خبرگزاری ایرنا به نقل از مقام‌های مسئول از کشته شدن ۴۸۶ نفر از شهروندان ایرانی در تصادفات جاده‌ای از ابتدای تعطیلات نوروزی ( ۲۵ اسفندماه) تا کنون خبر داده است.

به گفته پلیس راهنمایی و رانندگی علت عمده این تصادفات “عدم توجه به جلو، سرعت غیرمجاز و عدم توانایی در کنترل وسایل نقلیه” بوده است.

وضعیت نامناسب جاده‌ها هم از دیگر عوامل بالا بودن تلفات در تصادفات رانندگی ایران اعلام شده است.

آمار اعلام شده توسط سازمان پزشکی قانونی در ایران نشان می‌دهد که در نوروز پارسال (۱۴۰۰) حدود ۱۰۸۰ نفر در تصادفات جاده‌ای در این کشور جان خود را از دست داده‌اند؛ این رقم یک سال پیش از آن ۵۳۴ نفر بود.

بر اساس گزارش‌ها و آمارهای اعلام شده استان‌های سیستان و بلوچستان، فارس، خراسان رضوی، خوزستان و کرمان بالاترین آمار تصادفات را در ایران دارند.

به باور بسیاری از کارشناسان به غیر از عامل انسانی، استاندارد پائین خودروهای داخلی در این کشور به وضعیت کنونی نیز دامن زده است؛ اخیرا در تصادف یک خودروی دنا پلاس با تویوتا لندکروز، کل قسمت جلوی خودروی ایرانی از بین رفت اما کیسه هوای آن باز نشد.

در دی ماه پارسال هم وقوع یک تصادف زنجیره‌ای با ۶۰ خودرو در در محور بهبهان-رامهرمز که کشته و زخمی هم برجای گذاشت خبرساز شده بود که به گفته رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کیسه‌هوای هیج خودروی ایرانی در این تصادف زنجیره‌ای مهیب باز نشد

بر اساس آمارهای رسمی در ایران حدود نیمی از تصادفات منجر به مرگ در ایران به دو خودروی پراید و پژو مربوط می‌شود.

این دو خودرو از جمله خودروهای نسبتا ارزان قیمت در ایران هستند که در مقایسه با سایر خودروها در این کشور عده بیشتری توان خرید آنها را دارند.

در نوروز پارسال (۱۴۰۰) حدود ۱۰۸۰ نفر در تصادفات جاده‌ای در ایران جان خود را از دست دادند

منبع تصویر،ISNAتوضیح تصویر،

در نوروز پارسال (۱۴۰۰) حدود ۱۰۸۰ نفر در تصادفات جاده‌ای در ایران جان خود را از دست دادند

حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی ایران البته گفته است که “با وجود افزایش ۴۵ درصدی سفرها در نوروز ۱۴۰۱، میزان تصادف و تلفات جاده‌ای نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد کاهش یافته است؛ ۳۰ درصد از حوادث جادهای مربوط به واژگونی خودروها است.”

این اظهارات اما در حالیست که طی سالهای گذشته انتقاد به استانداردهای پائین ساخت داخل در این کشور ادامه یافته است.

رهبر ایران در بهمن ماه پارسال (۱۴۰۰) در اظهاراتی مستقیم خودروسازان ایرانی را خطاب قرار داد و از کیفیت خودروهای ساخت داخل انتقاد کرده بود.

او در دیدار با جمعی از تولیدکنندگان و مسئولین صنعتی گفته بود: “حمایت‌های عملی و تبلیغاتی از تولید داخلی باید منجر به ارتقای کیفیت محصولات و همچنین ارتقای فناوری شود، اما متأسفانه در برخی صنایع به‌ویژه در صنعت خودرو به موضوع کیفیت توجه نمی‌شود و مردم نیز بحق به آن‌ها اعتراض دارند.”

پس از برجام تعدادی از خودروسازان مطرح بین‌المللی به فعالیت در بازار ایران پرداختند اما این فعالیت دیری نپائید.

با آغاز تحریم‌های آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، خودروسازان خارجی از ایران رفتند و همزمان افزایش مستمر نرخ ارز باعث جهش قیمت خودروهای خارجی و همچنین داخلی در ایران شد و تولید خودرو‌ در داخل هم کاهش یافت.