تظاهرات خودجوش ضد جنگ در شهرهای دنیا ادامه دارند.. سایت ریاست جمهوری روسیه از دسترس خارج شد. آلمان با محدودیت هدفمند و کاربردی دسترسی روسیه به سوئیف موافقت کرد.
● شولتس به دنبال تحریمهای بیشتر علیه روسیه است
به گفته سخنگوی دولت آلمان، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در ملاقات به ماتئوش موراویتسکی، نخستوزیر لهستان و گیتاناس نائوستا، رئیسجمهوری لیتوانی در برلین خواستار تحریمهای بیشتر علیه روسیه شده است. اشتفن هابشترایت گفت: «سران سه کشور بر سر تحریمهای هدفمند و مؤثر دیگر اتفاق نظر داشتهاند.» شولتس از سران دو کشور در دفتر صدراعظمی در برلین استقبال کرده است.
● ناتو واحدهای ضربتی خود را به رومانی منتقل میکند
پیمان آتلانتیک شمالی به منظور تقویت جبهه شرق، نیروهای عملیات ضربتی NRF را به رومانی، کشور همجوار اوکراین اعزام میکند. وزیر دفاع بلژیک اعلام کرد که ۳۰۰ سرباز این کشور که هماکنون بخشی از نیروی عملیات ضربتی موسوم به “سرنیزه” (VJTF) ناتو هستند، به این منطقه فرستاده میشوند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، علاوه بر این، فرانسه نیز شماری از این نیروها را به رومانی فرستاده است. فرانسه رهبری واحد ۵هزار نفره “سرنیزه” ناتو را بر عهده دارد. آلمان با ۷۵۰ سرباز در واحد ضربتی ناتو مشارکت دارد. وزارت دفاع آلمان گفته است سرفرماندهی ناتو هنوز درخواستی برای حضور سربازان آلمانی در رومانی نکرده است.
تظاهرات در لندن در اعتراض به تهاجم روسیه به اوکراین، روز شنبه ۲۶ فوریه
● موافقت آلمان با محدودیت “هدفمند و کاربردی” دسترسی روسیه به سوئیف
در مناقشه بر سر قطع دسترسی روسیه به سیستم سوئیفت و مخالفت اولیه دولت آلمان با این اقدام، آخرین خبرها حاکی از آن است که دولت آلمان با محدودیت “هدفمند و کاربردی” دسترسی روسیه به سیستم پرداختی و تراکنش مالی “سوئیفت” موافقت کرده است. آنالنا بربوک، وزیر خارجه و روبرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان (هر دو از حزب سبزها) روز شنبه ۲۶ فوریه در این رابطه گفتند که “با جدیت” روی این موضوع کار میشود که چگونه میتوان رابطه روسیه با سوئیفت را طوری قطع کرد که “اهداف معینی را شامل شود”. پیش از این ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین از اتحادیه اروپا خواسته بود در کنار تحریمها، اتصال روسیه با سیستم مالی سوئیف را قطع کنند.
● آلمان با ارسال سلاح ضدتانک توسط هلند به اوکراین موافقت کرد
دولت آلمان با تغییر سیاست خود در صادرات تسلیحات به اوکراین، با ارسال ۴۰۰ آرپیجی ضدتانک ساخت آلمان توسط هلند به اوکراین موافقت کرد. این تصمیم در توافق میان نهاد صدراعظمی آلمان و وزارتخانههای خارجه، اقتصاد و دفاع آلمان اتخاذ شده است. علاوه بر مجوز ارسال ۴۰۰ آرپیجی ضدتانک از طریق هلند، مجوز ارسال ۱۴ خودروی زرهی و نیز ۱۰هزار تن مواد سوختی از طریق لهستان به اوکراین صادر شده و دیگر کمکها در دست بررسی است. اوکراین در اوایل ماه فوریه از آلمان درخواست ارسال سامانههای تسلیحاتی “دفاعی” کرده بود، از جمله سامانههای پدافند هوایی، سلاحهای ضدپهپاد، سامانههای مکانیابی الکترونیک، خودروهای امداد پزشکی، دوربینهای شب و مهمات.
آرپیجی ضدتانک
● رهبر سوسیال دموکراتهای آلمان از شرودر خواست از پستهای خود نزد روسها کنارهگیری کند
ساسکیا اسکن، یکی از دو رهبر حزب سوسیال دموکرات آلمان از گرهارد شرودر، صدراعظم پیشین آلمان خواست از مقامهای خود در شرکتهای روسی انصراف دهد. اسکن در توییتر نوشت: «روسنفت و گازپروم امروز زیرساخت یک تهاجم خونین جنگی هستند”.
خانم اسکن افزود: «گرهارد شرودر با حفظ مناصب خود به منزلت آلمان و سوسیال دموکراسی آسیب میرساند. معامله با جنگطلبان با نقش یک صدراعظم پیشین همخوانی ندارد.»
