مقام‌های اسرائیلی روز سه‌شنبه، ۲۸ بهمن، این احتمال را مطرح کرده‌اند که ممکن است با راهبرد دولت جو بایدن در خصوص برنامه هسته‌ای ایران تعامل و همراهی نکنند.

دولت جدید آمریکا گفته است قصد بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران را دارد و می‌خواهد تا در این مورد با هم‌پیمانان خود در خاورمیانه رایزنی و همکاری داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، گیلاد اِردان، سفیر اسرائیل در واشینگتن، روز سه‌شنبه به رادیو ارتش اسرائیل گفت که «اگر دولت بایدن به توافق هسته‌ای با ایران برگردد ما نمی‌توانیم جزئی از چنین فرایندی باشیم.»

او افزود: «به نظر ما اگر ایالات متحده به همان توافقی که از آن خارج شده بازگردد تمامی اهرم‌های فشار خود را از بین می‌برد.»

آقای اردان در ادامه گفته است: «به نظر می‌آید تنها تحریم‌های فلج‌کننده، یعنی نگاه داشتن تحریم‌های فعلی و حتی افزودن تحریم‌های جدید، توأم با تهدید نظامی جدی – که ایران از آن هراس دارد – بتواند ایران را پای میز مذاکره واقعی با کشورهای غربی بکشاند.»

او افزود که منظور او از مذاکره واقعی مذاکره‌ای است «که نهایتاً به توافقی بینجامد که بتواند به‌راستی از پیشرفت جمهوری اسلامی به سوی ساخت جنگ‌افزار هسته‌ای جلوگیری کند.»

اسرائیل از طرف‌های مذاکرات برجام که در سال ۲۰۱۵ امضا شد نیست، اما سیاست‌های آن کشور در قبال این توافق هواداران قدرتمندی در کنگره ایالات متحده دارد.

تهدیدهای بنیامین نتانیاهو، نخست‌ وزیر اسرائیل، مبنی بر احتمال اقدام نظامی یک‌طرفه علیه ایران، در صورتی‌که دیپلماسی شکست بخورد، نیز در کنگره آمریکا هواداران خود را دارد.

به نوشته رویترز، دستیاران نتانیاهو می‌گویند که او تعامل با طرف آمریکایی بر سر موضوع بازگشت به برجام را محل تردید و سؤال می‌داند و معتقد است که انجام چنین گفت‌وگوهایی ممکن است حمل بر رضایت اسرائیل به ادامه یافتن برجام بشود.

سخنان سفیر اسرائیل در آمریکا در حالی بیان می‌شود که بنیامین نتانیاهو قصد دارد در انتخابات ماه آینده کشورش رأی‌ بیشتری را به سمت خود جلب کند و در این ارتباط خط‌مشی سختگیرانه خود علیه ایران را احیا کرده و هنوز ارتباط مستقیمی نیز با جو بایدن، رئیس‌جمهور جدید آمریکا، برقرار نکرده است.