به ابتکار دوازده نماینده حزب دموکرات آمریکا بیست و یک نمایندۀ دموکرات و جمهوری‌خواه این کشور در نامه‌ای به جو بایدن هشدار داده‌اند که در صورت ارائۀ توافق اتمی با ایران به کنگرۀ به آن رأی منفی خواهند داد. به این ترتیب مخالفان توافق اتمی با ایران در کنگرۀ آمریکا از اکثریت لازم برای تحمیل یک شکست نمادین به جو بایدن برخوردار خواهند بود.

اگر چه رئیس جمهوری آمریکا قادر است مخالفت کنگره را با توافق جدید با ایران وتو بکند، اما، در صورتی که آرای مخالفان کنگره از دو سوم اکثریت اعضای آن بالاتر باشد وتوی رئیس جمهوری خودبخود باطل خواهد بود. نمایندگان دموکرات و جمهوری‌خواه شروط خود را برای موافقت با هرگونه توافق جدید با ایران اعلام نموده‌اند. دو نمایندۀ یهودی حزب دموکرات آمریکا، جوش گاتهایمر و الن لوریا، و یک نمایندۀ جمهوری خواه، تام رید، از مبتکران این نامه هستند.

امضاکنندگان نامه با لغو تحریم‌ها علیه اشخاص مرتبط با رهبران جمهوری اسلامی و خروج سپاه پاسداران از فهرست گروه های تروریستی مخالف هستند. آنان همچنین از دولت بایدن خواسته اند جزئیات مربوط به زمان انقضای توافق جدید را اعلام کند و صریحاً در متن توافق تصریح کند که اعتبار آن نیازمند موافقت کنگرۀ آمریکا است.

اگر چه مقامات جمهوری اسلامی ایران و دولت آمریکا مکرراً می گویند که توافق جدید برای احیای برجام نزدیک است، اما، هر دو طرف با اشاره به لاینحل ماندن برخی موارد مهم دائماً یکدیگر را به اتخاذ تصمیم سیاسی برای رسیدن به توافق نهایی دعوت می‌کنند. به گفتۀ آگاهان جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو کلیه تحریم‌های آمریکا  و خارج شدن سپاه پاسداران از فهرست گروه های ترویستی است و دولت آمریکا لغو تحریم ها را شرط گفتگوهای مستقیم دو کشور دربارۀ اقدام های ایران در منطقه اعلام کرده است. رهبر حکومت اسلامی ایران دیروز پنجشنبه دهم مارس ضمن دفاع از اقدام های این کشور در منطقه آن را از مؤلفه های مهم قدرت سیاسی در ایران دانست که به گفتۀ او در کنار برنامه های دفاعی [موشکی] این کشور به نفوذ جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه عمق راهبردی می دهد. رهبر حکومت اسلامی ایران چشم پوشی از این مؤلفه ها را ناشیانه و ساده لوحانه خواند.