محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی روز یکشنبه ۱۸ اردیبهشت، در انتقادی کمسابقه از دولت ابراهیم رئیسی گفت که «در گرانیهای اخیر و موضوع افزایش قیمت ماکارونی هم بیتوجهی به قانون مجلس باعث شد چنین فضایی ایجاد شود و مردم را به شدت ناراحت کند.»
همزمان با روند پرشتابِ افزایش قیمت انواع کالا و مواد غذایی در ایران، افزایش قیمت نان و سهمیهبندی آن در روزهای گذشته موجی از نگرانی را در بین شهروندان و انتقادهای گستردهای را ایجاد کرده است.
با گران شدن نان و ماکارونی، حتی اصولگرایان و کسانی که در شبکههای اجتماعی از دولت او طرفداری میکردند نیز به انتقاد از دولت ابراهیم رئیسی روی آوردهاند.
محمدباقر قالیباف روز یکشنبه در ارتباط با گرانیها گفت: «مسئله اصلی که باعث نگرانی بیشتر مردم شده این است که گرانی اخیر شروع گرانیهای کالاهای اساسی باشد که معیشت مردم به آن گره خوردهاست. ریشه این نگرانیهای مردم به این برمیگردد که اگر قرار است ارز ترجیحی مربوط به کالاهای اساسی هدفمند شود، گرانیهای شدیدی در دیگر کالاها که مرتبط با آن هستند ایجاد خواهد شد و دولت در موضوع ماکارونی و آرد صنعتی به گونهای عمل کرد که باعث نگرانی بیشتر مردم شد.»
اظهارات محمدباقر قالیباف در مورد نگرانی اقتصادی مردم ایران در حالی بیان میشود که در هفتههای اخیر انتشار تصاویر همسر، دختر و داماد آقای قالیباف در فرودگاه بینالمللی تهران همراه با «بار زیاد» حاوی وسایل نوزاد خریداریشده از ترکیه برای او مسئلهساز شده است.
در شبکههای مجازی گزارشهای تائیدنشدهای هم از خرید دو دستگاه آپارتمان به نام محمدرضا بحیرایی، داماد او، در استانبول منتشر شد و این گزارشها جنجال زیادی برپا کرده است.
افشای سفر خانواده قالیباف که در شبکههای مجازی فارسیزبان نیز سروصدای زیادی ایجاد کرد، موجب طرح دوباره پروندههای فساد اقتصادی پیشینی شد که نام قالیباف در آنها نیز مطرح بود.
اصولگرایان هم لب به انتقاد از دولت گشودند!
از جمله فساد نیروهای مرتبط با نیروی قدس سپاه، بنیاد تعاون سپاه و شهرداری تهران و نقش مستقیم رئیس کنونی مجلس در آن. رادیوفردا در بهمنماه سال گذشته فایلی صوتی از جلسه محرمانه در این باره منتشر کرد.
در همین حال، مسیح مهاجری مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی، در شماره روز ۱۷ اردیبهشت این روزنامه، در مطلبی با ذکر اینکه «نان، حتی در دوران جنگ تحمیلی هم گران نشد»، خواستار استعفای ابراهیم رئیسی شد و تاکید کرد: «حالا که روشن شده شما نمیتوانید از عهده حل مشکلات برآیید، شجاعانه کنار بروید و کار را به افراد کاردان بسپارید تا مردم و کشور را از این گرداب خطرناک نجات بدهند.»
اما روزنامه کیهان به مدیرمسئولی حسین شریعتمداری، در شماره روز یکشنبه خود به این نوشته روزنامه جمهوری اسلامی واکنش تند نشان داده و نوشت که مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی در دوره دولت روحانی «رویش را به سمت دیگری چرخانده بود» و بهجای بازخواست مدیران «مجیز آنها را میگفت یا حداکثر لکنت زبان داشت.»
در این مطلب حتی آمده است که خود مسیح مهاجری «باید قبل از هر چیز به خاطر ارائه تحلیلهای مسمومی که موجب گرفتار کردن اقتصاد کشور و مردم شده، از افکار عمومی و نظام عذرخواهی کند.»
روزنامههای کیهان و جمهوری اسلامی هر دو وابسته به رهبر جمهوری اسلامی هستند.
بسیج دانشجویی نیز روز پنجشنبه، ۱۵ اردیبهشت، خطاب به دولت با اشاره به این که «اقلام باقیماندهای که ارز ترجیحی دریافت میکنند، حساسترین کالاهای موجود در سبد زندگی مردم به حساب میآیند» به دولت هشدار داد که «مردم تحمل گران شدن یکباره این همه کالا را ندارند».
ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور، شامگاه شنبه در یک نشست گفت که هدف دولتش «جابهجایی» یارانه کالاهای اساسی از واردکننده به مصرفکننده است و در ادامه نیز گفت که «هدف دولت این است که با کمک اصناف و اتحادیهها، کاری کند تا مردم مزه شیرین عدالت را در پرداخت یارانهها بچشند.»