وزیر دفاع بریتانیا هشدار داد در صورت استفاده روسیه از سلاح شیمیایی در جنگ اوکراین، امکان استفاده از همه گزینهها علیه این کشور از سوی غرب وجود دارد.
جیمز هیپی، وزیر دفاع بریتانیا، به اسکای نیوز گفت: «اگر کوچکترین استفادهای از این سلاحها بشود، پوتین، رئیس جمهور روسیه، باید بداند که همه گزینههای ممکن از نظر نحوه واکنش غرب، روی میز قرار دارد.»
او تأکید کرد که «بعضی مسائل به هیچ وجه قابل قبول نیست و کاربرد جنگافزار شیمیایی بیپاسخ نخواهد ماند.»
جیمز هیپی این هشدار را ساعتی پس از آن مطرح کرد که لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا اعلام کرد لندن با شرکای خود استفاده احتمالی روسیه از جنگافزار شیمیایی در شهر بندری ماریوپل را راستیآزمایی میکند.
نخستین گزارشها در زمینه استفاده از سلاح شیمیایی در اوکراین، روز دوشنبه، ۲۲ فروردین منتشر شد مبنی بر اینکه پهپادی روسی در ماریوپل یک «ماده سمی» را روی سربازان و غیرنظامیان پاشیده و پس از آن مردم دچار «نارسایی تنفسی و مشکلات عصبی» شدهاند.
در حالی که اوکراینیها، روسها را به استفاده از جنگافزار شیمیایی متهم میکنند، خبرگزاری فرانسه نوشته که هنوز نتوانسته این ادعا را تائید کند و غرب و آمریکا نیز در حال تحقیق بر روی این موضوع هستند.
شهر بندری ماریوپل هفتهها است که محاصره شده و نیروهای اوکراینی درباره سقوط قریبالوقوع آن هشدار میدهند.
اوکراین روز دوشنبه، ۲۲ فروردین اعلام کرد که در تهاجم نظامی روسیه به ماریوپل احتمالا دهها هزار نفر کشته شدهاند.
گروههای حقوق بشری اوکراینی میگویند سربازان روسی در تهاجم خود حتی از تجاوز جنسی نیز به عنوان سلاح جنگی استفاده میکنند.
شهردار ماریوپل میگوید نیروهای روسی در حال جمع آوری «هزاران» اجساد غیرنظامیانی هستند که در اثر گلوله باران در ماریوپل کشته شدهاند تا آنها را «دفن کرده یا بسوزانند تا جنایات جنگی خود را پنهان کنند.»
روسیه پیش از این بارها ارتکاب هرگونه جنایت جنگی را در جریان آنچه که «عملیات نظامی ویژه» خود در اوکراین میخواند، رد کرده است.
وزیر خارجه روسیه اعلام کرده که مسکو حملات نظامی خود را در جریان مذاکرات با کییف متوقف نخواهد کرد.
اتحادیه اروپا نیز علاوه بر اعمال تحریمهای شدید، اعلام کرده که در حال تهیه پیشنویس پیشنهادهایی برای تحریم نفتی روسیه است، اما هنوز توافقی در این زمینه حاصل نشده است.