شماری از فعالان سیاسی و حقوق بشری هزاره در نامهای سرگشاده به سازمان ملل و رهبران جهان، از آنان خواسته تا «نسلکشی» هزارههای افغانستان را به رسمیت شناخته و محکوم کنند و نیز برای حفاظت از هزارهها خواهان برگزاری فوری نشست شورای امنیت سازمان ملل شدهاند.
این نامه سرگشاده چهرههای سرشناس جامعه هزاره افغانستان، یک روز پس از حمله انفجاری خونین به دو مرکز آموزشی در غرب کابل، با هدف به رسمیت شناسی «نسلکشی» جاری هزارهها و اقدام فوری برای حفاظت از هزارهها نوشته شده است.
در پای این نامه که به آدرس رئیس جمهوری آمریکا، دبیرکل سازمان ملل، رئیس جمهوری فرانسه، نخست وزیر بریتانیا، رئیس شورای اتحادیه اروپا و چند کشور دیگر نوشته شده است، چهرههای سرشناسی چون سیما سمر، سلیمه مزاری، حبیبه سرابی، ژنرال مراد علی مراد، زینب مزاری و یک شمار دیگر از چهرههای مطرح هزارههای افغانستان امضا کردهاند.
در این نامه که با عنوان «حفاظت از مردم هزاره در برابر نسلکشی» نوشته شده در گام نخست تاکید بر به رسمیت شناخته شدن مساله نسلکشی هزارههای افغانستان دارد و سپس خواسته شده تا هرچه زودتر سازمان ملل و شورای امنیت سازمان ملل، نشستی را در مورد افغانستان برگزار کنند که در آن مساله حفاظت از هزارهها که با نسلکشی روبهرو هستند به بحث گرفته شود.
در این نامه همچنین از پارلمان اروپا خواسته شده تا قتل عام هزارهها در سالهای ١٨٩٢ در زمان حکمرانی شاه عبدالرحمان خان، ١٩٩٨ حکومت نخست طالبان و کشتار سه سال گذشته را به عنوان عمل نسلکشی هزارهها اعلام کند.
در این نامه به بدتر شدن وضعیت هزارهها در حکومت طالبان نیز اشاره شده و از جامعه جهانی و کشورهای دوست خواسته شده تا از دعوت رهبران طالبان به کشورهای خود، خودداری کنند و نیز با کسانی که برضد هزارهها نفرتپراکنی میکنند و دست به تبلیغات میزنند، برخورد کنند.
فعالان هزاره در این نامه از جامعه جهانی خواستهاند که «به وضعیت هزارهها توجه کافی و فوری کنند و اقدامهای موثر و بازدارندهای در راستای حفاظت از هزارهها در برابر نسلکشی، آزار و اذیت و جنایت علیه بشریت روی دست گیرند.»
در نامه تاکید شده که از دیر زمانی است که هزارهها تنها گروه قومی در افغانستان است که بیشترین آزار و اذیت را دیدهاند و تاریخ حملهها به هزارهها یک تهدید وجودی جدی برضد این اجتماع شده است.