وال‌استریت جورنال روز یکشنبه گزارش داد که عربستان سعودی در هفته‌های اخیر به رئیس جمهوری یمن فشار آورده بود تا از سمت خود کناره‌گیری کند و اکنون نیز مقامات ریاض او را در خانه خود حبس کرده و ارتباطاتش را محدود ساخته‌اند.

عبدربه منصور هادی روز ۱۸ فروردین در حالی که یمن آتش‌بس شکننده‌ای را تجربه می‌کند از سمت رئیس‌جمهوری کناره گرفت و قدرت خود را به یک شورای جدید رهبری واگذار کرد.

وال‌استریت جورنال به نقل از مقامات سعودی و یمنی ناشناس نوشت که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، فرمان مکتوبی به هادی داده و از او خواسته قدرت را به این شورا که متشکل از هشت نماینده از گروه‌های مختلف یمنی است، واگذار کند.

به گفته این منابع مطلع، برخی مقامات سعودی برای متقاعد کردن آقای هادی به استعفا تهدید کرده بودند مدارکی دال بر آن‌چه فساد او نامیده‌اند، منتشر کنند.

یک مقام سعودی به وال‌استریت جورنال گفت که هادی از زمان استعفا تاکنون در خانه خود در ریاض محبوس است و اجازه دسترسی به تلفن ندارد.

اما یک مقام دیگر سعودی می‌گوید از آنجا که جناح‌های مختلف یمنی اعتماد خود به توانایی آقای هادی برای رهبری این کشور خاورمیانه‌ای از دست داده بودند، او تشویق به استعفا شد.

به هر روی عربستان سعودی از اعلام استعفای هادی استقبال کرده و وعده کمک سه میلیارد دلاری به این کشور جنگ‌زده داده است.

دولت هادی که سازمان ملل آن را به رسمیت می‌شناخت درگیر جنگی هفت ساله با حوثی‌های تحت حمایت ایران بوده است که به‌رغم مداخله نظامی عربستان سعودی و متحدان عرب آن کنترل صنعا و بیشتر نواحی شمال یمن را در اختیار دارند.

آقای هادی خود نیز پس از سقوط صنعا و پیشروی حوثی‌ها به سمت بندر جنوبی عدن که آخرین پایگاه او محسوب می‌شد به عربستان سعودی گریخت.

جنگ یمن به‌طور مستقیم و غیرمستقیم به کشتار صدها هزار نفر منجر شده و شرایطی را به وجود آورده که سازمان ملل متحد از آن به عنوان بدترین بحران انسانی نام می‌برد.

استعفای هادی در پایان مذاکراتی در ریاض با حضور جناح‌های مختلف ضدحوثی انجام گرفت. این مذاکرات را حوثی‌ها به این دلیل که در سرزمین «دشمن» خود انجام می‌شد تحریم کردند و از حضور در آن سر باز زدند.

از طرفی با میانجی‌گری سازماان ملل از آغاز ماه رمضان آتش‌بس دو ماهه‌ای میان طرف‌های جنگ در یمن آغاز شده که تا حدی امیدها به پایان این جنگ را افزایش داده.

اما حوثی‌ها استعفای آقای هادی در این شرایط را «تلاشی مذبوحانه برای صف‌آرایی مجدد» دشمنان خود نامیده‌ و تاکید کرده‌اند صلح تنها زمانی حاصل می‌شود که نیروهای خارجی یمن را ترک کنند.