سازمان ملل روز چهارشنبه ۲۵ اسفند هشدار داد که یمن در آستانه فاجعه است و نباید تحت‌الشعاع جنگ در اوکراین قرار بگیرد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در سخنرانی افتتاح کنفرانس بین‌المللی کمک به یمن گفت: «شاید بحران یمن از سرخط خبرها حذف شده باشد ولی فاجعه انسانی و مصائب مردم آن کشور پایان نیافته‌است.»

او افزود: «مردم یمن طی هفت سال گذشته با مرگ، ویرانی، آوارگی، گرسنگی، ترور، تفرقه و فقر در ابعادی وسیع روبرو بوده‌اند و این وضعیت فاجعه بار کماکان ادامه دارد.»

سازمان ملل از سال‌ها پیش وضعیت یمن را بزرگترین فاجعه بشری جهان اعلام کرده‌است و روز چهارشنبه هشدار داد بودجه‌ای که به پیشگیری از وخامت اوضاع در یمن اختصاص می‌یابد رو به اتمام است.

آقای گوترش در بخش دیگری از سخنانش گفت: «در صورت کاهش کمک‌های مالی به یمن فاجعه بزرگی روی خواهد داد.»

سازمان ملل برای کمک به حدود ۱۷ میلیون نفر از جمعیت یمن که محتاج کمک‌های بشردوستانه هستند ۴٫۲۷ میلیارد دلار تقاضا کرده‌است ولی تاکنون حتی نیمی از این مبلغ جمع‌آوری نشده‌است.

دبیرکل سازمان ملل گفت اقتصاد یمن به شدت آسیب دیده، میلیون‌ها نفر با خطر گرسنگی مفرط روبرو هستند و از هر سه نفر حداقل دو نفر در فقر مطلق زندگی می‌کنند.

او افزود: «ورای این آمار و ارقام دهشتناک کشوری قرار دارد که ویران شده، بافت اجتماعی آن از هم گسیخته و امید به آینده را از دست داده‌است.»

مارتین گریفیث، هماهنگ‌کننده فعالیت‌های بشردوستانه سازمان ملل نیز در یک نشست خبری گفت که بودجه کمک‌های بشردوستانه به یمن از اواخر سال گذشته میلادی رو به اتمام بوده و نهادهای امدادگر ناگزیر شده‌اند کمک‌های خود در زمینه تغذیه و بهداشت را کاهش داده یا به‌طور کلی قطع کنند.

آقای گریفیث افزود: «امیدواریم در جریان این کنفرانس بتوانیم کمک‌های لازم برای ارائه خدمات بشردوستانه به مردم یمن از جمله تغذیه، بهداشت وسرپناه برای آوارگان ار جمع‌آوری کنیم و به مردم یمن پیام بدهیم که آنها را فراموش نکرده‌ایم.»

آقای گریفیث خاطر نشان کرد که حمله نظامی روسیه به اوکراین پیامدهای ثانوی گسترده‌ای خواهد داشت. او گقت: «با توجه به اینکه یمن برای تأمین بخش عمده مواد غذایی به واردات متکی است و حدود یک سوم از گندم مورد نیاز خود را از اوکراین وارد می‌کند اختلال در صادرات اوکراین به شدت روی معیشت مردم یمن تأثیر خواهد گذاشت.»

طبق آمارهای سازمان ملل از مجموع جمعیت ۳۲ میلیونی یمن حداقل ۲۳٫۴ میلیون نفر محتاج حدی از کمک‌های بشردوستانه هستند و از این تعداد حدود ۱۳ میلیون نفر بدون کمک‌های خارجی در معرض قحطی و گرسنگی مطلق قرار می‌گیرند.

جنگ یمن در سال ۱۳۹۳ با تصرف صنعا، پایتخت و بخش گسترده‌ای از مناطق شمالی و مرکزی کشور توسط شورشیان حوثی آغاز و در بهار ۱۳۹۴ با دخالت نظامی عربستان سعودی و کشورهای هم پیمان برای حمایت از دولت رسمی یمن تشدید شد.

در این هفت سال صدها هزار نفر بر اثر درگیری‌های نظامی یا پیامدهای جنگ جان خود را از دست داده و میلیون‌ها نفر آواره شده‌اند.

آنتونیو گوترش در بخش دیگری از سخنانش گفت: «به عنوان یک وظیفه اخلاقی و انسانی و به خاطر ترحم و همبستگی بین‌المللی در این وضعیت خطیر که مرگ و زندگی در میان است باید به مردم یمن کمک کنیم.»

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که این کشور حدود ۵۸۵ میلیون دلار به فعالیت‌های بشردوستانه در یمن کمک خواهد کرد.