سوئیس درخواست آلمان برای صادرات سلاح به اوکراین را رد کرد

تهران- ایرنا- یک روزنامه سوئیسی گزارش داد که سوئیس با ممانعت از صادرات دوباره مهمات به مناطق جنگی، درخواست آلمان برای ارسال تجهیزات به اوکراین را رد کرده است. روزنامه زونتاگ سوئیس گزارش داد که خودروی زرهی «ماردر» آلمان ساخت شرکت تسلیحاتی راین متال، از مهمات ساخت سوئیس استفاده می کند. سوئیس صادرات دوباره مهمات به مناطق درگیری را محدود کرده است. به نوشته خبرگزاری رویترز، این روزنامه به نقل از سخنگوی دبیرخانه فدرال امور اقتصادی سوییس اعلام کرد که دو درخواست از آلمان مبنی بر انتقال مهمات به اوکراین دریافت کرده است. روزنامه زونتاگ به نقل از این مقام سوئیسی نوشت: با توجه به بی طرفی سوئیس و قانون مواد جنگی، به هر دو درخواست آلمان پاسخ منفی داده شد. سوئیس رویه گذشته را کنار گذاشته و از سیاست تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه به دلیل حمله به اوکراین تبعیت کرده، اما با اینحال گفته است که بی‌طرفی این کشور اجازه ارائه تسلیحات در مناطق درگیری را نمی‌دهد. سوئیس همچنین ماه گذشته میلادی درخواست لهستان برای ارسال تسلیحات به منظور کمک به اوکراین را رد کرد.

تلاش نیروهای روسیه برای تصرف آخرین نقطه مقاومت در ماریوپل

یکی از مشاوران رئیس جمهور اوکراین می‌گوید نیروهای روسیه تلاش‌های خود را برای تصرف کارخانه عظیم فولاد در ماریوپل که آخرین محل مقاومت نیروهای اوکراین در این شهر است، از سر گرفته‌اند. به گفته اولکسی آرستویچ، نیروهای روسیه حملات هوایی علیه این منطقه را دوباره شروع کرده‌اند، ولی نیروهای نظامی اوکراین همچنان در حال ایستادگی و حتی ضدحمله هستند.ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز پنجشنبه علنا به ارتش خود دستور داد تا مجتمع صنعتی آزوفستال را محاصره کنند اما در خصوص حمله مجدد به آن چیزی نگفت. این مجموعه در مرکز شهر ماریوپل تونل‌های پر پیچ و خم و کارگاه‌ها و کارخانه‌های متعدد دارد. براساس اطلاعات موجود در حال حاضر صدها غیرنظامی در آنجا پناه گرفته‌اند.

حملات موشکی به اودسا

بندر اودسا، سومین شهر اوکراین در کنار دریای سیاه روز گذشته هدف چند موشک کروز روسیه قرار گرفت. دفتر رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که در این حملات حداقل پنج نفر از جمله یک نوزاد سه ماهه کشته شده و ۱۸ نفر هم مجروح شده‌اند. شورای شهر اودسا گفته است که دو موشک پیش از رسیدن به هدف نابود شده اما دو موشک به یک مرکز نظامی اصابت کرده و دو موشک دیگر به ساختمان‌های مسکونی خورده است. خبرنگار بی‌بی‌سی در محل حادثه می‌گوید آمبولانس‌ها و آتش‌نشانان در محل حادثه حضور پیدا کردند و چند نفر را در همان نزدیکی دیده که سرشان زخمی شده بود. بندر اودسا در محاصره نیروی دریایی روسیه است و گلوله‌باران پراکنده آن ادامه داشته، اما تاکنون از نوع حملاتی که بیشتر در شرق اتفاق افتاده، در امان بوده است. این حمله درست یک روز پس از آن صورت گرفت که یک ژنرال روسیه گفت یکی از اهداف تهاجم، اشغال جنوب اوکراین است.

صدراعظم اسبق آلمان: نمی توان روسیه را منزوی کرد

گردهارد شرودر صدراعظم اسبق آلمان شنبه شب گفت که نمی توان به مدت طولانی روسیه را به لحاظ سیاسی و اقتصادی منزوی کرد. شرودر به روزنامه “نیویورک تایمز” گفت که این بدان علت است که صنایع آلمان به تولیدات روسیه که تنها به نفت و گاز منحصر نمی‌شود، نیاز دارد.وی تأکید کرد که آلمان نیازمند مواد خام روسیه است، چرا که تنها تولیدات مسکو نفت و گاز نیست، بلکه فلزات نادری نیز وجود دارد که جز مواد خام به حساب می‌آیند و نمی‌توان به آسانی و سادگی آن را با دیگر فلزات جایگزین کرد. پیش از این نیز رابرت هابک وزیر اقتصاد و انرژی آلمان گفته بود که تحریم فوری گاز و نفت روسیه می تواند بیشتر از ولادیمیر پوتین به مردم آلمان آسیب بزند و بیکاری و فقر گسترده را به همراه داشته باشد. آلمان از مشتریان اصلی نفت روسیه است و بیش از ۳۰ درصد از نیاز خود را از این کشور تأمین می‌کند. این اظهارات شرودر درحالی بیان می‌شود که ویکتوریا نولاند معاون سیاسی وزیر خارجه آمریکا در واکنش به تحریم نفت روسیه توسط ایالات متحده گفت: به دنبال کاهش بهره مندی ولادیمیر پوتین از نفت روسیه هستیم تا مجبور به توقف جنگ باشد.

