سازمان جهانی بهداشت در مورد ابتلای کودکان به هپاتیت هشدار داد
16 آوریل، 2022
سازمان جهانی بهداشت از همه کشورها خواست نسبت به ابتلای خردسالان به هپاتیت هشیار باشند. ابتلای ۷۴ کودک در بریتانیا به هپاتیت، رقمی غیرعادی و نگرانکننده تلقی شده است.
در بریتانیا ۷۴ مورد ابتلای کودکان به ویروس هپاتیت گزارش شده که نرخی غیرمعمول در هپاتیت حاد خردسالان است. بر همین اساس سازمان جهانی بهداشت از تمام کشورهای جهان خواست در زمینه موارد احتمالی ابتلا هوشیار باشند .
بر اساس گزارش این سازمان، پس از تحقیقات آزمایشگاهی ابتلای این کودکان به هپاتیت نوع C، B، A و D رد شده است. در برخی از موارد در این بیماران کم سن و سال آلوده شدن به ویروس کرونا و آدنوویروس یا هردو تشخیص داده شده است.
در میان انواع هپاتیت، نوع E در نتیجه مصرف آب آلوده ایجاد میشود و عمدتا در مناطقی با سطح نازل بهداشت بروز میکند. این نوع هپاتیت در خاورمیانه، آسیا، آفریقا و آمریکای مرکزی شایع است.
تاکنون مشخص نشده که آیا این ویروسها عوامل اصلی ابتلا بودهاند یا خیر. احتمال ارتباط میان این موارد با عوارض به وجود آمده در این کودکان در حال بررسی است.
سازمان جهانی بهداشت میگوید، سه مورد ابتلای مشابه از اسپانیا نیز گزارش شده و سن یکی از مبتلایان پایینتر از ۱۳ سال است. چند مورد مشکوک از ایرلند نیز گزارش شده که تاکنون به صورت رسمی تایید نشدهاند.
سازمان جهانی بهداشت سرگرم تحقیق و بررسی دقیق موارد ابتلاست. یک نکته در این بررسیها، احتمال سفر این کودکان به کشورهای خاص است و این که آیا آنها در معرض مسمومیت احتمالی قرار داشتهاند یا خیر.
این گزارش میگوید در ۵ آوریل، اسکاتلند ابتلای ۱۰ کودک بدون بیماری زمینهای به هپاتیت حاد را اعلام کرده است. سن این کودکان بین ۱۱ ماه تا پنج سال عنوان شده است.
علائم این بیماری که شامل مشکلات گوارشی و زردی است، در یکی از این کودکان از ماه ژانویه و در سایرین از ماه مارس مشاهده شدهاست. پس از پذیرش این کودکان در بیمارستان، تشخیص داده شده که آنها به هپاتیت حاد با افزایش شدید آنزیمهای کبدی مبتلا هستند.
تنها سه روز پس از اعلام این موارد، ابتلای ۷۴ کودک از بریتانیا گزارش شده که همه مبتلایان زیر ۱۰ سال بودهاند. از میان این کودکان،شش کودک به پیوند کبد احتیاج دارند.
هپاتیت یک بیماری التهابی کبدی است که معمولا در اثر عفونت ویروسی بروز میکند. علتهای احتمالی دیگر میتوانند ناشی از “هپاتیت خودایمنی” و عوارض جانبی داروها، سموم و الکل باشند. هیاتیت خودایمنی نوعی بیماری است که در نتیجه تولید پادتن در خود بدن، علیه بافت کبد ایجاد میشود.