بنا به گزارش‌ها شمار کشته‌های حملات هوایی ارتش پاکستان در ولایت‌های خوست و کنر در شرق افغانستان به “دست‌کم ۴۷ نفر” رسیده است.

شبیر احمد عثمانی، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در خوست به خبرگزاری فرانسه گفته است که از این شمار، “۴۱ نفر غیرنظامی و عمدتاً زنان و کودکان” بوده‌اند.

نجیب الله، یکی از مقامات وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان هم به خبرگزاری فرانسه گفته که “تنها ۲۴ نفر از قربانیان” مربوط به “یک خانواده” بوده‌اند.

دست‌کم ۲۲ نفر هم در این حملات که روز شنبه (۲۷ حمل/فروردین) انجام شد، زخمی شده‌اند.

طالبان این حملات را با لحنی تند محکوم کرده‌اند. به گزارش خبرگزاری دولتی باختر که در کنترل طالبان است محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت طالبان ضمن تقبیح این حملات آن را “غیر انسانی ‌غیر اسلامی” خوانده است. او اما افزوده که مشکلات باید “از طریق دیپلماسی حل و فصل شود”.

مرز
توضیح تصویر،گذرگاه مرزی غلام خان بین افغانستان و پاکستان در وزیرستان شمالی

این در حالی است که اسلام آباد از کابل خواسته است علیه شبه نظامیانی که از خاک افغانستان علیه پاکستان حملات انجام می‌دهند، اقدام کند.

تنش‌های مرزی بین پاکستان و افغانستان پس از روی کار آمدن حکومت طالبان در افغانستان در آگوست/اوت سال گذشته افزایش یافته است و اسلام آباد می‌گوید که گروه‌های شبه‌نظامی حملات منظمی را از خاک افغانستان علیه پاکستان انجام می‌دهند.

روز گذشته (یکشنبه، ۲۸ حمل/فروردین) وزارت خارجه پاکستان گفت “تروریست‌ها از خاک افغانستان” برای عملیات در داخل پاکستان استفاده می‌کنند و در چند ماه گذشته پاکستان بارها از طالبان خواسته است تا امنیت منطقه مرزی پاکستان و افغانستان را تامین کند.

در بیانیه آمده است: “پاکستان و افغانستان در چند ماه گذشته، از طریق کانال‌های رسمی برای هماهنگی موثر برای امنیت در مرز طولانی ما در تماس بوده‌اند. متاسفانه عناصری از گروه‌های تروریستی ممنوعه در مناطق مرزی، از جمله تی‌تی‌پی (تحریک طالبان پاکستانی) حملات علیه پاسگاه‌های مرزی پاکستان را ادامه داده‌اند، که در نتیجه چندین سرباز پاکستانی کشته شده‌اند.”

روز شنبه در خوست در اعتراض به حملات ارتش پاکستان تظاهراتی برگزار شد
توضیح تصویر،روز شنبه در خوست در اعتراض به حملات ارتش پاکستان تظاهراتی برگزار شد

ظاهرا این حملات به تلافی کشته شدن “هفت سرباز ارتش پاکستان” در یک کمین جنگجویان طالبان پاکستانی در وزیرستان شمالی در نزدیکی مرز افغانستان در روز پنج‌شنبه انجام شده‌ است که در بیانیه نیز این حادثه ذکر شده است.

بنا به گزارش‌ها، قربانیان در ولایت‌های خوست و کنر بیشتر از بی‌جاشدگان وزیرستان پاکستان بوده‌اند که به روستاهایی در این مناطق پناه آورده‌اند.

تنش میان طالبان و پاکستان یک هفته پس از برکناری عمران خان از نخست وزیری پاکستان صورت گرفته است که هفته گذشته بنا به رای عدم اعتماد پارلمان برکنار شد. به گفته تحلیلگران با نبود آقای خان، طالبان شناخته شده‌ترین حامی و صدای خود را در سطح بین‌المللی از دست داد.

به گفته ناظران، اسلام آباد انتظار دارد با تسلط طالبان در افغانستان از نفوذ و نزدیکی این گروه بر دستکم بخش‌هایی از جنگجویان طالبان پاکستانی استفاده کند، اما کشته شدن حدود ۱۰۰ سرباز پاکستانی تنها از ماه ژانویه تاکنون نشان داده که دولت طالبان در افغانستان توانایی مورد انتظار را ندارد یا تلاش کافی در این راستا به خرج نداده است.

شماری از مقام‌های پیشین از جمله حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین نیز این حملات را تقبیح کرده‌اند.

سازمان ملل متحد در افغانستان نیز نگرانی عمیق خود را از تلفات غیرنظامیان در حملات هوایی ابراز کرده و گفته است که در تلاش است تا حقایق و میزان تلفات را مشخص کند.