لهستان تاکنون ۱.۶ میلیارد دلار اسلحه به اوکراین داده است

نخست وزیر لهستان گفت کشورش تسلیحاتی به ارزش ۱.۶ میلیارد دلار (۱.۵ میلیارد یورو) به اوکراین برای کمک به مقابله با تهاجم روسیه داده است. ماتئوش موراویسکی روز شنبه پس از یک جلسه با همتای اوکراینی‌اش، دنیس اچمیگال در کراکوف واقع در جنوب لهستان گفت: «تا به امروز، لهستان تجهیزات نظامی به ارزش حدود ۷ میلیارد زلوتی یا بیش از ۱.۶ میلیارد دلار به همسایه شرقی انتقال داده است.» وی همچنین گفت: «این تجهیزات باعث حفظ حاکمیت اوکراین، لهستان و اروپا می‌شود.» دولت لهستان گفته که از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در پایان فوریه، به این کشور موشک‌های ضد تانک، موشک‌های ضدهوایی، خمپاره، مهمات و همچنین پهپاد داده است. به گفته رسانه‌های لهستانی، ورشو ۴۰ تانک و همچنین حدود ۶۰ خودرو زرهی نیز بخشی از تجهیزاتی است که لهستان در اختیار کیف قرار داده است. دولت لهستان رسما چنین آماری را اعلام نکرده است.

ترکیه حریم هوایی خود را به روی پروازهای روسیه به سوریه بست

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در جریان سفر به اروگوئه اعلام کرد این کشور حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای نظامی و غیرنظامی روسیه به سوریه به مدت سه ماه بسته است. او گفت همتای روس خود سرگئی لاوروف را از این تصمیم در ماه مارس مطلع کرده تا به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خبر  بدهد. به گفته چاووش اوغلو پوتین دستور داد که دیگر پروازی در این مسیر انجام نشود.  آنکارا پیش‌تر تنگه‌های بسفر و داردانل را به روی کشتی‌های جنگی روسیه بسته بود. علاوه بر این، ترکیه با تحویل پهپادهای جنگی TB2  به کی‌یف، از نیروهای مسلح اوکراین حمایت می‌کند. 

امکان دیدار  پوتین و زلنسکی در ترکیه  

ترکیه به عنوان کشور عضو ناتو، با اوکراین و روسیه مناسبات خوبی دارد و پیشنهاد کرده است در مذاکرات صلح بین دو کشور میانجی‌گری کند. چاووش‌اوغلو گفته است که پوتین و زلنسکی توافق کرده‌اند در صورت پیشرفت مذاکرات صلح در ترکیه با یکدیگر دیدار کنند. او بدون اشاره به جزئیات بیشتر گفت، مسکو و کی‌یف در حال کار بر روی  “پیش‌نویس بیانیه مشترک” هستند. 

سفر گوترش به آنکارا 

در این میان اعلام شده که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، پیش از سفر هفته آینده خود به مسکو و کیف، به آنکارا سفر می‌کند. گوترش  دوشنبه ۲۵ آوریل با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه ملاقات می‌کند. او قرار است سه‌شنبه به دیدار پوتین برود و پنجشنبه برای ملاقات با زلنسکی رهسپار کی‌یف شود. رئیس جمهور اوکراین اما از برنامه سفر گوترش انتقاد کرده و گفته است: «جنگ در اوکراین جریان دارد، هیچ جنازه‌ای در خیابان‌های مسکو وجود ندارد. منطقی است که گوترش ابتدا به اوکراین بیاید تا وضعیت مردم و عواقب اشغال را ببیند.» گوترش از پوتین و زلنسکی خواسته بود که شخصا با هم ملاقات کنند. تاکنون، سازمان ملل نقشی فرعی در پایان دادن به جنگ اوکراین داشته است. از زمان شروع حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه، گوترش تنها یک بار تلفنی با زلنسکی صحبت کرده است. پوتین تاکنون از هرگونه تماس با دبیرکل سازمان ملل خودداری کرده، زیرا او مسکو را به نقض منشور سازمان ملل متهم کرده بود.