اینستاگرام، یک بحران جدید را تجربه میکند: پیشنهاد رشوههای ۵ هزار تا ده هزار یورو برای حذف حسابهای کاربران منتقد جمهوری اسلامی ایران. این ادعای یک ناظر محتوای اینستاگرام است که در رسانههای جهانی بازتاب یافته است.
در گزارشی که به نقل از شبکه بیبیسی در شماری از رسانههای غربی بازتاب یافته است، مقامات اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران برای حذف حسابهای روزنامهنگاران و فعالان منتقد دولت با رشوه دادن به چند ناظر محتوا در شبکه اجتماعی اینستاگرام تلاش کردهاند.
ادعای تلاش مقامات اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران برای حذف حساب کاربری شماری از منتقدان حکومت ایران در اینستاگرام توسط یک ناظر محتوا، که پیش از این در موسسهی نظارت بر محتوای تولید شده در اینستاگرام و فیسبوک به کار مشغول بوده، منتشر شده است.
با وجود اینکه سخنگوی شرکت متا، موسسه مادر فیسبوک و اینستاگرام، به مدیریت مارک زاکربرگ، گفته است هیچ مدرکی مبنی بر ادعای پرداخت رشوه و حذف مطالب منتقدان ایرانی در دست نیست، شماری از کاربران ایرانی که منتقد حکومت ایران هستند، به تازگی از حذف محتوای انتقادی منتشر شده در حسابهای کاربری خود و حذف حسابهای شخصی خود گلهمند بودند.
اما سخنگوی متا گفته است: تیمهای بازبینی این شرکت فقط محتوایی را حذف میکنند که دستورالعملهای این شرکت را نقض کنند هر چند که این منبع افشاگری مسئول نظارت بر محتوا را تکذیب نکرده است.
شرکت متا همچنین معتقد است که تصمیمات بازبینان بهطور منظم مورد بازبینی قرار میگیرد تا از صحت آن اطمینان حاصل شود. با این وجود یکی از فعالان در بخش بازبینی محتوا در این موسسه از ادعای ناظر پیشین این موسسه حمایت کرده و مدعی شده است که تنها حدود ده درصد از تصمیمات ناظران مورد بازبینی مجدد قرار میگیرد. اما شرکت متا توضیح داده است که بازبینیهای خود را براساس نمونههای تصادفی به منظور حفظ کیفیت و دقت با هدف تشخیص اشتباهات رخ داده، انجام میدهد.
تعدادی از ناظران شاغل به کار در این موسسه، اما، همکاران ایرانی خود را به حمایت از رژیم جمهوری اسلامی ایران و دریافت دستورات آنان متهم کردهاند که بدون توجه به عواقب آن، اقدام به حذف شماری از مطالب منتشر شده، کردهاند.
شرکتی که مسئولیت نظارت بر محتوای منتشر شده در متا را برعهده دارد، همانند شرکت مادر، از پذیرش این ادعا خودداری کرده است اما اعلام کرده است که این ادعا را جدی گرفته و تحقیقات لازم را به عمل خواهد آورد.
آنگونه که شماری از کاربران ایرانی در اینستاگرام مدعی شدند، در هفتههای اخیر، شماری از مطالب آنان در ارتباط با مطالبات مردم ایران و تظاهرات ضددولتی در مناطق مختلف ایران پس از قطع یارانههای کالاهای اساسی، ساعاتی پس از انتشار، از این شبکه اجتماعی حذف شده بود.