زلنسکی خواستار مذاکرات مستقیم با پوتین شد
ولودیمیر زلسنکی رئیس جمهوری اوکراین گفت او فقط می خواهد به طور مستقیم با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه مذاکره کند و از طریق میانجیگران این مذاکرات را انجام نخواهد داد.
خبرگزاری رویترز نوشت: اگر رئیس جمهوری روسیه «واقعیت را درک کند» امکان یافتن راه حلی دیپلماتیک برای برون رفت از این درگیری وجود دارد.
زلنسکی خطاب به حاضران در مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس سوئیس همچنین گفت که اوکراین تا بازگرداندن همه اراضی خود به جنگ ادامه خواهد داد.
رئیس جمهوری اوکراین افزود: مسکو باید نیروهایش را به خطوط قبل از آغاز تهاجم روسیه در ۲۴ فوریه باز گرداند.
وی افزود: این باید اولین گام به سمت مذاکرات باشد و روسیه در مذاکره با اوکراین وقت کشی می کند.
آمادگی روسیه برای خروج کشتیهای حامل مواد غذایی از اوکراین
روسیه برای کمک به ایجاد مسیر امن مختص کشتیهای حامل مواد غذایی در خروج از اوکراین اعلام آمادگی کرد.
رسانه های روسیه به نقل از “آندری رودنکو” معاون وزیر خارجه این کشور گزارش دادند که مسکو آمادگی دارد مسیر انساندوستانه برای کشتیهای حامل مواد غذایی در اوکراین ایجاد کند تا بتوانند از این کشور خارج شوند.
این مقام ارشد روسیه همچنین خاطر نشان کرد که هنوز زود است یک پایگاه نظامی روسیه در منطقه خرسون اوکراین که تحت کنترل روسهاست، ایجاد شود.
همچنین خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد، معاون وزیر خارجه روسیه امروز گفت که مسکو ادعای مطرح شده در این رابطه که ارتش روسیه در حال قاچاق غلات از بنادر اوکراین است را قویا رد می کند.
شبکه سی ان ان اخیرا مدعی شده بود که تصاویر ماهواره ای نشان می دهد کشتی هایی که گمان برده می شوند روسی باشند، در حال بارگیری غلات از اوکراین و انتقال آنها از طریق شبه جزیره کریمه هستند.
روسیه خواستار لغو تحریمها برای جلوگیری از بحران جهانی غذا است
یک دیپلمات ارشد روسیه روز چهارشنبه خواستار لغو تحریمها علیه مسکو به عنوان شرطی برای جلوگیری از بحران جهانی غذا به دلیل مسدود شدن صادرات غلات اوکراین از زمان آغاز حمله کرملین شد.
آندری رودنکو ، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: «حل مشکل مواد غذایی نیازمند یک رویکرد جمعی است که به ویژه شامل لغو تحریمهایی است که بر صادرات و مبادلات مالی روسیه اعمال شده است».
این در حالیست که آخرین تجزیه تحلیل های وزارت دفاع بریتانیا حاکی از آن است که مسدود ماندن دسترسی به بنادر کلیدی دریای سیاه با توجه به تقاضای بالا برای غلات اوکراین، می تواند موجب بالارفتن بیشتر مواد غذایی در سطح دنیا شود.
ناامیدی کییف از حمایت ناتو برای بازگشایی بنادر اوکراین
وزیر خارجه اوکراین امروز گفت که بعید است ناتو برای بازگشایی بنادر اوکراین وارد عمل شود و به این اقدام کمک کند.
” دمیترو کولبا” امروز در حاشیه اجلاس داووس سوئیس خاطر نشان کرد که بعید است ناتو برای کمک به کشتیها در خروج از بنادر مسدود شده اوکراین، منطقه پرواز ممنوع بر فراز آسمان این بنادر ایجاد کند.
این مقام ارشد اوکراین افزود: حتی اگر روسیه تضمینهایی را برای اطمینان از ایجاد مسیرهای امن برای کشتی ها در خروج از بنادر اوکراین بدهد، مسکو میتواند در هر زمانی این تضمین ها را نقض کند.
نمایندگان سوئد و فنلاند درباره پیوستن به ناتو با مقامات ترکیه دیدار میکنند
پس از حمله روسیه به اوکراین، دو کشور سوئد و فنلاند پیشنهادات خود را برای پیوستن به ناتو ارائه کردند. آنها به حمایت کلیه ۳۰ عضو ناتو نیاز دارند.
اما ترکیه با پیشنهادات آنها مخالفت کرده است. رئیس جمهور ترکیه، اردوغان هر دو را به پناه دادن به حامیان گروه شبه نظامی جدایی طلب کرد پ.ک.ک متهم کرده است.
سوئد و فنلاند در سال ۲۰۱۹ پس از تهاجم نظامی به سوریه که برخی از شبه نظامیان کرد در آن فعال هستند، تحریمهایی را علیه آنکارا اعمال کردند.
برخی تحلیلگران بر این باورند که ترکیه ممکن است در تلاش برای گرفتن امتیاز از سایر اعضای ناتو با این درخواست مخالفت کند.
وزیر خارجه فنلاند گفت که امیدوار است هر دو طرف بتوانند اختلافات خود را برطرف کنند.
زلنسکی: غرب فاقد اتحاد لازم در زمینه تامین تسلیحات مورد نیاز ماست
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در سخنان خود در نشست مجمع جهانی اقتصاد بار دیگر کشورهای غربی را به عدم اتخاذ سیاست یکپارچه و منسجم در حمایت تسلیحاتی از کشورش متهم کرد. زلنسکی که از طریق ویدئو کنفرانس در داووس سخن می گفت، ادامه داد: «سئوال من این است که آیا در عمل اتحادی وجود دارد؟»
آلمان بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا از ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین تاکنون خودداری کرده است.
