ویلیام برنز، دیپلمات قدیمی آمریکایی که از سوی جو بایدن به عنوان نامزد تصدی سازمان اطلاعات آمریکا، سیا، معرفی شده، چین را بزرگترین تهدید علیه آمریکا معرفی کرد.
ویلیام برنز که قول داده استقلال سازمان اطلاعات آمریکا را نسبت به جهان سیاست حفظ کند با اظهار این مطلب در مقابل کمیسیون اطلاعات سنای آمریکا، افزده است که “در صحنۀ بینالمللی حاضر که بیش از پیش پیچیده و رقابتی شده، رویکرد غارتگرانۀ دولت چین بزرگترین چالش ژئوپولتیک آمریکا است.” ویلیام برنز سپس افزوده است که “پشت سر نهادن چین در دهه های آینده برای امنیت ملی آمریکا اهمیّت حیّاتی دارد” و رسیدن به چنین مقصودی نیازمند “راهبردی درازمدت، روشن و مبتنی بر حمایت دو حزب دموکرات و جمهوریخواه، اصلاحات درونی و اطلاعات مطمئن است.”
اگر چه ویلیام برنز بر ضرورت همکاری واشنگتن و پکن در زمینه های تغییرات اقلیمی یا عدم تکثیر سلاحهای هستهای تأکید کرد، اما، او هشدار داد که “چین به طور روشمند توانمندیهای خود را در زمینۀ سرقت علمی تقویت، مردم خود را سرکوب و کشورهای همسایه را تهدید میکند.” به گمان ویلیام برنز دولت “چین قدرت خود را در جهان توسعه داده و نفوذ خود را در جامعۀ آمریکا بنا میسازد.”
در سالهای گذشته سرویس های اطلاعاتی چین، سازمان اطلاعات آمریکا، سیا، را آماج قرار داده و شماری از مأموران و دیپلماتهای آمریکایی را به استخدام خود درآوردند. پکن همچنین ده سال پیش موفق شد شبکۀ خبرچینان سازمان اطلاعات آمریکا در چین را شناسایی و نابود کند.
ویلیام برنز در اظهارات خود تأکید کرد که نبرد برای برتری فنی در عرصۀ اطلاعات از جمله استفاده از هوش مصنوعی عنصر کلیدی مأموریت و وظیفۀ او به عنوان رئیس جدید سازمان اطلاعات آمریکا خواهد بود. ویلیام برنز سپس گفت که به غیر از چین، روسیه و ایران دیگر تهدیدهای بزرگ امنیتی آمریکا هستند. ویلیام برنز که در سالهای ٢٠٠٨-٢٠٠٥ سفیر آمریکا در مسکو بوده، تصریح کرد که این تجربه به او آموخت که “دست کم گرفتن روسیه ولادیمیر پوتین خطا است.” او گفت : “حتا اگر روسیه از بسیاری جهات قدرتی رو به زوال است، اما، قادر است همانند قدرتهای نوظهوری از قبیل چین نقشی اخلالگر ایفاء کند.”
ویلیام برنز که در عین حال معمار توافق اتمی با ایران بود تصریح کرد که “برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی، ایالات متحد آمریکا باید هر آنچه میتواند بکند.”
ویلیام برنز در مقام جدید باید جای “جینا هاسپل” را در رأس سازمان اطلاعات آمریکا بگیرد : نخستین زنی که به چنین مقامی در آمریکا دست یافت ولی به دلیل نقشاش در طرح های شکنجۀ سازمان سیا پس از یازدهم سپتامبر هدف انتقاد قرار گرفت. ویلیام برنز اطمینان داد که شیوه های بازجویی افراطی در دورۀ ریاست وی در سازمان اطلاعات آمریکا هرگز اجرا نخواهد شد و او شبیه سازی خفگی در آب را مصداق شکنجه میداند.
جو بایدن ویلیام برنز را به عنوان احیاگر استقلال سرویسهای اطلاعاتی آمریکا معرفی کرده که به گفتۀ او توسط دونالد ترامپ آسیب جدّی دید. ویلیام برنز با اشاره به تجربۀ طولانی مدتش به عنوان دیپلمات در خاورمیانه و روسیه، گفت : “از زمانی که کار اطلاعاتی آغاز میشود، سیاست باید خاتمه یابد و مسئولان اطلاعاتی باید به مسئولان سیاسی چیزهایی را بگویند که آنان باید بشنوند، حتا اگر مایل به شنیدن آنها نباشند.” ویلیام برنز که به مدت سی و سه سال دیپلمات باتجربۀ دولت آمریکا بوده در سخنان خود بر ضرورت همکاری سازمان اطلاعات آمریکا با متحدان این کشور و به ویژه برای مقابله با روسیه تأکید کرد و رویکرد مصالحه جویانۀ دونالد ترامپ در قبال مسکو را مورد سرزنش قرار داد. او گفت : “پاسخهای قاطعانۀ نه فقط آمریکا، بلکه متحدان اروپایی و غیراروپایی آمریکا تاثیر بیشتری بر محاسبات پوتین خواهند گذاشت.”