در پی حذف محسن رضایی و صولت مرتضوی از ترکیب کمیسیون اقتصادی دولت، این دو اعلام کردند که خودشان داوطلبانه از این کمیسیون کناره گیری کردند و کسی آنان را حذف نکرده است. صولت مرتضوی در توضیح دلایل کناره گیری خود و محسن رضایی از کمیسیون اقتصادی دولت گفته است چون حضور در این کمیسیون نیازمند مطالعه پیش از شرکت در جلسات بود و آقای رضایی هم “مشغله فراوان” داشت و شرکت در جلسات برایش امکانپذیر نبود، لذا از عضویت در کمیسیون اقتصادی دولت کناره گیری کرد.

با این حال، صولت مرتضوی در پایان تأکید کرده است که “آقای رضایی با تمام قوا در حوزه معاونت اقتصادی ریاست جمهوری…است و دولت حداکثر استفاده را از او خواهد کرد.”

با این حال، هیچ‌کدام از این توضیحات در ابلاغیه دولت وجود ندارد. دیروز دوشنبه محمد مخبر، معاون اول ابراهیم رئیسی، در حکمی مصوبۀ دولت را دربارۀ حذف محسن رضایی و صولت مرتضوی از کمیسیون اقتصادی دولت تأئید و جهت اجرا ابلاغ کرد.

تا پیش از این محسن رضایی و صولت مرتضوی دو نمایندۀ اقتصادی و اجرایی رئیس جمهوری، ابراهیم رئیسی، محسوب می شدند. به گزارش خبرگزاری های ایران، هیئت وزیران ایران در نشست هفتم فرودرین ماه خود تصمیم گرفت که این دو تن را از کمیسیون اقتصادی دولت حذف کند.

ریاست کمیسیون اقتصادی دولت بر عهدۀ وزیر اقتصاد، احسان خاندوزی، است. پیشتر جراید ایران نوشته بودند که حضور محسن رضایی در این کمیسیون اختلافاتی را در پی خواهد داشت. روزنامۀ آفتاب یزد تصریح کرده بود که احسان خاندوزی و محسن رضایی، هر یک خود را نظریه پرداز برجستۀ اقتصاد می دانند. موضوع یارانه ها و افزایش آن از جمله موارد اختلاف میان این دو اعلام شده بود. احسان خاندوزی ضمن مخالفت با پیشنهاد محسن رضایی مبنی بر افزایش یارانه ها به هشتصد هزار تومان برای یک خانوار چهار نفره آن را غلط خوانده بود. با این حال، مصوبۀ دولت به منظور حذف محسن رضایی از ترکیب کمیسیون اقتصادی دولت با تأخیر یک ماهه ابلاغ شده و این تأخیر گویای کشمکش هایی در میان اعضای این کمیسیون و خود دولت نیز بوده است.