رئیس جمهوری اوکراین همچنین از عدم توانایی اتحادیه اروپا در گنجاندن نفت به فهرست بسته ششم تحریمی خود علیه مسکو انتقاد کرد. در حالی که پاریس و برلین، دو قدرت اول اتحادیه برای قطع کردن واردات نفت روسیه آماده می شوند، مجارستان، یکی دیگر از اعضای اتحادیه همچنان با چنین تصمیمی مخالف است.
اتحادیه اروپا ۱۰ میلیارد یورو از داراییهای تُجار روس را توقیف کرده است
اتحادیه اروپا حدود ۱۰ میلیارد یورو از داراییهای متعلق به تجار روسی را به عنوان بخشی از تحریم ها علیه مسکو توقیف کرده است.
این موضوع را خبرگزاری آلمان امروز به نقل از اطلاعات ارائه شده از سوی کمیسیون اروپا اعلام کرد.
در ادامه این گزارش خبرگزاری آلمان آمده است، در بحبوحه جنگ در اوکراین، تجار روسی دسترسی به قایقهای تفریحی، املاک و مستغلات و دیگر داراییهای خود به ارزش حدودی ۱۰ میلیارد یورو را از دست داده اند. این آمار پیشتر تا تاریخ هشتم آوریل حدود ۶.۷ میلیارد یورو بود.
غرب پس از آغاز جنگ اوکراین به بهانه اعمال تحریم ها علیه مسکو، تدابیری را برای توقف دارایی های روسیه در خارج از این کشور اتخاذ کرد. این در حالی است که وزیر خزانه داری آمریکا پیشتر در مورد توقیف دارایی های مسکو، اذعان کرد که این اقدام غیرقانونی است.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین نیز در مورد این موضوع اعلام کرد که مسکو با تلاشها برای دزدیدن داراییهای روسیه در خارج از این کشور مقابله خواهد کرد و از اموال خود دفاع میکند.
صادرات نفت روسیه رکورد زد
بر اساس دادههای شرکت تحلیل انرژی وورتکسا، در یک ماه گذشته نزدیک به ۶۲ میلیون بشکه از نفت خام اورال روسیه صادر شده است که یک رکورد جدید محسوب میشود.
به گزارش “راشا تودی”، به گفته این شرکت، اگرچه محمولههای نفتی روسیه در نفتکشها روی دریا قرار دارد، اما به دلیل محدودیتهای ایجاد شده در اروپا برای خرید نفت از روسیه، فروش برخی محمولههای نفتی این کشور با مشکل مواجه شده است.
بر اساس این گزارش، حجم صادرات نفت روسیه سه برابر بیشتر از نفت صادراتی این کشور پیش از آغاز عملیات نظامی در اوکراین در ۲۴ فوریه است.
این شرکت افزود، اکثر محمولههای نفتی روسیه به سمت آسیا و به مقاصد هند و چین درحال حرکت هستند درحالی که صادرات نفت به اروپا نیز افزایش یافته است.
پیش از این، گزارش ماهانه آژانس بینالمللی انرژی نشان داد با وجود تحریمهای غرب علیه روسیه، درآمدهای نفتی مسکو در سال جاری افزایش یافته است.
بر اساس جدیدترین دادههای منتشر شده از سوی آژانس بینالمللی انرژی (IEA) با وجود تحریمهای غرب، درآمد صادرات نفت روسیه از ابتدای سال ۲۰۲۲ حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است.
طبق گزارش ماهانه این آژانس، مسکو در سال جاری هر ماه حدود ۲۰ میلیارد دلار از فروش نفت خام و محصولات مرتبط با نفت درآمد کسب کرده است.
آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی در ماههای گذشته با شروع جنگ روسیه و اوکراین سیاستهایی را برای تحریم محصولات نفت و گاز روسیه وضع کردهاند. اتحادیه اروپا و بریتانیا برنامههای خود را برای لغو تمام خرید نفت خام روسیه تا پایان سال اعلام کردند و غولهای نفتی بینالمللی مانند شل و توتال نیز متعهد شدند که خرید نفت از روسیه را متوقف کنند.
طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی ظاهراً کشورهای آسیایی و چین محمولههای بیشتری از نفت خام روسیه را خریداری میکنند.
آژانس بینالمللی انرژی گفت: علاوه بر این، اتحادیه اروپا، برغم موضعگیریاش، تا کنون بزرگترین بازار سوخت روسیه باقی مانده است و ۴۳ درصد از صادرات نفت این کشور در ماه آوریل به این اتحادیه رسیده است.
مجارستان وضعیت اضطراری اعلام کرد
ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان، با اشاره به چالشهای ناشی از جنگ جاری در اوکراین، در این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد.مجارستان به دلیل شیوع بیماری همه گیری کرونا هم اکنون در وضعیت فوقالعاده قرار دارد اما قرار بود این وضعیت روز سهشنبه منقضی شود.
اوربان سهشنبه شب در بیانیهای گفت: برای حفاظت از منافع امنیت ملی مجارستان و به منظور اطمینان از وارد نشدن به جنگ و محافظت از خانوادههای مجارستانی، دولت به فضایی برای مانور و توانایی برای اقدام فوری نیاز دارد.
پارلمان مجارستان روز سهشنبه، یک اصلاحیه قانون اساسی را به تصویب رساند که به نخستوزیر این کشور اجازه میدهد تا در صورت وقوع جنگ یا فاجعه انسانی در یک کشور همسایه، وضعیت اضطراری اعلام کند.
منتقدان اوربان معتقدند که این اصلاحیه به او اجازه میدهد با «دستور» حکومت کند و پارلمان مجارستان را دور بزند.