پس از سفر ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران، به قطر در اسفند سال گذشته، روز دوشنبه دوم خرداد وی در سفری یک‌روزه عازم عمان، دیگر کشور حاشیه خلیج فارس که مناسبات به‌نسبت نزدیکی با جمهوری اسلامی دارد، شد.

سفر رئیسی به عمان یک هفته پس از آن انجام می‌شود که هیئتی ۵۰ نفره از تجار و فعالان اقتصادی ایران به این کشور رفته بودند. هم‌زمان جواد اوجی، وزیر نفت، از «توافق» برای تشکیل کمیته‌ای مشترک برای توسعه مشترک میدان نفتی هنگام که در مرز دریایی دو کشور قرار دارد، خبر داد.

در میان شش امیرنشین خلیج فارس، در حالی که عربستان، امارات متحده عربی و بحرین مناسبات پرتنشی با ایران دارند و روابط رسمی میان عربستان و ایران از سال‌ها پیش قطع شده، قطر، کویت و عمان همواره مناسبات نسبتاً نزدیک با جمهوری اسلامی ایران را حفظ کرده‌اند.

این سفرها در حالی انجام می‌شود که مذاکرات احیای برجام در وضعیت بن‌بست قرار دارد و دو کشور قطر و عمان در موارد متعددی از جمله برجام نقش میانجی را میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده و برخی کشورهای دیگر ایفا کرده‌اند.

هنوز گزارشی از نتیجه این سفر منتشر نشده، اما ابراهیم رئیسی در مسقط گفت که «همکاری‌های دو کشور در مسایل و حوزه‌های مختلفی که در منطقه وجود دارد نیز از موضوعات این سفر است.»

در پی دیدار روز شنبه ۳۱ اردیبهشت جواد اوجی، وزیر نفت ایران، با محمد بن حمد الرمحی، همتای عمانی خود در مسقط، خبرگزاری ایرنا از توافق دو کشور برای احیای مذاکرات احداث خط لوله برای انتقال گاز ایران به عمان و همچنین توسعه مشترک میدان نفتی «هنگام» خبر داد.

میدان هنگام تنها میدان نفتی مشترک میان ایران و عمان است.

تفاهم‌نامه پروژه احداث خط لوله انتقال سالانه ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز ایران به عمان برای مایع‌سازی (ال‌ان‌جی) و فروش در بازارهای بین‌المللی حدود دو دهه پیش امضا شد و قرار بود سال ۸۷ اجرایی شود، اما تحریم‌های بین‌المللی این پروژه را در حد تفاهم‌نامه نگه داشت و حتی قرارداد نیز امضا نشد.