پس از انتشار تصاویری از سفر همسر و دختر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به ترکیه و واکنش‌ها به این سفر در شبکه‌های اجتماعی، فرزند دیگر آقای قالیباف گفته است که این سفر «خطایی نابخشودنی» است.

تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، زهرا مشیر، همسر آقای قالیباف و دو همراه دیگر او را در حال بازگشت از استانبول نشان می‌دهد که مشخص شده این دو همراه، دختر او مریم قالیباف، و همسرش محمدرضا بحیرایی هستند.

وحید اشتری از کاربران جناح اصولگرای موسوم به «عدالت‌خواه» که برای نخستین‌بار سفر خانواده قالیباف به ترکیه را افشا کرد، در توئیتر نوشته هویت این سه تن و نسبت آنها با رئیس مجلس ایران، زمانی روشن شده که آنها حین تحویل بار به دلیل «حجم بالای» آن که گفته می‌شود «خرید سیسمونی نوزاد» بوده به مشکل برخورده‌اند.

الیاس قالیباف فرزند دیگر در پستی که در حساب اینستاگرام خود منتشر کرده، بدون اشاره به حضور مادرش در این سفر، تقصیر را به گردن خواهر خود انداخته و گفته است که چنین سفری «آن هم در این شرایط اقتصادی مردم یقیناً اشتباه است».

البته او، که خود با اتهاماتی در مورد فساد اقتصادی مواجه است، مدعی شده که خواهر او و همسرش برای «خرید سیسمونی» به سفر ترکیه نرفته‌اند و پدرش با این سفر «مخالف» بوده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش واکنشی از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی یا دفتر او در این‌باره منتشر نشده، اما محمدباقر قالیباف از جمله مدیران ارشد جمهوری اسلامی است که از یک سو نام او با برخی پرونده‌های فساد اقتصادی گره خورده و از سوی دیگر همواره در اظهار نظرهای عمومی علیه موارد مشابه این موضع‌‌گیری کرده است.

از جمله در سال ۹۶، زمانی که آقای قالیباف در نقش رقیب انتخاباتی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت داشت، در مناظره‌های انتخاباتی با تأکید بر اینکه ۹۶ درصد از جامعه ایرانی را در مقابل چهار درصد سرمایه‌سالار و رانت‌خوار نمایندگی می‌کند، مدعی شده بود که وزیر آموزش و پرورش وقت، «لباس بچه» خود را از ایتالیا وارد می‌کند.

انتشار تصاویر خانواده قالیباف در فرودگاه و پست الیاس قالیباف که تلاش کرده پدرش را «مخالف» این سفر نشان دهد و از مردم خواسته «خطای فرزند را به پای پدر ننویسند»، موجی از انتقاد را در فضای مجازی فارسی‌زبان برانگیخته است.

کاربران بسیاری نوشته‌اند که سبک زندگی خانواده مسئولان جمهوری اسلامی خلاف ظاهر و ادعاهای آنها بوده و در حال حاضر، تنها به دلیل «قدرت شبکه‌های اجتماعی» برملا می‌شود.

رد پا در پرونده‌های فساد شهرداری

زهرا مشیرالاستخاره، همسر آقای قالیباف که مثل او متولد طرقبه مشهد است، دانش‌آموخته جامعه‌شناسی و مدرس دانشگاه است و در سال‌های اخیر در مواردی خبرساز بوده و از جمله مدتی به عنوان عضو هیئت منصفه دادگاه مطبوعات فعالیت داشته است.

همچنین در سال ۹۷ گزارش‌هایی در مورد انتصاب او به ریاست دانشکده مدیریت و علوم انسانی واحد تهران شمال دانشگاه آزاد منتشر شده که این گزارش‌ها در آن زمان با پیگیری خبرگزاری ایلنا تأیید شد.

اما شاید خبرسازترین موضوع در مورد همسر آقای قالیباف، نقش او در «مؤسسه خیریه امام رضا» در تهران است که مشخص شد شهرداری تهران در زمان آقای قالیباف «به طور غیرقانونی اما با پیچیدگی و ظاهرسازی»، ۶۰ میلیارد تومان به حساب آن واریز کرده، و دست کم سه قطعه زمین به مساحت ۷۰ هزار متر، هفت‌هزار متر و سه‌هزار متر در اختیار این خیریه گذاشته است.

این موضوع نخستین بار در آبان ۹۵ توسط اعضای وقت شورای شهر تهران افشا شد و بعدتر در مرداد ۹۸ زمانی که شورای شهر تخلفات شهرداری تهران در سال ۹۳ را بررسی می‌کرد، جزئیاتی دیگری از آن منتشر شد اما در نهایت پیگیری اعضای شورا در این باره بی‌نتیجه ماند.

محمدباقر قالیباف از سال ۸۴ تا ۹۶ به مدت ۱۲ سال شهردار تهران بود و انتقادها از «فساد او اطرافیانش» همواره در ایران مطرح بوده است.

با این حال در شرایطی که عیسی شریفی قائم‌مقام او در شهرداری تهران، به دلیل تخلفات شهرداری به زندان محکوم و حتی خود آقای قالیباف در بررسی قضایی پرونده مربوط به فرزندش به دادگاه احضار شد، اما هیچ یک از این تخلفات و اتهام‌های مربوط به فساد منجر به کناره گرفتن او از قدرت نشد و حتی به محض برکناری او از شهرداری تهران، با حکم رهبر جمهوری اسلامی به عضویت مجمع تشخیص مصلحت درآمد.

بعدتر قالیباف سرلیست فهرستی شد که اصولگرایان در اسفند ۹۸ برای انتخابات مجلس در حوزه تهران ارائه کردند و در همین مسیر ریاست مجلس شورای اسلامی را به دست گرفت.

نام آقای قالیباف همچنین در جلسه محرمانه سرلشکر جعفری فرمانده پیشین سپاه پاسداران و معاون اقتصادی‌اش در ارتباط با فساد در بنیاد تعاون سپاه به چشم می‌خورد.

در این فایل صوتی که چندی پیش برای نخستین بار توسط رادیوفردا افشا شد، به نقش مستقیم محمدباقر قالیباف در زمان شهرداری تهران، در پرونده فساد در بنیاد تعاون در کنار نام‌های دیگری از جمله قاسم سلیمانی، جمال‌الدین آبرومند، و حسین طائب اشاره شده است.