زلنسکی: مذاکرات صلح ‘واقع بینانه تر به نظر می رسد’

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین می گوید که مذاکرات صلح با روسیه به تدریج “واقع بینانه تر به نظر می رسد، اما وقت بیشتری لازم است” تا پیشرفتی جدی به دست آید. او در تازه ترین سخنان خود که از طریق فیسبوک منتشر می کند گفت که پیروزی مقابل روسیه نیازمند همکاری همه شهروندان اوکراین از جمله اعضای تیم مذاکره با مسکو است.

این مذاکرات از طریق شبکه “زوم” انجام می شود. روسیه همچنان به اوکراین فشار می آورد رسما قصد خود برای پیوستن به ناتو را منتفی اعلام کند، و استان های جدایی طلب دونتسک، لوهانسک و کریمه را به رسمیت بشناسد. این گفت و گوها قرار است چهارشنبه از سر گرفته شود. همانطور که پیشتر در روز سه شنبه گزارش شد زلنسکی ظاهرا پذیرفت که اوکراین به ناتو ملحق نخواهد شد. میکایلو پودولیاک مذاکره کننده اوکراین گفت “تناقض های بنیادین” در این مذاکرات وجود دارد اما “مسلما جا برای مصالحه وجود دارد”.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفته است برای پیش بینی پیشرفت در مذاکرات زود است. کار دشوار است و در شرایط کنونی این واقعیت که مذاکرات ادامه دارد احتمالاً مثبت است.

بایدن هفته آینده با سران کشورهای عضو ناتو و رهبران اروپایی دیدار می‌کند

کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا هفته آینده (۲۴ مارس) در سفری به بروکسل، با سران کشورهای عضو ناتو و رهبران اروپایی دیدار خواهد کرد. محور اصلی این مذاکرات حمله روسیه به اوکراین خواهد بود و موضوعاتی نظیر “دفاع و امنیت” و “روابط خارجی”.

روسیه به طور رسمی خروج از شورای اروپا را اعلام کرد

روسیه روز سه‌شنبه به طور رسمی خروج از شورای اروپا، سازمان مدافع حقوق بشر مستقر در استراسبورگ را اعلام کرد. شورای اروپا پس از جنگ جهانی دوم و برای دفاع از دموکراسی، حقوق بشر و حاکمیت قانون تشکیل شد و نهادی متفاوت از شورای اتحادیه اروپا است. روسیه در حالی پایان عضویت ۲۶ ساله خود در شورای اروپا را اعلام کرد که تلاش‌ها برای اخراج این کشور به دنبال حمله نظامی به اوکراین آغاز شده بود. 

صدراعظم آلمان بار دیگر با دخالت ناتو در جنگ اوکراین مخالفت کرد

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان با دخالت ناتو در جنگ اوکراین مخالفت کرد. او در این زمینه گفت، غرب همچنان از اعمال تحریم علیه روسیه دفاع می‌کند. شولتس ادامه داد: «ما بر فراز اوکراین منطقه پرواز ممنوع برقرار نخواهیم کرد. این به معنای رویارویی نظامی مستقیم با روسیه و هواپیماهای جنگی روسی است.» شولتس تأکید کرد که با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و امانوئل مکرون، همتای فرانسوی‌ او و متحدان دیگر در این مسئله اتفاق نظر دارد که نباید هیچ‌گونه درگیری نظامی بین ناتو و روسیه پیش بیاید.

رهبران سه کشور منطقه در سفر به کی‌یف: اوکراین تنها نیست

نخست وزیران لهستان، اسلوونی و جمهوری چک بعد از سفر به کی یف با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور این کشور دیدار کردند. یانز یانشا نخست وزیر اسلوونی خطاب به اوکراینی ها گفت: “شما تنها نیستید. جنگ شما همچنین متعلق به ماست و ما چیره خواهیم شد.” پتر فیالا نخست وزیر چک گفت: “شما برای زندگی و آزادی خود می جنگید. اما ما می دانیم که همینطور برای زندگی و آزادی ما می جنگید.” او ادامه داد “ما شجاعت شما را تحسین می کنیم و کمک و پشتیبانی بیشتری ارائه خواهیم کرد” و افزود که “اروپا در کنار مردم اوکراین می ایستد.” هر دو رهبر همچنین به زبان اوکراینی گفتند: “زنده باد اوکراین.” این اولین سفر رهبران خارجی به اوکراین از زمان حمله روسیه در ماه گذشته است.

سنای آمریکا ولادیمیر پوتین را به عنوان ‘جنایتکار جنگی’ محکوم کرد

مجلس سنای آمریکا به اتفاق آرا ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را به عنوان “جنایتکار جنگی” محکوم کرد. این طرح از دیوان کیفری بین المللی (آی سی سی) در لاهه می خواهد درباره تصمیم پوتین برای حمله به اوکراین تحقیق کند. چاک شومر رهبر دمکرات ها در سنا روز سه شنبه در نطقی پیش از رای گیری گفت که پوتین باید برای “فجایعی” که در اوکراین اتفاق می افتد پاسخگو شناخته شود. لیندزی گراهام سناتور جمهوری خواه که از تنظیم کنندگان این طرح است در بیانیه ای گفت: “قدم بعدی برای من همکاری با متحدان بریتانیایی و احتمالا دیگران برای ایجاد یک هسته اطلاعاتی است که واحدهای ارتش روسیه که در جنایات جنگی دست داشته اند را به عموم معرفی و از فرماندهان آنها نام می برد.”

چین: تایوان از بحران اوکراین سوءاستفاده می‌کند

دولت چین روز چهارشنبه ارسال کمک‌های بشردوستانه از سوی تایوان برای اوکراین را تحت عنوان «سوءاستفاده از مشکلات دیگران» محکوم کرد. تایوان در نظر دارد کمک‌های مردمی بیشتری را که برای پناهجویان اوکراینی جمع‌آوری شده است به کی‌یف اهداء کند. دولت تایوان همچنین ضمن همراهی با کشورهای غربی تحریم‌هایی را علیه روسیه وضع کرده است.