همزمان با تشدید حملات روسیه در منطقه دونباس در هشتادوهشتمین روز از تهاجم ارتش این کشور به خاک اوکراین، کی‌یف می‌گوید که حاضر به پذیرفتن آتش‌بس و یا امتیاز دادن به مسکو نیست.

خبرگزاری رویترز روز یکشنبه اول خرداد به نقل از مذاکره‌کننده ارشد اوکراین نوشت که کی‌یف هر گونه توافق با مسکو از جمله واگذاری قلمرو سرزمینی را رد می‌کند.

میخائیلو پودولیاک، مشاور رئیس‌جمهوری اوکراین، تصریح کرد هر گونه امتیازدهی به مسکو نتیجه معکوس خواهد داشت، زیرا جنگ پایان نخواهد یافت و روسیه هر بار پس از وقفه‌ای کوتاه، با شدت بیشتری حملات خود را از سر می‌گیرد.

اخیرا لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، و ماریو دراگی، نخست‌وزیر ایتالیا، درخواست آتش‌بس فوری در جنگ اوکراین را مطرح کردند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، روز ۱۴ اردیبهشت هشدار داده بود که تا وقتی نیروهای روسیه به‌طور کامل از خاک اوکراین عقب‌نشینی نکنند، کشورش به توافق آتش‌بس با مسکو تن نخواهد داد.

او گفته بود اگرچه ادامه مذاکره صلح اهمیت دارد اما «تا وقتی رئیس‌جمهوری روسیه آن را امضا نکند یا بیانیه رسمی صادر نشود»، چنین توافق‌هایی بی‌فایده است.

تشدید حملات روس‌ها برای تصرف کامل دونباس

آقای زلنسکی شامگاه شنبه ۳۱ اردیبهشت در یک سخنرانی ویدئویی، وضعیت در دونباس را «بسیار دشوار» توصیف کرد و در عین حال گفت: «این واقعیت که می‌توانیم در هشتادوهفتمین روز از جنگی همه‌جانبه علیه روسیه چنین حرفی بزنیم، خبر خوشایندی است».

پس از پایان هفته‌ها مقاومت از سوی آخرین مبارزان اوکراینی در بندر راهبردی ماریوپول در جنوب شرقی این کشور، روسیه هم‌اکنون مشغول انجام حمله‌ای بزرگ در لوهانتسک، یکی از دو استان منطقه دونباس است.

جدایی‌طلبان مورد حمایت روسیه پیش از تهاجم نیروهای روسی به اوکراین در ۲۴ فوریه (پنجم اسفند)، بخش‌هایی از لوهانتسک و استان همجوار آن، دونتسک، را در کنترل داشتند.

با این حال، از اوایل آوریل که نیروهای روسی وادار به عقب‌نشینی از مناطقی در حومه کی‌یف شدند، مسکو تلاش خود را برای تصرف آخرین نواحی تحت کنترل اوکراین در دونباس تشدید کرده است.

ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین روز یکشنبه در به‌روز رسانی تازه‌ترین تحولات جنگ در خط مقدم دونتسک گزارش داد که نیروهای روسی تلاش دارند با عبور از خطوط دفاعی اوکراین خود را به مرزهای اداری منطقه لوهانتسک برسانند.

به گفته فرماندار محلی در استان دونتسک، در پی بمباران نیروهای روسی در روز شنبه هفت غیرنظامی کشته و ده تن نیز مجروح شدند.

در همین حال، مناطق شمالی‌تر در لوهاننسک از جمله سورودوینسک نیز هدف آتش‌بار سنگین توپخانه روسیه قرار گرفته‌اند.

پیش از این روسیه روز جمعه اعلام کرد که پس از سه ماه محاصره، شهر ماریوپل را به تمامی تصرف کرده است؛ رویدادی که تا به امروز، نادرترین دستاورد ارتش روسیه در خاک اوکراین قلمداد می‌شود.

تداوم پشتیبانی دولت‌های غربی از کی‌یف

در حالی‌ که تهاجم روسیه به اوکراین به زودی وارد ماه چهارم می‌شود، جو بایدن،‌ رئیس‌جمهوری آمریکا، روز شنبه لایحه مربوط به بسته جدید کمک ۴۰ میلیارد دلاری به اوکراین را ابلاغ کرد.

به این ترتیب، کل کمک‌های ارائه شده توسط دولت بایدن به اوکراین از آغاز تهاجم روسیه به این کشور به ۵۳ میلیارد دلار می‌رسد.

همزمان با ادامه پشتیبانی غرب از اوکراین، آندری دودا،‌ رئیس‌جمهوری لهستان، نیز روز یکشنبه در سفری غیرمترقبه به کی‌یف، پایتخت اوکراین، حاضر شد که به عنوان نخستین رهبر خارجی از آغاز جنگ، در پارلمان اوکراین سخنرانی کند.

لهستان که از آغاز تهاجم روسیه به همسایه خود پذیرای میلیون‌ها پناهنده اوکراینی بوده، به دروازه اصلی برای ارسال تسلیحات و کمک‌های بشردوستانه غرب به اوکراین مبدل شده است. ورشو همچنین از حامیان جدی پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا است.

ولودیمیر زلنسکی روز شنبه بار دیگر گفت که اتحادیه اروپا باید هر چه سریع‌تر، تمایل اوکراین برای پیوستن به این اتحادیه را در متن تهاجم روسیه مد نظر قرار دهد.