نرخ دلار در بازار آزاد ایران در روز دوشنبه ۹ خرداد به ۳۱ هزار و ۱۳۰ تومان رسید که بالاترین نرخ از مهرماه سال ۱۳۹۹ است.

نرخ دلار از نیمه پارسال که دولت ابراهیم رئیسی کار خود را آغاز کرد، حدود ۲۵ درصد افزایش قیمت داشته است. بخش اعظم این افزایش مربوط به بهار سال جاری است، به‌طوری که نرخ دلار از حدود ۲۶ هزار تومان به بالای ۳۱ هزار تومان اوج گرفته است.

قیمت یورو در روز دوشنبه نیز به ۳۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.

به نظر می‌رسد از زمان توقف مذاکرات برای احیای توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی موسوم به «برجام» و کاهش امیدها به رفع تحریم‌های آمریکا، رشد نرخ ارز شتاب گرفته است.

این مذاکرات ماه‌هاست که به‌دلیل طرح خواسته‌های جدید از سوی ایران بویژه درخواست برای خارج کردن نام سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا معلق شده است.

افزایش نرخ انواع ارزهای خارجی در ایران در حالی است که ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری اسلامی، در تبلیغات و مناظره‌های انتخاباتی قول «ثبات در بازار ارز» را داده و بارها نسبت به افزایش نرخ دلار به ۳۰ هزار تومان در دولت حسن روحانی کنایه زده و انتقاد کرده بود.

ادامه اوج‌گیری نرخ ارز در حالی است که علی فروزنده، مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت، روز هشتم خرداد مدعی شد که وصول درآمدهای حاصل از صادرات نفت، میعانات گازی، گاز طبیعی، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی در دو ماهه نخست امسال «افزایش خیره‌کننده‌ای» نسبت به مدت مشابه پارسال داشته و ۶۰ درصد رشد کرده است.

مقامات ایران توضیح نمی‌دهند چرا در حالی که درآمدهای نفتی «افزایش خیره‌کننده‌» داشته است، نرخ دلار کماکان روند صعودی دارد.

در این میان گزارش سایت‌های تخصصی سکه و طلا نشان می‌دهد که قیمت سکه امامی در روز دوشنبه به ۱۵ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان رسید که نسبت به روز قبل از آن، رشدی ۲.۳ درصدی و نسبت به ابتدای سال رشدی بالای ۲۳ درصد نشان می‌دهد.

قیمت انواع دیگر سکه حتی رشد بیشتری نسبت به سکه امامی داشته است. بالاترین رشد قیمت سکه در روز دوشنبه مربوط به ربع سکه بهار آزادی بوده که نسبت به روز یکشنبه حدود ۳.۵ درصد افزایش داشته است.