● دو یونانی در بمباران روسیه در ماریوپل کشته شدند
به گفته مقامات دولت آتن، در بمباران مناطق نزدیک ماریوپل توسط ارتش روسیه، دو شهروند یونانی کشته و شش تن دیگر زخمی شدند. وزارت خارجه یونان اعلام کرد، سفیر روسیه در آتن را برای روز دوشنبه ۲۸ فوریه احضار کرده است.
چندی پیش نیکوس دندیاس، وزیر خارجه یونان در تماس با همتای روس خود سرگئی لاوروف تأکید کرده بود که از شهروندان یونانی مقیم اوکراین باید محافظت شود.
● آمریکا از کندی در پیشروی نظامی روسیه خبری داد
آمریکا میگوید نیروهای نظامی روسیه با مقاومت سرسختانه در اوکراین روبرو شدهاند. یک نماینده وزارت دفاع ایالات متحده گفته است، به ویژه در شمال اوکراین نتوانستهاند با سرعتی که نقشهاش را داشتند، پیشروی کنند. دفتر ریاستجمهوری اوکراین ادعای روسیه را رد کرد که گفته است پیشروی نیروهایش را متوقف کرده بود. مقامات آمریکا از مشاهده شلیک دستکم ۲۵۰ موشک روسیه به خاک اوکراین خبر دادهاند. آنها میافزایند که روسیه نیمی از نیروهای نظامی خود را به حول منطقه کییف منتقل کرده است.
● سایت ریاستجمهوری روسیه از دسترس خارج شد
سایت نهاد ریاستجمهوری روسیه (kremlin.ru) از دسترس خارج شده است. پیش از این رسانهها از حمله سایبری به چندین پایگاه اطلاعرسانی دولت و رسانههای دولتی این کشور خبر داده بودند. گروه هکری “آنونیموس” نیز از طریق توییتر از عدم دسترسی به سایت وزارت دفاع روسیه خبر داده بود.
● ناو تجسسی آلمانی برای تقویت نیروی ناتو به دریای شرق اعزام شد
کشتی تجسسی نیروی دریایی آلمان به نام “آلستر” روز شنبه ۲۶ فوریه، با هدف تقویت جبهه شرق ناتو راهی دریای شرق شد. دریادار دوم، یان کاک، فرمانده این ناوگان روز جمعه ۲۴ فوریه با اعلام این عملیات گفت که با توجه به تهاجم روسیه به اوکراین، نیروی دریایی و ارتش آلمان نیاز به تصویری کلیتر از وضعیت دارد. به گفته نیروی دریایی آلمان، ناو تجسسی “آلستر” در دریای شرق “چشم و گوش” این منطقه محسوب میشود. تخصص این ناو، مراقبت بر مناطق دریایی و ساحلی است و از حساسگرهای خاص الکترونیک، هیدروآکوستیک و الکترواُپتیک برخوردار است.
● کرملین فرمان گسترش تهاجم نظامی ارتش به اوکراین را صادر کرد
وزارت دفاع روسیه روز شنبه ۲۶ فوریه اعلام کرد، دستور گسترش حمله نظامی در خاک اوکراین را صادر کرده است. به نیروهای نظامی دستور داده شده “تهاجم را به تمام سمت و سو گسترش دهند”. وزارت دفاع روسیه دلیل این فرمان را رد درخواست مذاکره از سوی اوکراین اعلام کرده است.
صحنهای از خانههای تخریبشده در کییف در پی موشکباران ارتش روسیه
● ۲۵هزار سلاح خودکار میان شهروندان اوکراین توزیع شده است
به منظور دفاع در برابر حملاتی که از سوی ارتش روسیه به کییف انتظار میرود، مقامات اوکراین شماری زیادی سلاح در میان شهروندان پخش کردهاند. به گفته دنیس موناستیرسکی، وزیر کشور اوکراین، در مجموع ۲۵هزار قبضه سلاح خودکار و ۱۰میلیون فشنگ به شهروندان داده شده است. او گفت که سلاحهای ضدتانک نیز در اختیار شهروندان گذاشته شده و افزود: «کییف از خودش از خود دفاع خواهد کرد.»
وزیر کشور اوکراین گفت، باعث افتخار است دکه انسانها از شهرها، روستاها و خیابانها و خانههای خود دفاع میکنند: «آنها خود را سازماندهی کردهاند و هیچ نشانی از غارت و سرقت مشاهده نمیشود.»
● آمریکا: روسیه بیش از ۲۵۰ موشک عمدتا میانبرد پرتاب کرد
یک مقام وزارت دفاع آمریکا گفت که روسیه بیش از ۲۵۰ موشک که عموما میانبرد بودهاند، به سوی اهدافی در اوکراین پرتاب کرده است. تصاویر ویدئویی از اوکراین نشان میدهند که ساختمانها و برجها مسکونی شهروندان غیرنظامی در اطراف کییف مورد اصابت قرار گرفته و دهها نفر کشته و زخمی شدهاند.
