در این روزها حکومت طالبان در افغانستان فشارهای بیشتری را به فعالیت خبرنگاران و رسانه‌های این کشور وضع کرده و دفاتر چهار ایستگاه رادیو را در ولایت قندهار در جنوب افغانستان بستند.

دوشنبه ۲۸ مارس ۲۰۲۲، مرکز خبرنگاران افغانستان اعلام کرد که استخبارات طالبان به چهار ایستگاه رادیو در ولایت قندهار افغاستان یورش بردند و شش کارمند آن را بازداشت کردند.

مرکز خبرنگاران افغانستان در صفحه فیسبوک خود نوشت که استخبارات طالبان به رادیوهای ملت ژغ(صدای ملت)، زما، تبسم و سانگه یورش برده و حد اقل شش کارمند این رادیوها را به دلیل سرپیچی از دستور طالبان مبنی به منع نشر موسیقی بازداشت کردند.

مرکز خبرنگاران افغانستان تصریح کرد که فرید علیزی، مسئول خبر رادیو ملت ژغ، رحیم‌الله نوری، تهیه کننده و محمود مهربان مسئول فنی این رادیو شامل بازداشت شدگان هستند.

به گفته مرکز خبرنگاران افغانستان، طالبان یک روز پیش میرویس اتل، مدیر خبر رادیو «زما» را در ولایت قندهار بازداشت کردند که طی دو روز گذشته هفت کارمند رسانه‌یی در ولایت قندهار توسط طالبان بازداشت شده اند.

مرکز خبرنگاران افغانستان اظهار کرده که در ادامه روند بازداشت گسترده خبرنگاران در این کشور، روز گذشته سرور هاشمی، خبرنگار رادیو «سلام وطندار» توسط افراد طالبان در شهر کابل بازداشت شد که این کار طالبان خلاف قانون رسانه‌های همگانی افغانستان می‌باشد.

از سوی دیگر، از شهر هرات در غرب افغانستان گزارش شده که خالد قادری، خبرنگار از ۱۰ روز به این طرف در اسارت طالبان به سر می‌برد.

حمیرا قادری، نویسنده مشهور افغان در توییتی در رابطه به بازداشت خالد قادری نوشت: «ده روز از اسارت برادرم «خالد قادری» توسط استخبارات طالبان می‌گذرد. او شاعر شهرش است، خبرنگار دردهای مردمش. بگذارید به آغوش خانواده اش برگردد. خالد اهل قلم است، اهل سخن».

نشرات برنامه‌های شبکه‌های بین‌المللی در افغانستان متوقف شد

حکومت طالبان در ادامه ایجاد محدودیت‌ها بر آزادی مطبوعات در افغانستان، روند نشرات برنامه‌های تلویزیونی رسانه‌های بین‌المللی در افغانستان را متوقف کرد. برخی رسانه‌های افغانستان در سال‌های اخیر در زمینه نشر برنامه‌های تلویزیونی رسانه‌های بین‌المللی همکاری داشتند.

برنامه‌های تلویزیونی رسانه‌های بین‌المللی از جمله بی‌بی‌سی، صدای آمریکا و دویچه وله که توسط برخی تلویزیون داخلی افغانستان بازپخش می‌شد که اکنون حکومت طالبان مانع بازپخش آنها شده است.

نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد(یوناما) در افغانستان در رابطه به مانع بازپخش برنامه‌های تلویزیونی رسانه‌های بین‌المللی توسط طالبان واکنش نشان داده و آن را اقدام «ناامید کننده» خوانده است.

یوناما در صفحه فیسبوک خود نوشت: «اقدام ناامید کننده‌ای دیگر. طالبان به رسانه‌های افغان هدایت داده اند تا پخش برنامه‌های رسانه‌های بین‌المللی را متوقف کنند. یک گام سرکوب کننده دیگر علیه مردم افغانستان.»

این در حالیست که از زمان تسلط طالبان در افغانستان در ماه اوت ۲۰۲۱، فعالیت بیشتر رسانه‌های افغانستان متوقف شد و بیشتر خبرنگاران و فعالان رسانه‌یی این کشور از افغانستان فرار کردند به برخی از کشورهای جهان پناه بردند.