ قانون اساسی مازندران، ۲۳ دی‌ امسال، حکم مصادره ملک شیدا تائید، شهروند بهایی ساکن قائمشهر، را به نفع «ستاد اجرایی فرمان امام» صادر کرد.

بهاییان در ایران با فشار و تبعیض‌های گسترده روبه‌رو هستند. در چهار دهه گذشته، گزارش‌های متعددی درباره بازداشت، اعدام و محرومیت بهاییان از تحصیل در دانشگاه‌ها و حق امرار معاش منتشر شده و در مواردی حتی آرامگاه‌های پیروان این آیین مورد بی‌احترامی قرار گرفته است.