● تظاهرات هزاران نفر در فرانکفورت علیه جنگ روسیه
هزاران نفر روز شنبه ۲۶ فوریه در شهر فرانکفورت آلمان علیه تهاجم روسیه به اوکراین دست به تظاهرات زدند. تظاهرکنندگان با به اهتزاز درآوردن پرچم آبی-زرد اوکراین همبستگی خود را به مردم و دولت این کشور اعلام کردند.
وادیم کوستیلوک، سرکنسول اوکراین در فرانکفورت، در این تظاهرات سازماندهیشده از سوی حزب “سبزها” با شعار “همبستگی با اوکراین – صلح در اروپای شرقی” سخنرانی کرد. بر روی پلاکاتها نوشته شده بود: “Stop Putin, Stop war”. در دیگر شهرهای آلمان تظاهراتها و مراسم همبستگی و اعتراضی برنامهریزی شده است.
تظاهرات ضدجنگ روسیه در هانوفر
● تظاهرات سراسری در آلمان علیه تهاجم روسیه
در سراسر آلمان شهروندان در اعتراض به جنگ روسیه علیه اوکراین دست به تظاهرات زدند. این اکسیونها در شهرهای مونیخ، اشتوتگارد، هامبورگ، ماگدبورگ، ساربروکن و دوسلدورف در جریان است. در کلن و شماری شهرهای دیگر شهروندان برای شرکت در تظاهرات روز یکشنبه ۲۷ فوریه فراخوانده شدهاند.
● تظاهرات در لیتوانی در اعتراض سیاست آلمان در قبال روسیه
دههای نفر لیتوانی علیه آلمان به دلیل مخالفت این کشور با حذف روسیه از سیستم مبادلات بانکی “سوئیفت” در برابر سفارت آلمان در ویلنیوس دست به تظاهرات زدند. رسانههای لیتوانی حدود ۱۰۰ نفر خشم خود را نسبت به رویکرد دولت آلمان نشان دادند. بر روی پلاکاتها نوشته شده بود که آلمان باید از مخالفت خود با حذف روسیه از سامانه سوئیفت دست بردارد.
● اوربان: چلوی تحریمهای اتحادیه اروپا را نمیگیریم
ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان اعلام کرد که دولت او با تمام تحریمهای اتحادیه اروپا همراهی خواهد کرد.
یک علت این اعلام موضع اوربان، مخالفت تاکنونی مجارستان، همانند آلمان، با حذف روسیه از سیستم پرداخت و مبادلات مالی “سوئیفت” بوده است. اوربان در سرحدات مجارستان و اوکراین به خبرنگاران گفت: «مجارستان با صراحت گفته است، که ما از تمام تحریمها حمایت میکنیم، یعنی آنها را بلوکه نخواهیم کرد. بنابراین آنچه که نخستوزیران اتحادیه اروپا توافق میکنند را میپذیریم و از آن حمایت میکنیم.»
نخستوزیر مجارستان ضمن تأکید بر تلاش برای صلح افزود: «زمان آن است که اتحاد خود را حفظ کنیم، زیرا جنگ حاکم شده است.»
تطاهرات خودجوش در اسلو، پایتخت نروژ علیه جنگ پوتین و روسیه در اوکراین
● تحرکات نظامی روسیه در مرز لهستان
در شبکههای اجتماعی خبر از تحرکات نظامی در مرز لهستان داده میشود. این جابهجایی واحدهای نظامی روسیه در نزدیکی شهر بلاروس “برست” مشاهده شده است. برست در نواحی مرزی لهستان واقع است.
● مقررات منع آمد و شد در کییف تا دوشنبه ادامه مییابد
شهردار کییف از تمدید مقررات منع آمد و شد تا روز دوشنبه ۲۸ فوریه خبر داد. ویتالی کلیچکو که قهرمان سابق بوکس جهان است، اعلام کرد این تصمیم برای تامین امنیت سکنه و دفاع موثر از پایتخت اتخاذ شده است. مقررات از ساعت پنج عصر تا هشت صبح اعمال میشوند.
● زلنسکی خواستار عضویت فوری اوکراین در اتحادیه اروپا شد
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین یک بار دیگر خواستار عضویت فوری کشورش در اتحادیه اروپا شد. او در توییتر نوشت: «این لحظهای تعیینکننده است تا یک بار برای همیشه به بحثهای چندین ساله در مورد عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا خاتمه دهیم.» او افزود که با شارل میشل، رئیس شورای اتحاد اروپا درباره “کمکهای بیشتر و مؤثرتر” گفتوگو کرده است.
● کمک نظامی ۳۵۰ میلیون دلاری آمریکا به اوکراین
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده در حال تصویب یک کمک اضافی نظامی به اوکراین به ارزش ۳۵۰ میلیون دلار برای مقابله با روسیه است. علاوه بر این آمریکا مشاوره نظامی به این کشور خواهد داد. بلینکن با انتشار یک بیانیه گفت: «این بسته حاوی کمکهای اضافی دفاعی است تا اوکراین در برابر نیروی زرهی و هوایی و دیگر تهدیدها از خود دفاع کند.»