نازنین زاغری-راتکلیف و انوشه آشوری دو زندانی ایرانی-بریتانیایی محبوس در ایران برای ترک این کشور به فرودگاه منتقل شده‌اند. گزارش شده است که این دو اکنون عازم بریتانیا هستند.

تولیپ صدیق نماینده مجلس عوام بریتانیا گفته است که خانم زاغری اکنون در فرودگاه تهران است.

خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می گوید خانم زاغری “صبح امروز برای مبادله با تیم انگلیسی به فرودگاه امام خمینی منتقل و دقایقی پیش در ازای ۵۳۰ میلیون دلار به تیم انگلیسی تحویل داده شد”.

خبرگزاری فارس می گوید “۵۳۰ میلیون دلار اموال بلوکه شده ایران پیش از آزادی زاغری به حساب ایران واریز شده است”.

ربکا راتکلیف، خواهر همسر خانم زاغری-رتکلیف به بی بی سی گفته است که این یک “روز احساسی” است.

او گفته است که خانم زاغری-رتکلیف به همراه والدینش به فرودگاه منتقل شده اما آنها اجازه حضور در اتاق نگهداری با دخترشان را نداشتند زیرا او “هنوز تحت کنترل ایران در فرودگاه بوده”. به گفته وی انوشه آشوری هم این اتاق بوده و “تصور می شود که در شرف آزادی است.”

خانم زاغری راتکلیف دیروز گذرنامه بریتانیایی خود را پس گرفته بود. او نزدیک به شش سال پیش برای دیدار نوروزی خانواده خود به ایران رفته بود که در هنگام بازگشت، بازداشت و به اتهام “جاسوسی” به پنج سال زندان محکوم شد. خانم زاغری از ابتدا تمام اتهام‌ها را رد کرد.

پیش از پایان زندان خانم زاغری، پرونده دیگری برای او تشکیل شد و اردیبهشت امسال به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران، به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. خانم زاغری این اتهام را نیز بی‌اساس دانسته است.

انوشه آشوری هم یک شهروند دو تابعیتی ایرانی-بریتانیایی است که به گفته دولت بریتانیا، ایران او را بدون دلیل زندانی کرده. این مهندس بازنشسته که اکنون ۶۷ سال دارد، در تابستان ۱۳۹۶ که برای دیدن مادرش به ایران رفته بود بازداشت شد.

خانواده‌های این زندانیان، آنها را “گروگان”‌هایی توصیف می‌کنند که مقامات ایرانی از آنها بعنوان اهرم سیاسی و مالی در برابر کشورهای غربی استفاده می‌کنند.

لیز تراس، وزیر امور خارجه بریتانیا به بی‌بی‌سی گفته است که تامین آزادی او و دیگر بازداشت‌شدگان دوتابعیتی – مانند انوشه آشوری و مراد طاهباز – “اولویت مطلق” است.

آقای طاهباز دیگر ایرانی – بریتانیایی بازداشتی در ایران است که همراه با گروهی از متخصصان محیط زیست زندانی شده است.

بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی مربوط به سفارش لغو شده برای ۱۵۰۰ تانک چیفتن مربوط به دهه ۱۹۷۰ با ادامه بازداشت خانم زاغری رتکلیف و سایر افراد دوتابعیتی بریتانیایی-ایرانی در این کشور مرتبط بود.

دولت ایران این ارتباط را رد می کند اما مقام های دولت بریتانیا گفته بودند که ایران با بازداشت این افراد به دنبال حل مسائل خارجی خود است.

خانم تراس گفته است این یک طلب “مشروع” است و دولت بریتانیا “به دنبال راه هایی برای پرداخت” آن به ایران است.