اوکراین درخواست روسیه برای تسلیم ماریوپول را رد کرد

اوکراین درخواست روسیه برای تسلیم و زمین گذاشتن سلاح نیروهای مسلح در شهر ماریوپول را رد کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت اوکراین درخواست‌ روسیه از نیروهای اوکراینی در ماریوپول مبنی بر اینکه سلاح‌های خود را در ازای عبور ایمن از شهر و ایجاد کریدور بشردوستانه بر زمین بگذارند، رد کرد.

پورتال خبری «اوکراینسکا پراودا» به نقل از ایرینا ورشچوک معاون نخست وزیر اوکراین گزارش داد: هیچ بحثی در مورد تسلیم و زمین گذاشتن سلاح وجود ندارد. ما از قبل به طرف روسی این موضوع را اطلاع دادیم. ورشچوک گفت که روز یکشنبه بیش از هفت هزار نفر از شهرهای اوکراین از طریق راهروهای بشردوستانه خارج شدند که بیش از نیمی از ماریوپل بودند. وی افزود که دولت قصد دارد روز دوشنبه نزدیک به ۵۰ اتوبوس را برای تخلیه بیشتر به آنجا بفرستد. روسیه و اوکراین در جریان جنگ در مورد کریدورهای بشردوستانه برای تخلیه غیرنظامیان توافق هایی کردند، اما یکدیگر را به نقض مکرر آن متهم می کنند. بحران در ماریوپول و دیگر شهرهای آسیب دیده اوکراین احتمالا در مذاکرات بین رهبران اتحادیه اروپا در این هفته مطرح می شود زیرا آنها در نظر دارند تحریم های شدیدتری علیه روسیه از جمله تحریم نفتی اعمال کنند.دولت‌های اتحادیه اروپا روز دوشنبه، پیش از ورود جو بایدن رییس‌جمهوری آمریکا به بروکسل، برای نشست‌هایی با اعضای ناتو و همچنین اتحادیه اروپا و در قالب گروه هفت (G۷) از جمله ژاپن، مباحثات در این مورد را در سطح وزیران خارجه آغاز می کنند.

اتحادیه اروپا تحریم نفتی روسیه را بررسی می‌کند

خبرگزاری رویترز امروز به نقل از منابع آگاه نوشت که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در روزهای آتی و همزمان با سفر رئیس جمهوری آمریکا به این قاره تحریم نفت روسیه را بررسی خواهند کرد. یک دیپلمات ارشد اروپایی به رویترز گفت: ما مشغول آماده ساختن پنجمین دور تحریم ها بوده و بسیاری از اسامی جدید پیشنهاد شده اند.به نوشته رویترز، وزیران امور خارجه اتحادیه در جریان جلسه امروز در مورد تحریم های جدید تبادل نظر خواهند کرد. پنج شنبه این هفته (۴ فروردین) نیز جو بایدن به بروکسل خواهد رفت تا در اجلاس های سران ۳۰ کشور عضو ناتو، اتحادیه اروپا و گروه ۷ شرکت کند. دیپلمات ها به رویترز گفتند که کشورهای حوزه بالتیک (استونی، لیتوانی و لتونی) به دنبال تحریم نفتی روسیه بوده و آلمان هشدار داده که اقدام عجولانه ممکن است به افزایش بیشتر بهای انرژی در اروپا منجر شود. مسکو تهدید کرده که تحریم نفتی اتحادیه اروپا را با قطع گاز یکی از شاه لوله ها تلافی خواهد کرد.

به نوشته رویترز، اتحادیه اروپا برای تامین ۴۰ درصد از گاز خود به روسیه متکی است و آلمان در زمره یکی از وابسته ترین غول های اقتصادی اروپایی به انرژی روسیه به شمار می رود. این کشور همچنین بزرگترین مشتری نفت خام روسیه در اتحادیه اروپاست. بلغارستان نیز که تقریباً تمامی گاز خود را از شرکت دولتی گازپروم روسیه وارد می کند اعلام کرده که شاید خواهان معاف شدن از تحریم های احتمالی شود. تنها پالایشگاه نفت این کشور در مالکیت شرکت روس لوک اویل است که بیش از ۶۰ درصد سوخت مصرفی در این کشور منطقه بالکان را تامین می کند.

به نوشته رویترز، تمامی تحریم های اتحادیه اروپا منوط به اجماع و توافق تمامی کشورهای عضو است. فرانسه که در حال حاضر ریاست شش ماهه اتحادیه اروپا را بر عهده دارد اعلام کرده که هیچ تابویی در تحریم های ضد روسیه نمی شناسد. رویترز به نقل از یکی از مقام های کاخ الیزه نوشت: این تحریم ها برای وادار ساختن رئیس جمهور ولادیمیر پوتین به تجدید نظر است. برخی از شرکایمان و کشورهایی که با روسیه تجارت می کنند به مسئله نفت و گاز حساس ترند. با این وجود رئیس جمهوری (فرانسه) گفت که هیچ تابویی وجود ندارد.

چین کمک نظامی به روسیه را رد کرد

تهران- ایرنا- کین گانگ سفیر چین در واشنگتن برخی شایعات و اخبار رسانه‌ها مبنی بر ارسال تسلیحات و کمک نظامی پکن به روسیه رد کرده است. گانگ روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه سی بی اس گفت که شایعاتی درباره کمک نظامی چین به روسیه وجود دارد که ما آن را رد می کنیم. این دیپلمات چینی تاکید کرد: ما هیچ گونه کمک نظامی و ارسال تسلیحات و مهمات به طرفین درگیری نداریم آنچه پکن انجام می دهد، ارسال غذا، دارو، کیسه خواب و شیر خشک است. وی در خصوص موضع کشورش نسبت به بحران اوکراین تصریح کرد: ما مخالف جنگ هستیم و هرکاری برای تنش زدایی این بحران انجام خواهیم داد. سفیر چین در واشنگتن در واکنش به اظهارات سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در مورد اینکه مسکو و پکن بخاطر مساله اوکراین به هم نزدیکتر می شوند، بیان کرد که دو کشور ۴ هزار کیلومتر مرز و منافع مشترک بسیاری دارند و این روابط با پکن یک موقعیت خاص به چین در عرصه بین الملل برای مذاکرات صلح می دهد. 

ناتو: از همه تلاش‌ها برای پایان جنگ اوکراین استقبال می کنیم

ینس استولتنبرگ دبیرکل پیمان نظامی سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با توجه به نقش اخیر ترکیه در میانجیگری میان اوکراین و روسیه گفت: ما از همه تلاش ها برای یافتن راه حلی صلح آمیز از طریق مذاکره استقبال می کنیم. استولتنبرگ دبیرکل ناتو یکشنبه شب در مصاحبه با شبکه ان بی سی گفت: من چند روز پیش به آنکارا سفر کردم، با اردوغان رئیس جمهوری ملاقات کردم و ترکیه تلاش های واقعی برای تسهیل حمایت از مذاکرات بین روسیه و اوکراین انجام می دهد. استولتنبرگ در ادامه به نقش ناتو در درگیری های میان اوکراین و روسیه پرداخت و گفت: متحدان ناتو حمایت خود از اوکراین را تا حدی با ارائه حمایت نظامی، کمک های بشردوستانه و میلیاردها حمایت مالی از اوکراین افزایش می دهند.