نشست موسوم به آستانه در شهر سوچی روسیه برگزار می‌شود. در این نشست که هدف آن پایان‌دادن به بحران سوریه است، علاوه بر ایران، ترکیه، روسیه، نمایندگان رژیم اسد و مخالفانش، اردن، عراق و لبنان هم به عنوان ناظر شرکت خواهند کرد.

پانزدهمین دور مذاکرات ایران، ترکیه و روسیه بر سر چگونگی پایان‌دادن به بحران سوریه روز سه‌شنبه، ۲۸ بهمن (۱۶ فوریه) در شهر سوچی روسیه برگزار می‌شود.

نخستین دور این مذاکرات در سال ۲۰۱۷ در آستانه، پایتخت قزاقستان برگزار شد به همین دلیل این اتفاق سیاسی به «نشست آستانه» معروف شده‌ است.

آخرین نشست حضوری «کشورهای ضامن آتش بس»، ایران، ترکیه و روسیه، در پائیز ۲۰۱۹ در پایتخت قزاقستان برگزار شد و قرار بود که مذاکرات بعدی در تهران صورت گیرد، اما به دلیل بحران کرونا به صورت آنلاین انجام شد.

کمیته قانون اساسی

آخرین نشست نتایج قابل توجهی برای برقراری صلح در سوریه نداشت. در بیانیه پایانی آن از جمله بر اهمیت تشکیل کمیته تدوین قانون اساسی سوریه در ژنو تاکید شد.

قرار است در پانزدهمین نشست هم بیش از هر چیز در باره این کمیته تبادل‌نظر شود.

این کمیته ۴۵ نفره شامل نمایندگان رژیم اسد، مخالفان رژیم، سازمان‌های مردم‌نهاد موسوم به «گروه کوچک» و گی‌یر پدرسن، فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه است که تاکنون پنج دور مذاکره کرده‌اند.

آخرین دور مذاکرات آنها اواخر ژانویه سال جاری در ژنو برگزار شد.

شرکت سه کشور عربی

ویژگی پانزدهمین دور مذاکرات آستانه حضور اردن، عراق و لبنان به عنوان ناظر است. وزارت أمور خارجه عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد که قائم مقام این وزارتخانه دعوتنامه رسمی برای نظارت بر مذاکرات را از سفیر روسیه در بغداد دریافت کرده است.

در این نشست دوروزه نمایندگان دولت سوریه، هیاتی شامل نمایندگان گروه‌های مخالف رژیم اسد و گی‌یر پدرسن شرکت می‌کنند. 

گفته می‌شود که سرپرستی هیات رژیم با بشار الجعفری، معاون وزیر امور خارجه سوریه است و سرپرستی هیات مخالفان با احمد طعمه. طعمه رئیس پیشین دولت موقت گذار سوریه و مدیر کنونی یک مرکز مطالعات استراتژیک است که به داشتن گرایش های اسلامی معروف است.