بر اساس قوانین جدید مالیاتی که روز سه‌شنبه در مجلس ایران به تصویب رسید گروه‌هایی از هنرمندان و کاربران شبکه‌های اجتماعی و همچنین موسسات آموزشی برای کنکور باید مالیات بدهند، اما زائران از عوارض خروج از کشور و ناشران قرآن و کتاب‌های مذهبی از مالیات معاف شده‌اند.

این قوانین جدید مالیاتی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال آینده خورشیدی به تصویب رسیده است.

بر اساس این قوانین جدید، فعالیت‌های انتشاراتی و مطبوعاتی و قرآنی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاههای ذی‌ربط، از پرداخت مالیات معاف است.

همچنین در تعیین عوارض خروج از کشور برای اقشار مختلف، در سال آینده کسانی که برای سفرهای مذهبی از مرزهای زمینی به مقصد عراق از کشور خارج می شوند از پرداخت عوارض خروج معافند.

در عوض، نمایندگان مجلس شورای اسلامی معافیت‌های مالیاتی موسسات کنکور دانشگاه‌ها را حذف کردند و از این پس این موسسات آموزشی که اغلب آنان متعلق به بخش خصوصی است، باید مالیات بدهند.

حذف این مالیات‌های منجر به گران‌تر شدن کلاس‌های کنکور و احتمالا کاهش چشمگیر شرکت دانش‌آموزان ایرانی در این کلاس‌ها خواهد شد.

همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفتند  بازیگران با درآمد سالانه بالای ۲۰۰ میلیون تومان که تاکنون دارای معافیت مالیاتی بودند، در سال ۱۴۰۰۰ مالیات پرداخت کنند.

پیشتر بسیاری از بازیگران به این تصمیم اعتراض کرده بودند.

همچنین مجلس شورای اسلامی تصویب کرد که درآمد کاربران فضای مجازی دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده از محل تبلیغات مشمول مالیات بر درآمد خواهد بود.

در سال‌های اخیر و با افزایش بیکاری در ایران، بسیاری از مردم به شغل‌هایی از طریق شبکه‌های مجازی روی آورده‌اند.

همچنین با افزایش مالیات اپراتورهای مخابراتی، وزرات ارتباطات اعلام کرد که قیمت اینترنت در سال آینده افزایش خواهد یافت.

همچنین مجلس تصویب کرد شرکت‌ها در مناطق آزاد تجاری – صنعتی در سال آینده مالیات بر ارزش افزوده بدهند که این تصمیم بر رونق و فعالیت در این مناطق تاثیرگذار خواهد بود.

نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای کلیه مراکز درمانی را مکلف کردند ده درصد از حق‌الزحمه یا حق‌العمل پزشکی پزشکان را به عنوان علی‌الحساب مالیات کسر کنند.

افزایش مالیات از بخش خصوصی در رشته‌های مختلف در حالی است که نهادهای ثروتمند تحت تملک رهبر جمهوری اسلامی از معافیت معافند.