وزیر نفت ایران روز چهارشنبه مدعی شد که از زمان آغاز به کار دولت ابراهیم رئیسی تاکنون بیشتر از ۱۶ میلیارد دلار قرارداد جدید نفتی به امضا رسیده است.

جواد اوجی در عین حال به صراحت گفته است که حاکمیت قصد اعلام جزئیات این قراردادها و اسامی شرکت‌های طرف قرارداد را ندارد. او دلیل امتناع از این کار را خلاص شدن از انتقادات عنوان کرد.

وی با دفاع از پنهان‌کاری در این زمینه افزود: «در شرایط تحریمی طبیعی است اسامی شرکت‌ها اعلام نشود. صرفا برای این که عده‌ای دست از انتقاد بردارند، هرگز این رویه را تغییر نخواهیم داد و اسامی شرکت‌ها و جزئیات قراردادها را افشا نخواهیم کرد.»

آقای اوجی تنها گفته است که تعداد این قراردادها تاکنون «۵۵ مورد» بوده که «۲۸ مورد از این قراردادها مربوط به جمع‌آوری گازهای مشعل» بوده و در زمینه «احداث خطوط انتقال فرآورده‌های نفتی نیز قراردادهایی امضا شد تا تردد تانکرها در جاده‌ها کم شود و انتقال فرآورده از جنوب تا شمال کشور با خط لوله انتقال انجام شود.»

با این حال از آن رو که جزئیات این قراردادها اعلام نشده، امکان بررسی صحت و سقم اظهارات وزیر نفتِ دولت ابراهیم رئیسی و در عین حال جزئیات نحوه انعقاد این قراردادها و واگذاری آنها وجود ندارد.

صنعت نفت ایران پس از افزایش تحریم‌های آمریکا بر جمهوری اسلامی در پی افزایش فعالیت هسته‌ای ایران، به شدت تحت فشار قرار گرفته و اقتصاد وابسته به نفت ایران را نیز دچار مشکلات اساسی کرده است.

ارزان‌فروشی و استفاده از تهاتر نفت برای خرید کالا و انجام پروژه‌های مختلف یکی از سیاست‌های اصلی ایران در دوران تحریم بوده که علاوه بر ورود نظامیان به این حوزه، منجر به بروز فساد گسترده از جمله در بنیاد تعاون ناجا شده است.